Родени през АВГУСТ 🦁🦀🐠(тема 16)🐠🦀🦁

• 24 532
  • 731
  •   1
Отговори
# 210
Аз вече много се изнервям от това хвърляне на всякакви играчки. Най-обича и силно да ги хвърли по пода. Много се ядосвам и му ги прибирам обяснявяйки, че не се играе така.
Гърне...даже не съм купила още. Изобщо не ми се вижда дори и наченки да е готов.
Днес обаче за да не се ядосвам само ме извенада приятно, дойде при мен докано миех ябърка и каза ябълка. Каза го на немски и не много ясно, но веднага разбрах какво казва. Много хубаво ми стана, че и с говоренето сме назад.
Ябълката явно при гледачката я е научил, понеже аз му казвам думите главно на български. Уча то на животните, цветовете, букви също. Ама успех за сега никакъв. Има 17 зъба вече. Но го мъчи сега един кътник. Бебешки пубертет и автономната фаза явно започват и при него. Не суша и си прави каквото си е наумил въпреки моето Не

# 211
Здравейте и от мен Simple Smile
По темата с гърнето, честно казано разчитам на яслата Simple Smile
Аз не я слагам вкъщи, нито събота и неделя.
Само в яслата , макар че питах госпожите и казаха, че за сега не прави нищо.
Макар че ,от 2 седмици, както стои, почва да ми вика мама ,мама и си дърпа гащите надолу с памперса, слагам я на гърнето, стои 2 секунди и става.
Явно просто навик от яслата.
Честно казано, не бързам за никъде , когато тогава Simple Smile

Иначе Стефи изкара почти 3 седмици без прекъсване на ясла, и днес й се запуши носа.
От сутринта леко и накашля, и явно ще си стои вкъщи тези дни.
Притеснява ме само, да не почва варицелата, понеже карантината е до 11 март, а масово знам ,че се разболяват накрая.
Лошото е , че в събота заминаваме за Дубай с ММ, нея ще я гледа баба й, и от сега ми е свита душата.
Стискайте палци, да е само сопол 🥹

# 212
Ох, явно всички влизат сега в периода на отрицанието и както казва Ангелова - тестването на граници,но и зъбите допринасят.
А точно заради тия тествания на граници и тръшкания и отрицания се ядосах и купих бикини,защото виждам , че ме прави на маймуна нарочно.М.Ангеловаподкрепям , че и таткото трябва да сложи гранци в тази ситуация.Иначе на мен ми е ясно , че процесът с гърнето ,тоест с бельото и без памперс ще има успехи и падения , както сега Ави се е изпуснала примерно, но пак тя има доста прогрес щом е суха докато спи, това означава , (четох го днес точно пак 😀😀) , че мехура и ее достатъчно голям да издържи спането или , че мозъка и вече успява да изпрати сигнал да стиска.Като цяло смятам , че ще ви се получат бързо нещата,само събирай сили и търпение 🥰
Днес след 16 часа да е било махнах на Ади памперса (имах два чифта от преди) - изпика се два пъти в гърнето и два пъти се напишка Simple Smile Утре продължавам.Жалко само , че е студено и малко ще я объркам като навън е с памперс,но наистина мисля , че в нашия случай е крайно време да се задействам сериозно.Иначе не съм на мнение , че всички по калъп по едно и също време трябва да придобият това умение , да не ме разберете грешно,нито ми е зор да се състезавам с някоя приятелка .Дори снощи малко се почудих на моя приятелка - бяха ни на гости.Пита ме дали съм махнала памперса , казвам и аз , че нашата понякога не иска да седне на гърнето и по едно време ще ходя до магазина , гледам я повтаря на ади защо не е казала  ,че ще ака дрън дрън, преобу я по нейно настояване , връщам се от магазина - сложила я на тоалетната чиния .Викам ама тя преди 5 мин си е свършила работата,защо пак е на гърнето? Някак все едно ми каза виж аз сега ще ти покажа как стават нещата няма неискам.А да не си помислите , че нейното дете е без памперс от много рано.Тя самата и го махна на година и 10 или 11 месеца като също имаше инциденти в началото.Та почудих се какъв е тоя зор да маха нашия памперс ама айде ...
Диди , стискаме палци и приятно прекарване на вас

# 213
Охх,аз от къде да почна ...
Първо с добрите новини,всяка седмица научава нова думичка (пу,пу да не са му уроки 🤣) от тези дни знае ампа(лампа) там,какур(трактор,и преди го казваше,но не толкова добре),баум(балон),аппа(топка,не знам защо я нарича така) ,ула-ула(ела,ела)казва мама и тате точно на място с обръщение към нас,понякога на баща си казва мама 🤣 като цяло сигурно забравям някои думички ,но наистина съм щастлива,че толкова бързо научава нови думи.
По цял ден ме дърпа за ръка ,защото иска нещо да му дам или да го направя вместо него,уж трябва да става по самостоятелен пък той все ме дърпа за ръка,дори когато баща му се прибере от работа той продължава да дърпа мен 😮‍💨
По цял ден събирам играчки и още куп неща ,колкото е да подреждам той веднага след мен разхвърля.
Никнат 2 кътника и 1 преден-долен зъб,предния зъб изби на път е и един от кътниците,но определено ще отнеме още поне месец да избият хубаво ,а не е ял качествено от цял месец . Суче и яде солети и тук-там някоя хапка храна . Никненето на зъби при нас е кошмар,защото спира да яде ,не може да спи ,кисел е . Онзи ден се събуди 2 ч вечерта с рев като преди да се разреве мрънкаше станах да дам нурофен той дойде след мен и се заигра с количките цял час ,едва го приспах,но после си спа до сутринта . Днес разбрах,че на 6 м се ходи на ехограф и се гледат корема и бъбреците дали задържат урина,Вики е роден в чехия и там не са споменали нищо подобно,на следващата консултация педито каза,че ще го обсъдим това ,а междувременно вие ходили ли сте на такъв преглед ?

# 214
Ради, тук в Германия това не е от стандартните прегледи и аз не съм го видила Борис.

# 215
Като ви чета се уверявам, че отглеждам ангелче. Не, че нямам повечето оплаквания, които имате всичките, но при нея са много смекчени. Но все пак имам за сравнение каката, която още ми трови нервите. Сравнено с нея всяко е ангелче.

Започвам да забелязвам признаци, че вече е готова за гърне, но аз още не съм готова. Не мога да го измисля как да го организирам сутринта, защото тя малко след като стане ака, обаче аз през това време приготвям калта и баткото. Ще го измисля, но ми трябва още малко време. Както казах аз не съм готова.

Момичета черпя ви виртуално днес (т.е. вчера) имам рожден ден. Май съм най-голяма в групата. Мина по добре отколкото очаквах.

# 216
  • Варна
Чудех се и аз къде изчезнаха всички. Честит рожден ден, Болибон! Бъди здрава!

Няма да изреждам и аз, но и Габи си се тръшка и вика и сърди… едно и също си е при всички 😃 скоро не са избивали зъби, с 12 е, на гърне не я уча още и май това е. Сега изненадващо е в период на ядене през деня. Спи половината време в нашето легло и още яде през нощта, не знам какво ще я правя.

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 06:24 от exsberry

# 217
Болибон,честит празник бъди жива и здрава ❤️
Забравих да питам снощи,къде прибирате играчките? Нашите станаха вече много,многоо и коша ,който има просто прелива и не стига чудя се какво друго да купя .

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 07:49 от Radii :)

# 218
ради, икейските щкафчета, които показах са страшно удобни, откакто ги има знае кое къде стои и си вади сама и се заиграва.
болибон, бъди жива и здрава и много ценена и обичана! Пу пу , природата си знае работата , трябва да има равновесие.
Ние ходихме на такъв прегшед на 6м.

# 219
  • Варна
Аз ги държа в кош + по земята (големите и някакви дървени).

На преглед ние също ходихме на 6м и даже и на година, защото Габи има пилектазия - задържане на някаква урина в бъбрека, но не било проблем и трябвало да се следи. Та тук на 6м дават направление за този преглед + за кръвните изследвания

# 220
  • Велико Търново
Честит рожден ден, Болибон! Бъди здрава, щастлива и много обичана!

И ние ходихме на 6 месеца, но на ортопед не ни пратиха повторно.

С гърнето сме до никъде, но и аз вече не я мъча, тя само ме лъже, а през това време Михаил се дере и аз се напрягам.

Вчера цяла сутрин ми казва баба или според ММ е бабан. Та след цяла сутрин обясняване, че баба я няма, тя каза "баба ам ". Та накрая разбрах, че това е банан 🤣🤣

Вечерта ми подаде шишето и каза "да" , та явно това е вода 😃.

# 221
Орехче за какви шкафове говориш ? Вожеби си ги качила във фб,но аз там не съм добавена .
Нашите също са в кош и по земята,но са много и се изнервям тока,постоянно да има разхвърлени играчки
Това е една част от всички играчки 🫣 така изглежда вкъщи по цял ден ,само когато спи са събрани . Разхвърлени на всякъде

# 222
Аз играчките ги прибрах в кутии

Поръчах и ето такава етажерка от ИКЕА, ще сложа кутиите в нея

В неделя монтираха и леглото на Ави 😍

Остава да сглобим етажерката от ИКЕА, да обособим кът за четене с библиотечка и възглавници и да сложим още малко декорации и стаята ще е готова.

# 223
Болибон, честит рожден Ден на патерици.
При нас какво да кажа, депресирам се ужасно напоследък, пие по 3 бутилки мляко нощем и се буди, реве и не го знам вече какво иска.
Спи половин нощ в неговото легло и после при нас, рита ме цялата нощ.
С гърнето изобщо не иска да стои , на тоалетната чиния реве и крещи ... направо не знам какво да го правя.
Отглеждаме го някак си, но хич нямам усещане, че се справям. Яденето е проблем, най-често хапва две хапки и почва да хвърля по земята.
Искам да замина някъде на необитаем остров за една-две седмици и никой да не ме търси за нищо. Трудно ми е и с новата работа и не съм решила дали да продължавам да търся, може би нещо на половин ден.

Чудесни идеи за прибиране на играчките и леглото е супер.

# 224
Ради , малък ти е коша , вземи още 3 такива и ще станат нещата , на Ави кутиите също са добро решение,а леглото е супер!
Това е единия шкаф на Ади,Ради пак от икеа

Ох , Лусинда , не мисли така.Справяш се, просто тия малките имат наистина ужасни периоди!

Общи условия

Активация на акаунт