Нашите орхидеи – тема 43

• 27 729
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
А в моя офис само тази се отвори, за сега (има още 4-5 с цветоноси):

# 211
  • София
Нещо рязко ми се прииска да ви покажа някой цвят.

# 212
Страхотни са! Бялата е без пръст, нали? Това водно отглеждане ли е?

# 213
  • Мадрид / София
Тези белите мини са пъргавелки. Имам 2 и едната вече отвори първо цветче, а втората го е полуотворила. Има още едно мини (черна перла) с цветонос, но още е далеч от цъфтеж.

# 214
Ехаааа, ама показвайте 😍 да си пълним очите с красота.
Беличкият пелорик е уау, Абе и трите 🥰
При мен има още домашни цъфтежи, но чакам да се отворят съвсем и ще споделя 🤗

# 215
Ето моите две, които съм занесла на работа.

Мъника ми цъфна!

Когато разцъфне напълно, ще го покажа пак.

За кой търговец на орхидеи от Враца говорите тук? Да го преслушам по време на отпуската.

# 216
И вкъщи имам една цъфтяща и 5 на път; снимах я със светкавица, иначе излиза леко размазано (но пък така цветовете са странни):

Белината ми замръзна - седи си с 3 листа и много корени. Обаче минитата ми бяха така няколко години, след като ги купих, а сега цъфтят. Мисля просто да продължа да я поливам, от време на време, без да променям нищо.

# 217
  • Пловдив
Много ми хареса тази идея и реших да я споделя

# 218
  • София
Редактирам заради врачанския търговец.
Това е Бургунди - много сладък сорт, който отваря седефен /розово-жълто/ и после избелява. Имаше признаци, че ще загнива като я взех миналата или поминалата година и по спешност я набутах в бурканчето. Нямаше място да сложа много кори през гърлото и си помислих, че и без това мисли да гние, поне ще я наблюдавам отвсякъде. В крайна сметка си остана така, защото не виждам как мога да я извадя без да начупя много корените. Стои си по корени с няколко парчета кора. Не се оплаква.

Това е врачанският сайт. Във Фейса качваше регулярно, но се отписах и сега не съм наясно. Само четох, че праща подгизнали фалчета в студа и не казва, че растението има някакви дефекти или централен цветонос. Но може да се е научил.
https://florabg.eu/bg-catalog-details-4.html

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 23:35 от Raya

# 219
Не се е Raya Sad
Със стария собственик рядко имаше фалове и беше много разбран. Поръчката идваше от днес за утре. Нямаше преполяти орхидеи. Зареждането с нови и интересни орхидеи всяка седмица. Цените бяха ниски, в сравнение с това, което наблюдаваме сега навсякъде.

С новия собственик/чка: зареждане рядко и нищо интересно в повечето случаи. Вдигнаха цените. Поръчката тръгва след 3-4 дни. И да орхидеите са преполяти, ако не се поръчат веднага при зареждането. То и на снимките в повечето случаи си личи липсата на корени Sad  
Мога да онагледя с предпоследна поръчка на мини ароматна пеперуда от там. Това остана

Не съм се предала, има някакъв живот...Трупам опит поне

Редактирам заради врачанския търговец.
Това е Бургунди - много сладък сорт, който отваря седефен /розово-жълто/ и после избелява. Имаше признаци, че ще загнива като я взех миналата или поминалата година и по спешност я набутах в бурканчето. Нямаше място да сложа много кори през гърлото и си помислих, че и без това мисли да гние, поне ще я наблюдавам отвсякъде. В крайна сметка си остана така, защото не виждам как мога да я извадя без да начупя много корените. Стои си по корени с няколко парчета кора. Не се оплаква.

Това е врачанският сайт. Във Фейса качваше регулярно, но се отписах и сега не съм наясно. Само четох, че праща подгизнали фалчета в студа и не казва, че растението има някакви дефекти или централен цветонос. Но може да се е научил.
https://florabg.eu/bg-catalog-details-4.html

# 220
  • Бургас
От кога и врачаните са с нов собственик? Аз последно миналия септември съм поръчвала от тях. От три орхи две са живи,  камбрията си замина, но явно нямам условия в къщи за тях. Една Брасия, която беше замръзвала в къщи, преместих я в студения апартамент на сина ми и вчера гледам се подава ново растение Grinning.
Последната или предпоследната поръчка от врачаните, бях писала, че искам здрави растения със здрави корени и една орха от поръчката липсваше, което ме зарадва, че все пак има съвест, но е възможно да са поръчки от стария собственик.

# 221
  • Варна
То по ужасно постния сайт си личи, че нещо се е променило. Преди имаше голям избор, съвсем прилични цени и много намаления. И да, като се замисля във ФБ не съм ги засичала, а качваха редовно.

# 222
Много ми хареса тази идея и реших да я споделя

Много яко!. Онзи ден видях в един мебелен магазин такава закачалка и ми мина през акъла идея за цветарник.

Благодаря за адреса, Рая. Ще ги нагледам когато се приберем, живот и здраве.

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 08:09 от Pippi_

# 223
  • Русе
Забравила съм да се запиша в новата тема, а вие сте я напълнили с красота!
Аз скромно откъм цъфтеж

И едно ново мини

# 224
Фантастични са! Каква красота!

Общи условия

Активация на акаунт