Рицарки на бялото кантраче - 5.02.-11.02.

• 17 150
  • 418
  •   1
Отговори
# 105
 chef Моля, моля! Дано да ви хареса.

Аз мислех довечера да правя риба (поне така беше планирано от вчера, щото нали уж съм диетичнаааа  Mr. Green), ама май на мен днес вече нищо не ми се полага, дори и риба Thinking От друга страна, те да ядат, а аз да гледам newsm78

Евридика, аз затова си те обичкам Hug И шоколадче викаш да си хапна, а Twisted Evil Ще се гътна, бре Grinning

# 106
  • София
Ама права е Евридичката по-добре шоколад, отколкото кроасан Naughty

От толкоз приказки за забранени неща и на мен ми се приядоха сладости  #Cussing out
Пък аз без едно мога, ама с едно не мога, та сега пак ще стискам зъби и ще мечтая, още повече, че и аз влизам в ПМС тия дни.

# 107

На мойте ще им готвя постни картофи. Синчето ми си е тука , а не си пада много по месата.

Пък за мен риба -  скат. Вчера си купих и ми е много лесно , защото става за няколко минутки в микровълновата.Мързелива работа  Mr. Green Добре , че челядта не я харесва много  Twisted Evil

И аз съм правила скумрия по рецептата на Пилето , само че в тенджера под налягане. Става много вкусна.

# 108
Хм, я разкажи повечко! Как точно я готвиш? И каква риба е ската? Аз скат не съм купувала и не знам.
А с микровълновата съм в доста "хладни" отношения, нещо не я долюбвам newsm78 Главно притоплям в нея, иначе си предпочитам нормалната печка и фурна. Макар че съм си накупила книжки с рецепти за микровелето! Като се замисля, май правя само едно нещо - гювече. В йенската тенджера. Става по-бързо отколкото във фурната и пак е вкусно, макар и по-различно.

# 109
    И аз не готвя в микровълновата , само понякога сварявам мойте риби, ако съвсем нямам време и желание да си приготвям нещо.

Ската е хрущялна морска риба и много безмазна. Филета около двеста грама с особена форма. Вместо кости има доста тънки хрущялчета. Това е една от рибите , които са ми сравнително вкусни варени. Има малко особена миризма. 6.50 лв за килограм , но не е като белите замразени риби , дето изтичат половината на вода. Става и пържена разбира се  Laughing

А скумрия сам правила по същия начин , който си казала само че в по-голямо количиство , но слагам и кисели краставички. Отдавна беше и не си спомням , колко точно съм я варила , но костите се стопяват напълно. Може би около час  newsm78

Хайде тичам да разходя най-малкото дети   animal037, че затъмняхме.

Последна редакция: вт, 06 фев 2007, 18:05 от Айя

# 110
Благодаря, Айя! Както я описваш, май ще да прилича на калкана newsm78 Ще я пробвам някой ден, аз риба обичам всякаква Laughing

Хайде, аз се изнасям по терлички  tiptoe, че сега ще дойде Асса за вечерна проверка, пък съм само за проверяване днес bash

Чао на всички и лека вечер  love001

# 111
1,5 литра вода и 1 литър чай
мляко с магданоз
пилешки дробчета с малко извара
1 пил. пържола

Хич не съм се сетила да си правя консерва от риба. Но ако тръгна на риболов и не смогнем да я изядем - ще пробвам. Иначе в неделя правих на скарата скумрия - май няма по-добър начин за тази риба. Едно време, когато нямах нормална скара, я приготвях на скаричката за сандвичи (от най-старите, с горен реотан) - пак става хубаво.
Ще вечерям пилешка супа и ако не ми стигне - има още от дробчетата.

И аз не готвя в микровълновата. Ползвам я за затопляне и размразяване. За пуканки и сандвичи.

# 112
Пък аз без едно мога, ама с едно не мога...
И аз съм тъй,ама се стискам много. Ей сега много ми се прияде сладичко,ама само чопнах няма и 5 гр на детето от шоколадчето  Blush пък сладко не бях яла от 3 седмици вече  Rolling Eyes
Айде и аз се изнасям да потренирам..
А пък с водата колко съм зле днеееес  ooooh! кошмар...
Хахахахаха Пиле страшен аватар  Hug

# 113
Хахахахаха Пиле страшен аватар  Hug

Що Shocked Какво направих? Да не качих тази дебеланка за аватар? Аз исках в подписа да я сложа, но нещо не става, може би е повече от разрешеното. А иначе кокошката не я сменям с нищо друго Naughty

Хич не съм се сетила да си правя консерва от риба. Но ако тръгна на риболов и не смогнем да я изядем - ще пробвам.

Naughty, Танче, става дума за готвена риба, на вкус като тази от консервата. За да си залъже мераците пощеливата бременна Мариетка Peace

Хайде, вече наистина изчезвам, че някои скрити Twisted Evil ще ме изловят и ще ме мъмрят. Пък утре, и да са ме мъмрили днес, на кой му пука fiuuuuuu

# 114
Подусетих,че става дума за манджа някаква, ама си я представям със сосче от доматките и много изкушаващо да си топне човек....не е за мен, дето ми са слабост тестените!

# 115
    На мен не ми се иска да се проверявам още от сега. Мойте хора още ги няма и тепърва ще слагам и вдигам трапези.

Вода пих , но и изгубих сметката  Laughing

Два пъти ядох сварено месо с бакла , но зеленчука само опитах.
   На два пъти изядох кофичка мляко с нес.
   И веднъж облизах лъжицата от манджата за домочадието Mr. Green

На танци не отидох. Не ми се тропаше тази вечер. Ще стоя до късно. Утре сутринта ще давам пълен отчет.

# 116
Пиле не- в подписа я видях,ама на линка пише,че е аватар и за туй така казах  Laughing
Проверявам се  bowuu
Закуска- мляко с трици и лен
Обяд - пил.филе с гъби
Вечеря- 2 и 1/2 кюфтета с малко кит.зеле
Вода- срам -нямам още 2 л  Rolling Eyes ще гледам да ги направя до по-късно поне тях  ooooh!

# 117
    Диче , ама си голям сладур с тез половинки  Laughing

И на мен често ми се случва да ям половинки . Другите отиват на кучката. Като ме загледа с едни очи и аз добра душа Blush. Ама и тя бая се е наляла , че ще трябва да взимам мерки някакви.

# 118
  • ГОре на черешата...
Пиле, излапах я консервата и още как Mr. Green. Пък такваз дето пишеш, майка ми прави в промишлени количества - баща ми е запален рибар и фризера е тъпкан с всякаква речна риба - та майка ми си има рецепта - вари се нарязана на пръстени в марината от оцет, олио и подправки два часа, после-бух в бурканчета с кисела краставичка, боб, царевица и лютеница и готово.
Подсети ме да си довлека от село някой буркан.
Пък за кроасана не се коси - и аз днес ощетих детето с един Embarassed. Към 16 ч. Поради което сега няма да вечерям Crossing Arms. И без това ми е лошо, що да хабя храната.
Айде, отчитайте си и другите, аз днес я оплесках...
Ааа, и що ми честитиш момиченце newsm78 - то още е в кръга на мечтите и фантазиите - рано е още да се види. Ма ако познаеш, ша та черпя! Кроасан hahaha.

# 119
Д а си довърша отчета-за сутринта и обяда писах веч,следобяда ядох пак от бъркоча-извара с кисело мляко и малко какао-250гр.После реших до фитнеса дапрескоча-тоз път на йога.Сега вечерях малко извара с пилешкомесце,задушено в плик (от снощи ми остана Mr. Green)и малко пуешко филе.Обаче още глад ме мъчеше и си направих в една чаена чашакисело мляко с нес и подсладител.Вода -изпих  около3.5 литра .Сега обаче стомаха пълен пък ме заболя-абе няма угодия #CrazyСега багаж ще стягам,че утре наобяд ще пътувам с децата -нали са междусрочна ваканция-ще ги водя при баба на село(а аз там дали ще устискам на разните изкушения newsm78 #Cussing out-)

Общи условия

Активация на акаунт