Родени през АВГУСТ 🦁🦀🐠(тема 16)🐠🦀🦁

• 24 561
  • 731
  •   1
Отговори
# 330
  • Пловдив
Pupelina, от вчера започнах да давам противоалергично, което я успокои и днес е с доста по-малко сополи. Дори рискувахме тази вечер и не дърпахме с прахосмукачката.
Бяхме и на преглед при УНГ. Приключваме с антибиотичните капки, взе секрет от носа и ще видим тези дни за резултатите. Преди прегледа се опитах да подготвя Йони като ѝ показах картинки как доктор преглежда малко дете и мисля, че помогнаха, защото нямаше рев. Но и самата докторка беше много търпелива и внимателна.
За телевизията, започнах да тренирам йога на видеа от интернет, като малката се върти край мен. Това, което вижда, е една жена, която се чекне на постелката си до дивана и една ваза на заден фон 😄 Понякога влиза в роля и се катери по мен или ме гушка силно, и тренировката почти отива на кино.
Като знам каква съм блейка, не бих дала Йони да играе с бобчета, защото със сигурност ще глътне някое. За гъгриците, също като другите, смятам, че не е проблем.

# 331
Случайно попаднах на това- интимен гел за бебета и деца на Mustela.
Аз я мия цялата с душгел още от новородена. Дали има смисъл от интимен гел? Вие ползвате ли за момиченцата си такъв?

# 332
Даже не знаех, че има такъв.

# 333
Еха,какви неща имало😬И аз не знаех,че има🙄

# 334
Ни_Ци, аз не съм ползвала.
Да ви споделя днес каква идилия беше преди лягане.Дойде ни новия диван , Ади пък има нови чаршафи, голямо въргаляне беше в тях,гошяма радост.И вечерта решихме вече да я слагаме да спи сама в леглото си(като не стана на обяд поне да пробваме вечер) ,а като за начало ние на дивана ще спим да сме в стаята.Угасих лампата ,светнах малките и лампички тя си взе новата книжка с мелодии за лека нощ,легна си сама в леглото и започна да си разглежда и слуша .Много мило ми стана.В крайна сметка заспа малко по - трудно от последните наколко вечери, все пак усети разликата явно, но си помечтах как всяка вечер ще си ляга с книжка,ще слуша една песничка и ще заспива 😀
Сега(около 2 часа по - късно) лягаме при нея да наблюдаваме как ще мине нощта,стискайте палци,че е крайно време всяка жаба да си знае гьола 😀

Успех с резултатите,Кате, повлия ли се според теб от противоалергичното и какво е то?
Пупелина, снощи четох наредби за яслите, темп би следвало да е между 21 и 23гр, колко  е при вас , чувала ли си?Има едни дупчести бодита/тениски/потници, може да са добър вариант при Митко.Иначе може би е добре от сега да опиташ да го събираш/оставяш повече с хора от обкръжението ви, да свиква.А може и в яслата просто да му хареса и да няма драми.Не се настройвай негативно.
И отново за наредбите и яслите и телевизора намерих това:

Колко се спазва е др въпрос.
И последно - ако имате електронен подпис може да си изтеглите приложение(е- здраве май беше) , в което да следите абсолютно всички ваксини и видове прегледи и изследвания ваши или на детето.Може би го знаете , но все пак споделям.

# 335
  • Бургас / Славейков
Орехче да и аз предполагам че температурата трябва да е такава. Но от майки, които вече пускат децата във яслата разбрах че температурата е доста по- висока.Моя позната пита за това колко градуса е . Отговора беше колкото трябва .А съвсем не е така около 26градуса.Надявам се да свикне бързо Митко ,ще видим.Тествах системата.До април пак ще вляза няколко пъти.За потници и неща за Ясла ще гледам от по- рано ,че обикновено септември всички тръгват на градини ,ясли , училища и всичко се обира по магазините.Честити ви нови чаршафчета.Ще се научат децата някой по бавно ,някой по бързо.Вече няма хрема Митко ,както се появи ,тАка и спря.Избиха му два кътника,сега другите два.И дано почнат и другите зъби да му никнат.Че има само 6.

# 336
Момичета идвам да се оплача. Вече повече от месец съня и храненето при нас е мираж,хапва веднъж на ден ,а понякога и не яде . Предния зъб изби и в момента избиват долни 2 кътника ,единия почти избил. Сега видях,че горните също са тръгнали, само че придружени и с кучешките 😟 не мислех,че е възможно това,никнат му в момента 4 кътника и 2 кучешки ,долните кучешки май още не са тръгнали,но най-вероятно и те са на път. Явно още дълго няма да се спи и яде ,да не говорим ,че деня ми също е ад,той постоянно мрънка за всичко ,ползва гърдите ми за залъгалка ,на всеки 5 минути виси на тях. Не може да се наяде с кърмата и мрънка още повече,но пък и не иска да се храни,пробва нещо и веднага го плюе. Но не изпадам в голяма драма относно храненето и не се ядосвам(много) ,защото го видях,че когато не избива зъб яде много ,наистина много почти наравно с мен😂 абе лакомник си е ,така че знам,че когато избият зъбите отново ще яде . Исках да ви питам дали струва да купя дори не знам как се казва ,ще потърся снимка в нета и ще кача
Ами казва се стълби някакви явно 😂 та ползвате ли вие вкъщи такива ? Мисля да взема едно за Вики,че все иска да гледа какво готвя,но мисля,че ще е ниско за да стига мивката да си мие ръцете

Последна редакция: нд, 17 мар 2024, 19:34 от Radii :)

# 337
Ради , ние ползваме подобно , но от Пепко с мини маус.Ползваме го в банята да си мие ръцете , стига мивката , но тя е висока около 87,8см вече.За някои деца може и да е ниско.

За неяденето мисля ,че кърменето допринася , но не съм много веща и не мога да дам съвет.

# 338
Орехче на Вики не му влиае изобщо,хич не се наяжда с кърмата,защото много пъти след сучене после яде като не виждал,по това разбрах,че сученето него не го засища и не му пречи на храненето наистина. По скоро суче за успокоение .
Относно височината не знам как ще е ,защото не сме го мерили от декември ,следваща седмица сме на контролен и ще видим ,мисля да купя пък дано стига мивката

# 339
Ради аз имам единично стъпало, то е 20см ако не се лъжа. Двойните са двойно по високи и са 40см. Би трябвало да стига да се мие сам.

# 340
Момичета Пламена в петък вдигна температура съответно я заведох при личната,та назначи медикаменти. Вчера след обяд започна да ходи кашесто. Миризмата беше ужасна. Температурата ту я вдига,ту я свалям. Вчера се изходи 4 пъти,както писах ужасна миризма. Днес обаче започна яко да дриска и е акала около 10 пъти. По малко но течно,със слуз и кървави нишки. Звънях на личната и изписа ентерол,смекта,ре-комфорт и едни прахчета за хидратация. Малко се сгъстиха изпраженията,но пак ходи преди час. Пила е от ентерол половин прахче и сметката половин. Ре комфорт две и назначи. Ясно е че някакви инфекция. Ако продължава ще я водя в спешното,но в детското отделение няма да ни вземат,ще ни препратят в инфекциозно. Утре ще се пуска фекална проба,но как да стопирам диарията? Смекта ще дам чак към 22 ч. половин саше. На диета без никаква храна. Взех и безлактозно мляко. Не ми се иска са мъкна детето в инфекциозна,но работата върви към обезводняване. Ще я заведа ако не овладея дрискането. Пишкала е само два пъти. Според личната при толкова изхождания е нормално да уринира по-малко. Иначе не е супер отпаднала,но не си е и тя де. Как да стопирам тази диария? Давам оризова вода,нз какво да давам още.

# 341
Чай от шипка и сок от дренки знам аз , но се консултирай, стискам палци да не се стига до обезводняване !

# 342
Сок/чай от дренки. Едва ли ще я накараш да изяде плода. Аз бих дала цяло саше ентерол. Той е пробиотик, нашата беше изписала на каката по 2бр на ден ако се наложи, но не стигнахме до него. Смекта не съм давала, доскоро даже не го бях и чувала. Аз по скоро съм запозната с запек отколкото с диария.
Личната ли ти каза без никаква храна? Знам и за оцет и за ракия, но не бих ги дала на дете. Другото, което знам е оризова вода, но ти вече я даваш. Има и лечебна хумана, може да се прави на каша и на мляко, тя е точно за разстройство. Сестра ми даваше на племенника ми при разстройство.

# 343
Сок/чай от дренки. Едва ли ще я накараш да изяде плода. Аз бих дала цяло саше ентерол. Той е пробиотик, нашата беше изписала на каката по 2бр на ден ако се наложи, но не стигнахме до него. Смекта не съм давала, доскоро даже не го бях и чувала. Аз по скоро съм запозната с запек отколкото с диария.
Личната ли ти каза без никаква храна? Знам и за оцет и за ракия, но не бих ги дала на дете. Другото, което знам е оризова вода, но ти вече я даваш. Има и лечебна хумана, може да се прави на каша и на мляко, тя е точно за разстройство. Сестра ми даваше на племенника ми при разстройство.
Взела съм мляко без лактаза което уж го дават  за диария. Личната каза без пюрета,само твърда храна сухари,солети и бисквитки. Може варен картоф,морков и ориз. Отказва храна. Гладна е,виждам го но не иска нищо от изброените.Хапва сплетки по някоя и бискитвки те са солени,понеже тя не обича сладки. Изключително съм притеснена за кървавите нишки и до утре ще превъртя.  Посявката  излиза за 3 дни което не е малко

# 344
Това е друго, поне така предполагам и е специално за диария.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030016642
Сестра ми винаги имаше в тях, защото големия ми племеник покрай зъбите беше много често с диария. И ядеше нещата, които ти изреди.

Общи условия

Активация на акаунт