Седмокласници 2023/2024 - тема 6

• 40 027
  • 803
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Сесил, НЕГ (91во) е с квоти момичета-момчета. Миналата година мин. бал е бил 469 момичета и 459 момчета.

Доколкото знам ЕГ си държат квотите.

Много благодаря за информацията, вярвам ще е от ползва някой. ❣️
Аз забравих да спомена, че става въпрос за Бургас. 😊

И в Пловдив езиковите гимназии са с квоти.

# 241
  • Пловдив
Аз да попитам нещо - как сте с оценките? Имате ли вече за втория срок? Аз не знам какво да си мисля - петокласничката вече има 6 оценки, а седмокласника е само с една по география? Не, че и първият срок не беше така - до средата декември беше с 2 оценки по математика. Голямото изпитване беше януари и февруари...
Нито една оценка нямат още за втория срок. Но са правили контролна по математика, тест по БЕЛ и преразказ, които чакат да им върнат Simple Smile Първия срок бяха зарязали преразказите, наблягаха на Тези и ОЛВ. Сега са ги подхванали отново.

# 242
Аз и сина ми искахме да влезе в НЕГ, ама да искаме и той да може са две различни неща, затова сме се спрели на АЕГ, където бала е по-достижим.

а щом искате и двамата НЕГ, защо не гледате други гимназии с НЕ? Не е ли желанието какво да учи водещото?  Най-добронамерено питам, защото ако детето иска немски, и после да продължи с този език, има и други добри варианти за училища с този език.

# 243
Ние сме с две оценки по английски - изпитване и междинно, и една оценка по БЕЛ.
Утре след часовете ще правят пробна матура по математика, а на 29.02 по БЕЛ.

Оффтопик- някой има ли случайно нещо на Бижков за четвърта група в детска градина за проверка на възможности?
Като файл.

# 244
  • София
Една 6 ца по английски се мъдри и толкова. Joy в очакване сме. Гжата по математика усилено събира Учебните тетрадки, ще ги оценява. Grinning

Последна редакция: ср, 14 фев 2024, 14:31 от Cabo San Lucas 40

# 245
Наборката има две шестици - по история и технологии и предприемачество. Тази седмица има тестове, та вероятно другата седмица ще се появят оценки.

# 246
  • София
Моят вече има три оценки по БЕЛ, една по английски, очакват се и тези от контролни по мат и физика. Първият срок ги побъркаха първия месец от вход и изпитвания. Сега ще видим, една идея е по-бавно.

# 247

За сметка на това имам две приятелки с деца не успели да постигнат добри резултати, учещи в квартални училища.
Едната девойка се научи да пуши и няколко пъти беше плюта в лицето, другата вече започна да се вихри в чалга клубове.  

От моя опит смея да твърдя че това е абсолютно възможно и в елитни гимназии, при това пушенето е най-скромното което може да се случи.

Няма оценки втория срок, чака олимпиадата по география в събота.

# 248
И при наборката оценките вървят бавно, география и ТП. Но вече е ясно и класното по бел - и двете с мат ще са втората седмица на май. Това ме радва и се надявам юни месец да наблягат на тестове. За моята девойка реалистично си мисля е да изкара 2х80, но може да стигне както и до 90, така и до 70, зависи от стреса на деня, концентрацията и тн. Училищата ще са си късмет, примирила съм се. Дано да не е толкова трудно да се мести в гимназиален етап, ако се окаже много зле. По впечатления, изкачат единични бройки дори в елитните училища.

# 249
  • София
Моят засега има 1 оценка по БЕЛ на тест от миналата седмица. Днес има тест по математика. Снощи пак задаваше странни въпроси за няколко задачи. Но не се притеснявал за теста щото си знаел и щял да се справи.

Не мога да го разбера това дете. Голямата си казваше кое не харесва/разбира и това  в превод значеше 'аз туй нещо няма да го решавам'. И там поне целенасочено виках. А сега не мога и да викам - веднага ме контрира да съм спокойна, той си знаел.

Каката не е в 'елита', във 'втори ешалон' на софийските училища е. Имат си много силни ученици в класа. Има деца, които пушат. Носили са и алкохол в училище. Имат си зрънца, които се държат зле и пречат в час - докарвали са 'петминутка' за целия клас. Т.е. всичко си имат. Но като цяло нещата са в здравословни граници. Или поне аз имам такова усещане спрямо споделеното от нея.

# 250
  • Бургас
Аз и сина ми искахме да влезе в НЕГ, ама да искаме и той да може са две различни неща, затова сме се спрели на АЕГ, където бала е по-достижим.

а щом искате и двамата НЕГ, защо не гледате други гимназии с НЕ? Не е ли желанието какво да учи водещото?  Най-добронамерено питам, защото ако детето иска немски, и после да продължи с този език, има и други добри варианти за училища с този език.
Защото детето основно иска да е в немската гимнзия, не толкова заради езика.
 Обяснявам - той много добре знае кое училище с каква "слава" е , добър в усвояването на чужд език и желае да учи в такава гимназия.
Т.е. водещото за него не е езикът, а мястото. 😊

# 251
Вторият срок едва започна, а и моето е вече с 4-5 оценки. Правят много тестове и контролни, почти не е изпитвана устно, а писмените изпитвания при нея винаги са с по-нисък резултат, което сваля и успеха. Не знам при вашите деца има ли разлика и изпитват ли ги устно.
При нас няма квоти момичета и момчета, макар, че в класирането обявяват освен общата и минимален - максимален бал по пол.

# 252
Една оценка има моето дете, по география . Устно почти никой не ги изпитва вече , пускат им тест/контролна и това е . Преобладаващо тестове правят. Хубаво впечатление ми направи новият ни класен- по история- даде им контролно само с отворени въпроси и то такива , на които отговора не е от една , две думи , а точно да разкажеш писмено част от урока . Така се учат и да се изразяват по - добре писмено , и да преразказват

# 253
  • при моите любими
При моето наборче валят оценките. Вече са 7-8 от началото на срока.
Някой по назад пита за мнения за учители по Биология и Химия. Мога да дам такова за 2АЕГ. Биология-страхотна учителка. Според моето дете една от най-добрите, които са и преподавали. До 7 клас това и беше най-ужасния предмет, заради лош преподавател, който имаше и мразеше предмета. Сега е обратното. Дори обмисля да профилира с Биология, точно заради учителката. Доволна е и от учителката по химия. Те обаче имат няколко учителя в училището и дали ще се падне вашето дете при тях не е гаранция.

# 254
Една 6 ца по английски се мъдри и толкова. Joy в очакване сме. Гжата по математика усилено събира Учебните тетрадки, ще ги оценява. Grinning
Същата работа, с тази разлика, че по математика правиха тест,  а не събират тетрадки. Но в нашето училище Школо до вчера не работеше

Общи условия

Активация на акаунт