Нашите орхидеи – тема 43

• 27 731
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, момичета!
Включвам се за пръв път в темата. Сдобих се с 1 мини - първата ми орхидея в живота. Посадено е в обикновена пръст. Проблем ли е, че не е в тези кори за орхидеи и да го местя ли?

# 226
  • София
Харесва ми шарката на първата снимка, и саксията е много сладка!

# 227
Според мен, няма как да оцелее фаленопсис в обикновена почва, но тя сигурно не е такава - вероятно е смес за орхидеи (кори и тор).

# 228
ето ги две от редовно цъфтящите, почти разцъфнали Relaxed

една част от цветовете тази година решиха да са пелорик Open Mouth

Последната ароматна от Враца /помагайте с името Simple Smile/. Поизрових горната част, защото имам опасения за преполиване. Надявам се да оцелее.

# 229
  • София
На *sve*  минито не е мини, а миди - Каода. От Билла е - познах кашпата. Последното им зареждане беше страхотно - видях Бронзов Буда, Тревизо, Сценшън и Ориент експрес.
Честита!
На greis розовата прелест е Love potion. Страшно ароматна.
*Ягодка*, каква ви е орхидеята? Снимайте и покажете.

# 230
След прекарани 3 години в къщи, лиодорото най-после се престраши да цъфне.
Подарено ми от *Съншайн*, благодаря 💕

# 231
Здравейте,
Имам доста орхидеи, на които коренчетата им растат или изкарват нови или излизат нови листа, но не цъфтят .. Къде бъркам? Уж са на светло .. Имаме осветена и остъклена южна тераса, а те са в хола на секцията - на 1.50 м от вратата на терасата .. Дали им е тъмно или имат нужда от тор ( присаждала съм ги няколко пъти, но тор не съм им слагала никога)

# 232
Да не би ключа да е "прЕсаждала съм ги няколко пъти"? Ако все им раширявате мястото за "обживяване", то те да се опитват да напълнят саксията и да пораснат на корени и листа?

# 233
Да не би ключа да е "прЕсаждала съм ги няколко пъти"? Ако все им раширявате мястото за "обживяване", то те да се опитват да напълнят саксията и да пораснат на корени и листа?

Имам орхидеи от 6-7 години .. сменяла съм им корите 2 пъти, но без да сменям саксиите с по-големи

# 234
  • Мадрид / София
Пробвай с температурата. Периоди на по-студено (зимата -15/16 градуса) после топло (пролетта-лятото 20-24 градуса). Ако и това не ги накара да цъфнат, въоръжи се с търпение. Ще го направят в някой момент, ако са здрави.

# 235
  • Варна
Седиреята цъфна. Голямо треперене беше на тез пъпки и ритуали, и шамански танци. 😄 3 г. я чаках да благоволи, да ме зарадва с цвят.

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 13:57 от floren

# 236
Здравейте,
Имам доста орхидеи, на които коренчетата им растат или изкарват нови или излизат нови листа, но не цъфтят .. Къде бъркам? Уж са на светло .. Имаме осветена и остъклена южна тераса, а те са в хола на секцията - на 1.50 м от вратата на терасата .. Дали им е тъмно или имат нужда от тор ( присаждала съм ги няколко пъти, но тор не съм им слагала никога)
Пробвай да им смениш мястото. Премести ги на по-светло, но без пряко да ги напича слънцето. Аз също имам такива инатливи, които не си харесваха мястото, като ги преместих, цъфнаха.

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 08:35 от Sysly

# 237
Благодаря, изкарах ги на терасата - по-топло и светло ще им е през деня. Имам тюлено перде, така че да не ги напича пряко

# 238
Нещо рязко ми се прииска да ви покажа някой цвят.

прекрасни! и аз имам една във вода - спасена от Хоуммакс. вече цъфти във вода - не вярвах, че ще стане (бях го видяла в инстаграм), но реших да пробвам и войла!

# 239
Най малкото ми цветоносче на най-малкото ми  орхи. Evarise blue angel

Общи условия

Активация на акаунт