Натурална закваска за хляб, или хляб с квас – ПЕТА ТЕМА

  • 34 493
  • 725
  •   1
Отговори
# 315
  • Sofia
  • Мнения: 22 648
Браво за куража, чудесна е питката! Simple Smile
Не  е страшен квасът, само добра грижа и търпение си иска.

# 316
  • Мнения: 217
За много години, момичета!

Morena, благодаря. Отчетох разликите и ще си ги коригирам. Скоро се надявам да покажа и снимка, че аз вече рядко си меся хляб.

# 317
  • Пловдив
  • Мнения: 5 237
Здравейте, имам сух квас. Накиснах го с малко леко топла вода. Колко брашно да сложа? Каква трябва да е консистенцията?И на колко време да го храня? Благодаря.

# 318
  • Мнения: 1 101
От къде да си взема сух квас

# 319
  • Sofia
  • Мнения: 22 648
Здравейте, имам сух квас. Накиснах го с малко леко топла вода. Колко брашно да сложа? Каква трябва да е консистенцията?И на колко време да го храня? Благодаря.
Консистенция като гъста каша и трябва да шупне/втаса/ в пик е. Оттам нататък зависи къде ще го гледаш - на плота (стайна Т) е най добре и трябва да можеш на 12 часа да го храниш... ако ще е така,  кажи каква е Т у вас.  Или в хладилника ще е?

От къде да си взема сух квас
Защо ти е сух,  не искаш ли активен квас?

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 19:33 от Morena

# 320
  • Мнения: 387
Минавам да кажа, че тази оферта ми се струва добра. Аз така и така исках чугунен тиган и се надявам и за хляб да ми върши работа.
https://www.emag.bg/chugunena-tendzhera-steinzeitwerk-s-kapak-4- … tm_medium=android

# 321
  • Мнения: 217
От къде да си взема сух квас
Земята на траките предлагат - https://shop.znt.bg/bg-product-details-163.html
Имат вендинг машини в The Mall (ниво -3) и в Bulgaria Mall (ниво -2)

Керамични форми за хляб се предлагат в Cook & Home, Ринг мол. Френски мисля, че бяха.

# 322
  • Sofia
  • Мнения: 22 648
Аз ползвам правоъгълна чугунена тенджера, в която мога да сложа както овален, така и кръгъл хляб - https://www.youtube.com/watch?v=qssbG1Pk--0

Имам и голям керамичн съд, който също побира двата вида хляб.

# 323
  • Мнения: 2 842
Морена, от къде ти е силиконовата подложка за печене? Нещо не успявам да използвам правилните ключови думи и не намирам такива в интернет.
Много харесвам чугуна, но съм с малко бебе и ме е много страх да не я изгоря при ваденето на нагорещения съд от фурната (живее в ергораницата). За това пека в незагрят съд, мислех да си взема йена, но тя май ще се пръсне ако я сложа студена в горещата фурна..

# 324
  • Sofia
  • Мнения: 22 648
Морена, от къде ти е силиконовата подложка за печене? Нещо не успявам да използвам правилните ключови думи и не намирам такива в интернет.
Много харесвам чугуна, но съм с малко бебе и ме е много страх да не я изгоря при ваденето на нагорещения съд от фурната (живее в ергораницата). За това пека в незагрят съд, мислех да си взема йена, но тя май ще се пръсне ако я сложа студена в горещата фурна..
Милива, купих първо силиконова подложка, но не се изпичаше добре долната кора и я заразах, а това на клипа е фолио за барбекю, продават се по няколко листа в опаковка (от алито е моето), този лист ползвам вече 6-7 месеца. Аз си го оформих/изрязах както ми трябва.
В йена съм пекла и ми харесва... както и с другите съдове, загрявам фурната заедно със съда, в който пека. Вадя го и слагам тестото с подложката и връщам във фурната. Йената ми си е все така здрава и цяла. Simple Smile
Разбирам те, и моята малка щерка си беше вечно залепена с мен в слинга и с дългото ни кърмене.

Днес пък ще си взема новата купа за месене, която си поръчах с лоялната програма на бг мама. Simple Smile

# 325
  • Мнения: 3 668
За много години, момичета! Да сте здрави, спокойни, доволни и много, много обичани!
Да ви е вкусен и хубав хляба! Къде без него!? Wink

Малко по-различен хляб с квас - "Заводски". С тънка и нежна коричка и пухкава сърцевина. Отдавна не го бях правила, а е разкошен!



# 326
  • Мнения: 1 101
Да, и аз искам да си взема чугунена тенджера. Помня, че Морена ни беше показала преди време една, дали може пак да я видя. Ще съм безкрайно благодарна. Днес бях в Айко, но те не предлагат.

# 327
  • Мнения: 387
Тази, която ви показах ще пристигне утре при мен и ще ви я снимам. Пише, че има и банетон към нея.
Sysly, може ли рецепта за заводския хляб?

# 328
  • Мнения: 217
Това е моята форма за печене, на Emile Henry (снимките не са мои)



# 329
  • Sofia
  • Мнения: 22 648
Да, и аз искам да си взема чугунена тенджера. Помня, че Морена ни беше показала преди време една, дали може пак да я видя. Ще съм безкрайно благодарна. Днес бях в Айко, но те не предлагат.
Не мога да се сетя да съм показвала друг път,  освен вчера.

Тази, която ви показах ще пристигне утре при мен и ще ви я снимам. Пише, че има и банетон към нея.
Аха, ама само размер на тенджерата има, а на банетона... Липсват им доста размери на Емаг, казвала съм им...

Общи условия

Активация на акаунт