Родени през АВГУСТ 🦁🦀🐠(тема 16)🐠🦀🦁

• 24 544
  • 731
  •   1
Отговори
# 300
Подкрепям Венче за излизането зимата с толкова много деца. Отнема много време да се обрекат всичките и докато облечеш последните, първите вече са в истерия и реват защото им е усилно и горещо да чакат толкова време вътре навлечени. Да не говорим че и сами се събличат.
Правя извод от Борис, който също нервничи ако седи обчечен да чака. Не разбира детето все още защо вкъщи е облечен. Навън вече нямя проблеми. На маме с повече малки деца също им е простено да не излизат с тях сами, какво остава за 20 деца през зимата. Като е топло вече е друга работа.

# 301
В нашата ясла са по 10 деца в група (което е супер, всички са много доволни от грижите). И пак не ги извеждат. Независимо от сезона. Утехата е, че излизат на терасата да подишат чист въздух 🙄 площадките им били много стари. Факт, но на двора може да се обособи някой кът, поне пясъчник. Щом имат пари за телевизори за всяка група и за това ще се намерят. Но... Това е положението. При нас вариант за детегледачка не е удачен, защото и двамата с ММ работим от вкъщи. А и аз като цяло искам да е сред деца, вярвам, че ще се чувства добре там. Просто има неща, които ме тормозят.
Да ви поразсмея малко. Ще пътуваме без детето. ММ преди малко ми вика "аз знам как ще си прекарам наистина добре, просто трябва на всяка локация да ти направя хубави снимки" 🤣🤣

# 302
Лизи , Ангелова , чудесни  новини , Браво, че и на Любовче се е приключило  с кучешките на "нас" ни остава един , който се надявам бързо да пробие, че се вижда.Щях да казвам за сополите , че както проби третия кучешки - веднаха спря сопола.преди това давах цинабсин , инфлуназал и никакъв ефект.Бях сигурна , че пак е от зъб.
Как върви с памперса при тези, които правят опити за махане?
При нас е инцидент след инцидент ,е има и успехи, но пък виждам и напредък.Започна да казва като пишка дори да е с памперс(преди не казваше) Като се случи да дремне на обяд (например вчера в градския) памперса остава сух вече за втори път , навън я изкарах уж за хляб , а останахме около час и не се напишка...и такива неща.Сякаш се проточва , но няма да се отказвам още.Днес пак никакъв шанс да спи, на мен ми се затварят очите....
м.ангелова дано поне се харесваш на снимките , че мм изобщо не може да снима горкия и знае , че ще го карам да снима хиляда пъти 🙂
А не са ли поне по две сестри на смяна? Едната да облича, а другата да ги води навън през това време ....то не че като са две е много лесно с толкова деца ,но все пак...

# 303
Венче, и Сами така се катереше по столове и маси има две по сериозни падания. Вече му мина мерака, сега Яна започна да се катери....

# 304
Няма спиране това момиченце, щом погледна тя е върху масата, аз й казвам "стоп", тя ми отговаря "поп" и като е отгоре чак се затичва към другия край на масата. Нашата е голяма правоъгълна и си е цяла писта 🤦‍♀️ Моят мъж какви снимки ми прави, аз вече съм се отказала, защото видя ли го да вади телефона, започвам да се напрягам. Няма значение къде сме, всички снимки изглеждат като провени в Музея на илюзиите 😆 И не важи в случая "магаре си снимало, магаре излезнало", защото съм виждала и на него си какви потресаващи селфита си прави 😆 С гърнето сме ОК, винаги казва, често лъже, важното е, че бикините са сухи. Навън слагам памперс, не е казвала досега, че й се пишка навън, но като като каже ще я водя в храстите докато се получи.

# 305
Аа аз ММ съм го обучила за снимките, леко прикляква даже, за да изляза по-стройна 😃 че иначе с 30 см разлика в ръста като ме снима от високо изглеждам съвсем като лилипут 😃 последно в Рим видях едни рускини как си правиха фотосесии, обръщат телефона с камерата надолу, за да изкарат по-дълъг крак. И това прилага ММ вече 😂🤣
Заради катеренето на Ава нашата Монтесори кула се използва само като чин. Защото като се качи иска директно да скача на земята като Спайдърмен. Не че не може да слиза сама, но явно обича адреналина. А такива мечти имах като я купувахме, че ще готвим заедно. Тя само крещи ам-ам и иска да хапне всичко на плота, дори сурови пържоли 😃 като цяло не се оказа особено сполучлива покупка при нас. Иначе се катери и тя по столовете, но за масата не се е сетила още. Най-обича офис стола на баща си, застава до него и крещи "тооооол" докато не стане, за да се покатери и повърти тя.
Памперс слагам за сън, следобед винаги е сух. Ако продължава така и като се върнем, ще го махам. Имаше няколко нощи, в които е пишкала. Ще изчакам поне две седмици да е сух, за да махна и него. Навън казва, че има пиш, но не се отпуска като я придържам. Стиска си до вкъщи. Днес за зъболекаря беше с памперс, пак каза, че има пиш, но се изпишка чак като се прибрахме. Веднъж се беше намокрила съвсем мъничко преди няколко дни, много драматично го прие. Доста плака, въпреки че я утешавах през цялото време, че всичко е наред. Най-големият проблем е, че много лъже. През 20 минути казва "пиш", почти всеки път я слагам, често няма. Обяснявам, но за сега подобрение няма.

# 306
Момичета, включвам се да ви питам за съвет, защото днес направо в чудо се видях.
Водих я днес на консултация и ваксина. В коридора на поликлиниката всичко беше наред. Като влязохме в кабинета, изпадна в жестока паника, страшен рев. Повърна 3 пъти от реване, дъх не може да си поеме. Реве, повръща и вика “мамооо”. Като я облякохме и излязохме от кабинета спря да плаче.
През януари беше болна и ходихме 3 пъти на лекар, беше й много зле и там си беше кисела и пак плака доста. Явно е останал някакъв спомен и прави асоциация. Но през януари не сме ходили при нашата си педиатърка, при нея никога не е плакала, винаги с усмивка. 
Може ли някакви идеи как да преборим този страх, защото тя изпадна в страшна истерия и с това повръщане си е направо опасно.

Не са й слагали ваксина, казаха че няма несложени. Последно сме ходили за ваксина октомври, бяха ми казали, че има още една. Аз ли нещо бъркам? При вашите кога е била последната ваксина и за какво?

# 307
Последната ваксина беше на година и 6м - реимунизация за дифтерия,тетанус,коклюш или поне в картона там е написано.Пентаксим 4
Аделина много реве като ходи при нейната си педиатърка ,със сигурност го свързват с нещо, защото като сме ходили за кръв или при друг лекар няма проблем.
Ако сте минали последната ваксина хубавото е , че ще мине доста време до следващата и страхът най - вероятно ще мине от самосебе си като види,че само я теглят и мерят вече.Иначе може да пробваш с докторски играчки да симулирате прегледи....доста неприятно е това с повръщането
Редактирам се - ние ходихме да и леят куршум най - вече защото плаче много неутешимо нощем като сме при майка ми.Казаха ни , че има много страхове , сега ходихме втори път и ще ходим пак.Мисълта ми е , че ако вярваш в тези неща и това ви е вариант

# 308
  • Велико Търново
И Виктория много реве от нашата педиатърка, а сега ходим всеки месец заради Мишо, и само да я приближи и започва да реве. Свързва я с инжекциите и няма управия. Надявам се като порасне още малко да мине този страх.

# 309
  • Пловдив
NI_CI, Йоанна също започва да плаче като види лекарския кабинет. Последните два пъти преглеждаха мен и ходихме за направление, та поне като влезе в кабинета, не надува гайдата, но беше на косъм.
Търпи да ѝ връзвам опашки, харесва диадеми, даже сама иска да си избере коя да си сложи. Давам ѝ да пази фибичките, докато ѝ направя прическа и после ми ги подава. След това ѝ давам огледало да се огледа и се усмихва чаровно. Като види и отражението на мама, още повече се засмива.
Моя зор е сега сопол 😄 Влачим се вече един месец с този сопол.. ту бистър, ту гъст и бял, ту зелен, после пак бистър. Първия път ходихме без направление на УНГ, давахме секрети, установи се бактерия. УНГ-то каза, че изписаните неща от педиатърката са ок и се оправи бързо.
Сега си викам, хайде, няма да ходим самоинициативно на УНГ, а ще опитаме с лечението на педиатърката (антибиотични капки, морска вода). Ами не се получава. То и ММ се разболя, после аз, после пак Йони.. Някакъв омагьосан сополив кръг сме. Прахосмукачката ни е най-добрата приятелка, иначе през нощта рискуваме да е със запушен нос.
Утре имаме час за УНГ, дано се оправи положението, иначе заминавам на планина при родителите ми за 1-2 седмици, да подиша малко чист въздух.
Мамите, минали през сополи, дайте съвет 😕

# 310
Само Пламена ли не реве от ЛЛ. Обожава я. Миналия месеца сложихме реимунизацията даже и не усети,кога и я сложи докторката. После даже не искаше да тръгва с нас. Искаше да остане при нея в кабинета. Винаги като я види  показва всичко което знае и може 🙄

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 20:25 от Милото

# 311
Милото, браво на нея!
Ще гледаме доктори  на снимки и комплект за игра ще й взема. Да видим дали ще го преодолее това.

Райчето търпи ластиче на косата, даже по едно време сама си искаше да й слагам. Сега понякога го маха, но генерално не й пречи. Обаче шнолички, летни и диадеми не харесва, а толкова ми е сладка с тях. Майките на момчета нямат тази “драма”.

# 312
Милото, браво на нея!
Ще гледаме доктори  на снимки и комплект за игра ще й взема. Да видим дали ще го преодолее това.

Райчето търпи ластиче на косата, даже по едно време сама си искаше да й слагам. Сега понякога го маха, но генерално не й пречи. Обаче шнолички, летни и диадеми не харесва, а толкова ми е сладка с тях. Майките на момчета нямат тази “драма”.
Между другото аз и взех такъв комплект доста отдавна и  много играе с него,но го взех от Хипото и издаде багажа на 5-ти ден. Напоследък колкото и играчки да взема от там са пълни боклуци. Взех и ютия и в нас не работеше,та техен служител не искаше да ми я смени. Това се случва в рамките на 15 мин. Купуваме и се прибираме слагаме батерии и не работи. Предтекста на служителката беше,че детето може да я счупило. Ютията беше завинтена с болтчета,та детето няма как да я развие. Не ми е до 10 лв,но в случая вината не беше наша. Това е преди три месеца. Взех и прахосмукачка ,но качеството бе … два дни издържа. Повече от там съм се зарекла,че няма да пазарувам. Служителите в нашия град са адски намусени и нелюбезни. Видимо не им се занимава с хора!

# 313
Вики също не плаче от педито,от толкова често ходене я счита за приятел 😁 педито казва,че не бил злопаметен ,а всеки път като ходим му прави нещо 😂😂

# 314
Само Пламена ли не реве от ЛЛ. Обожава я. Миналия месеца сложихме реимунизацията даже и не усети,кога и я сложи докторката. После даже не искаше да тръгва с нас. Искаше да остане при нея в кабинета. Винаги като я види  показва всичко което знае и може 🙄

И моята не реве. Даже дава зор да влиза в кабинета. И другите две не са ревали от лекарката. Не знам дали е от това, но аз с лекар и с ДГ не плаща. Имам познати, които като не слуша детето и казват "Ако не слушаш ще те заведа при докторката да ти сложи инжекция". Чувала съм го и по площадките. Това за мен е връх на глупостта, защото така се развива страх от лекарката, при която се ходи често. Не ме разбирайте погрешно, не казвам, че си плашите децата с докторката, но има и такива хора. Имаше период, в който баткото ревеше като влезем в болницата и млъкваше като стигнем при лекарката. Чувала съм как си плащат децата и с ДГ и ясла и после се сърдят, че децата не могат да се адаптират.

Общи условия

Активация на акаунт