Седмокласници 2023/2024 - тема 6

• 39 920
  • 803
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, някой има ли резултати от пробните в Междучасие?

# 361
Нямаме още резултати от пробните. Надявам се днес да им върнат работите на курсовете.

# 362
  • София
Здравейте,
Има ли някое дете при Симеонов в Междучасие? Ако да, може ли да ми изпратите задачите от миналата седмица, защото дъщеря ми отсъства, а той така и не ми ги изпрати. Благодаря предварително!

# 363
Мина и днес един пробен по БЕЛ, третокласникът ми пък се яви на "финансова грамотност" и двете в МГ. Каката излезе първа, чакаме малкия. До мен група седмокласнички коментират на висок тон "Пък в нашата стая имаше един аутист! Аутист, представяте ли си?".
Защо? Защо децата ни са толкова нетолерантни? Ами ако след няколко месеца това дете е в един клас с тези госпожици, които бяха толкова шокирани и впечатлени, че в стаята на пробния изпит има различно дете?

# 364
Мина и днес един пробен по БЕЛ, третокласникът ми пък се яви на "финансова грамотност" и двете в МГ. Каката излезе първа, чакаме малкия. До мен група седмокласнички коментират на висок тон "Пък в нашата стая имаше един аутист! Аутист, представяте ли си?".
Защо? Защо децата ни са толкова нетолерантни? Ами ако след няколко месеца това дете е в един клас с тези госпожици, които бяха толкова шокирани и впечатлени, че в стаята на пробния изпит има различно дете?
Винаги съм казвала , че всичко е до възпитание.

# 365
  • В Страната на чудесата

Защото в българското училище продължава да не се обръща достатъчно внимание на етиката и морала на децата и защото в системата на образованието продължава да има твърде много хора, които също са лишени от елементарни етични норми. Mama Ru, знам че ти самата си учител и не си от типа, който визирам с думите си. Надявам се да ме разбереш правилно и да не се почувстваш засегната по никакъв начин от коментара ми.

# 366
  • София
Напънала съм се да давам преразкази вкъщи. 90 мин чисто за преразказване ли има или в тях влизат и четенето, и 15 мин запознаване с текста?

# 367
Може ли помощ с картите с цитати от произведенията? Нашият комплект е изчезнал.

# 368
  • В Страната на чудесата
Напънала съм се да давам преразкази вкъщи. 90 мин чисто за преразказване ли има или в тях влизат и четенето, и 15 мин запознаване с текста?

Всичко общо е час и половина.

# 369
bibi първо и четеш текста, после даваш да чете и след 15 минути го прибираш и тези 15 минути са в 90 минути. Изобщо не ми се получава с преразказите. Веднъж седмично 1 модул БЕЛ като до момента не са учили как се прави теза...
Веднъж седмично и цял тест 1+2 част математика, като до момента от геометрията решава само каквото са учили. Вчера взеха еднаквост на триъгълници.
На уроците чисти пропуски от 5 и 6 клас по БЕЛ.

# 370
  • София
Мерси. И тя така твърди, ама реших да се консултирам и с каките и те ме объркаха.

# 371
  • София
Защото и родителите са нетолерантни.И няма как да възпитат по друг начин децата си.

ПС. В градината до нас има логопедична група. Редовно чувах ропот лятото защо събирали заедно всички деца - тези от логопедичната само мучали…
 А наборът беше в тази група защото проговори много късно - след 5. И предните години, и този срок е с отличен успех. Е, по Бел е с 5, но мат и физика (ще се оглеждаме за техникуми) е с 6.
Та така. Заклеймяването е страшно и за съжаление, дори и да има промяна в мисленето, става много бавно.

# 372
Ако някой няма достъп до пощата и се интересува от пробен по БЕЛ да ми пише на л.с

# 373
Здравейте, някой има ли резултати от пробните в Междучасие?
И ние чакаме резултат от 03.02 по математика.

# 374
Върнали са им работите на курса. Много съм доволна от набора. По БЕЛ е изкарал 91 точки, по математика 86. Първи модул по математика му е без грешка. Това му е най-доброто представяне по БЕЛ досега. Едната грешка е от заплес - питат го за антоним, той интерпретирал синоним. Има светлина в тунела. Разбрали сме се да продължава да си пише домашните за курсовете и училище - така упражнява първи модул. Вкъщи евентулно ще се фокусира върху задачите от втори модул. Ще го черпя с много торти Yum

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 17:26 от jsed

Общи условия

Активация на акаунт