Родени през АВГУСТ 🦁🦀🐠(тема 16)🐠🦀🦁

• 24 528
  • 731
  •   1
Отговори
# 180
С моя Вики сме до никъде с памперса ама наистина . Той дори не осъзнава май,че може да пишка и ака . Понякога като му сваля памперса и си казва ,,ка-ка"  че има в него ,но никога преди това . Ще изчакам да се позатопли и ще го оставя по дупе да види какво става там долу за

# 181
Лизи, ади е с тясно краче и имаше сандали и зимни боти Понки - удобни и бяха.Стаят широки по- скоро откъм пръстите, а не нагоре.Добре , че приятелката ти се е появила.Аз онзи ден за около 30 мин гледах сама Ади и още едно детенце , но слушаха много и не се наложи да тичам по тях 😀
М.Ангеюова , еха , браво на Ави - супер постижение! А за тротинетката уж пише от 80см височина ,  но ще видим.

# 182
Ангелова, браво, готова е! Мисля, че и Любовче е готова, тя сяда на гърнето с дрехите и казва какво ще прави, аз зарязвам всичко и тичам да свалям памперса и върши работата. Тази седмица имам доста задачи с излизания, но другата ще я посветя на гърнето, ще купя потници и бикини и ще я пробвам да слагам памперс само за сън и като излизаме. Мисля за 8ми март вече да е голяма дама с бикини 😆

# 183
Момичета, след като се събуди суха, реших да не изпускам момента и днес Ави беше без памперс. Три пъти се напишка като двата пъти си каза, единия път говорех по телефона и не можах да реагирам, а втория го каза докато пишкаше 😃 третия път беше по време на вечеря и мисля, че не се усети. Но и трите пъти явно се е спирала, защото като ѝ свалях мокрите дрехи казваше "пиш" и си довършваше на гърнето. И навън беше без памперс, само за следобедния сън ѝ сложих, но се събуди суха. Мисля, че като за първи ден се справихме добре. Но дава и фалшиви сигнали, сутринта сигурно 30 минути беше на гърне, аз я вдигам, тя се дърпа и вика "пиш, пиш, геге" и сяда пак. Като цяло само навън я подканих два пъти, тя достатъчно често си искаше вкъщи 😃 но навън не можа да се отпусне, не е виждала, аз я прихващам, но не знае какво да прави явно.
И това дете направо ми стопява лагерите, заспива в 11 и започна да се буди в 8 🤯 готова за игра. Издържа до 13:30-14, спи час и половина само... От къде толкова енергия, не знам 🙆

# 184
Ангелова сподели как я научи да си казва ,че й се пишка и ака ?

# 185
Ава, отличник!

Рая днес ака на гърне, но не защото каза, а защото я видях, че ще ака. Казвам “Браво”, пляскам с ръце, емоция да усети..дали разбра какво е станало не знам 😅.

Някой взел ли е кинетичен пясък? Мисля, че ще е занимателна “играчка” и ще поръчам тия дни.

# 186
Ради, аз я слагам на гърне от 7-месечна, откакто започна да сяда стабилно. Първо беше по веднъж на ден, за да се запознае с гърнето, постепенно стана след всяко хранене и сън. Тя много бързо свикна и си изгради навици, може би защото още не беше подвижна. Още на 10 месеца акаше само в гърне. Имало е инциденти разбира се, имаше период около седмица, в който ставаше, но не спрях да я слагам и да обяснявам. Носим гърнето по почивки, като бяхме в чужбина и нямахме гърне я придържах на тоалетната, защото тя не искаше да си свърши работата в памперса. Всеки път казвах "хайде на гърне, хайде пиш, ето има ако" и т.н. Тя преди месец-два започна да си сочи памперса, от няколко седмици започна да си казва и явно вече е готова.
Nl_Cl, да споделиш за кинетичния пясък, сега ще го разгледам и аз. Иначе си мислех и за пластелин/моделин да взема.

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 23:06 от M.Angelovaaa

# 187
Ангелова следи когато на площадката някое момиченце отива да пиша и отивайте и вие, независимо, че не е казала. Казваш и "хайде до отидем да видим д али не ти се пиша" или нещо от този род и отивате при другото момиченце да види за какво става въпрос. Ако не е виждала как става пишането навън и е странно какво искаш от нея. Ако е дете, с което си играе още по добре. Ние така сме преследвали децата навън и не само ние. Точно една майка на площадката ми го даде този съвет. А и те имат навика като видят, че едно пикае разко всичките да почувстват такава нужда поне в началото.

# 188
Болибон, аз също се сетих за това, но няма дете, което е без памперс от тези, с които се засичаме на площадката. Ходим до обяд преди кухнята и са само наборчета. Следобед става голяма лудница с по-големите след градина и обикаляме квартала, не ходим на площадка. Все ще се научи, но с нагледен пример определено щеше да схване по-бързо 😃

# 189
Ангелова, това е съвсем нормално да се стискат навън. С голямата съм клечала в храстите, та ми се е ревало 😄 Помня, че веднъж я държах и убеждавах да полее тревичката, че е много жадна, изпишка се, много се смя и оттогава започна да го прави навън. Не сме гонили да гледа други деца, не ми е хрумнало, пък и май би ми било неудобно, няма да ми хареса да гонят и моето да го гледат. Аз затова ще слагам памперс като излизаме, като се научи и навън, тогава ще спра да слагам. Кинетичен пясък не бих взела за нищо на света, трябва много да се мразя 😆Пластилините на плейдо, да, но по-нататък, тя още слага неща в устата от време на време.

# 190
И аз го слагам от 8 месечен,но когато се научи да ходи дапочна да става от него и не иска да го вижда

# 191
Момичета мъжът ми ще подава лично за данъчно облекчение. Забравила съм миналата година какви документи изискваха. Вие сещате ли се?

# 192
Много добре за първи опит, браво на Ави и мама! Ади днес пък за сефте пишна навън , не ми каза , но направи мн особено движение и реших да пробвам.Снощи пък се бяхме събрали с 5 деца, другите малко по- големи от нея и също ,както предложи болибон като някой пишкаше я слагах и аз.Е , не съм ги гонила 😀 просто отдалеч и показвах , че някой пишка.Също катп Венче обяснявам , че ще носи хубави бикини ако пиша в гърнето , знае даже думата , но се противи.Напоследък всичко е " неискаме" .
Иначе казва браво мамо, браво Дени например ако сме с друго дете, браво Мечо заради книжката с гърнето , също ако успее да свърши нещо в гърнето и на нея си казва браво.Още малко и се надявам да започне да си казва и за пишкането.
Тоя пясък не цапа ли? Аз взех на Ади от маркерите,които каза Ради - от пръстите не се мият лесно , а дрехите още не съм прала да видя .

# 193
Фулмастери от кожата се чистят с мицеларна вода, идеално излизат. Аз ползвам моята за да чистя децата.

Венче нямам предвид да се лепнете за детето, то сигурно и то ще се притесни. Просто излизате с него и задавате настрани да пишете и вие. Или ако са достатъчно близко до площадката и без да излизате просто да и посочиш какво прави другото дете.

# 194
Момичета от София , кажете ми от коя детска кухня сте доволни и има и пасирано меню за Сами. Ще ни се наложи престой в София следващата седмица, събота, неделя, понеделник и евентуално вторник. И не знам с какво ще ги храня там, ще спим при брат ми, а той има кухня, но няма тенджера,тиган, никакви удобства за готвене. За това мисля за вариант детска кухня. Как се случва записването, кога се доставя и работят ли събота и неделя? И най - вече коя кухня е вкусна и може да се избира за пасирано меню, че със Сами няма да се разберем иначе.

Фулмастрите и ние ги взехме, Сами е все боядисан по ръцете, че реши и да си капва от тях, виж ядене няма да си слижи в устата на филмастри, пръчки на вън  и боклуци, би пробвал.

Общи условия

Активация на акаунт