Седмокласници 2023/2024 - тема 6

• 39 822
  • 803
  •   1
Отговори
# 540
Готова е статистиката на Регалия от пробния по БЕЛ 11.02.
Извинявам се за тъпия въпрос, но от телефон нещо не виждам къде е входът за резултатите. Може ли линк?
Ето линк:

https://www.regalia6.eu/moodle_new/moodle/

# 541
Скрит текст:
Не мога да стигна да ви изчета . Да по изискванията от МОН трябва да са три пробни матури в училище и по този повод госпожата по математика им е казала днес утре ще имате пробно НВО по математика. Отмених и днешния урок по Български от школата където ходи за да имаме време поне 2 или три теста да направи днес като се чудя дали да и давам от вторият модул задачи или да наблегнем на първия. Вие как бихте процедили и временно е малко!

Зависи какви тестове с втори модул имате вие и докъде са стигнали с материала в училище. Тестовет на Регалия, например, са по месеци, с начало януари, като са съобразени с материала, който се предполага, че вече е преподаден в училище. Вижте вашите какви са, за да не постигнете обратен ефект. Отделно, аз не бих дала 2-3 теста преди самото пробно НВО, защото детето ще изпуши. Бих дала един, примерно + време за почивка, но това е строго индивидуално.
А и това е пробна матура, не класно, няма значение колко ще изкара като точки, идеята е да се тестват и видят докъде и колко, не се гони конкретен резултат, мисля.
Пробните изпити в училището на набора се оценяват в точки, които после се приравняват в оценка, която се нанася  в Школо.

При нас, а и около нас в други училища пробните са само за справка за самите ученици и учителите им, нямат отношение към оценките им, а и за да имат, това би трябвало да е нормативно указано, но явно всяко училище действа различно.

# 542
За пръв път чувам за изискване на МОН за 3 задължителни пробни за всяко училище. Мисля, че пробни правят по желание на училището. Може и някъде изобщо да не направят.

# 543
Цитат
При нас, а и около нас в други училища пробните са само за справка за самите ученици и учителите им, нямат отношение към оценките им, а и за да имат, това би трябвало да е нормативно указано, но явно всяко училище действа различно.
Да, така би трябвало да е. Не знам доколко е редно да се пишат оценки на пробни изпити в училище. Наборът показва добри резултати, та затова не задълбавам правилно ли е или не.

# 544
Аз пък не виждам нищо лошо, като им пишат оценка от пробен, особено ако правят повечко пробни. Подготвено и проверено изпитване. Даже като знае, че ще имат оценка, може да реши повечко задачи. Радвам се, че има места, където правят повече от един пробен. Учителите ви, според мен, наистина полагат усилия и искат да научат децата. При нас в училище ще имат по един пробен.

Последна редакция: ср, 21 фев 2024, 14:52 от mariagd

# 545
Аз пък не виждам нищо лошо, като им пишат оценка от пробен, особено ако правят повечко пробни. Подготвено и проверено изпитване. Даже като знае, че ще имат оценка, може да реши повечко задачи. Радвам се, че има места, където правят повече от един пробен. Учителите ви, според мен, наистина полагат усилия и искат да научат децата. При нас в училище ще имат по един пробен.

Вие не виждате нищо лошо, защото вероятно вашето дете се справя добре. В нашия клас и випуск нещата не стоят добре, особено по единия предмет. За справка - средният успех от контролни е 4,50 макс. На пробна матура ще е по-нисък по обясними причини (най-малкото има материал от 5 и 6 клас, който далеч не всички деца преговарят). Отделно има деца, които не ходят на уроци/ школи по различни причини, често и финансови, и оценка от пробна допълнително ги поставя в неравностойно положение. А и е формат, който не е упражняван, за разлика от контролни, 5-минутки и др. Не виждам причина да се пише оценка.

# 546
А защо ще е по- висок бала ?

# 547
  • София
Защото випускът е един от трите най-многобройни, съвсем малко по-малък от миналогодишния, който беше рекорден. И се създадоха големи и масови школи. Аз все пак се надявам баловете да са като миналогодишните.

# 548
Мисля, че поне засега няма факти и статистика,които да потвърждават,че тази година балът ще е по-висок!

# 549
В такива моменти се радвам, че сме в малък град Satisfied Тези балове , които цитирате за София - над 480 точки да речем / и то като съм чела стари теми много от децата ги постигат / , на мен ми се виждат непостижими за моето дете .
А за това със школите, наистина е несправедливо, защото явно за да постигнеш висок брой точки трябва задължително да ходиш на школа/ уроци, а пък със сигурност има родители, които не могат да си го позволят . Единици са децата, които успяват сами да се подготвят толкова добре - да имат и амбиция ,и постоянство,  и бързо да схващат

# 550
Четох , че тази година се предвиждат 419 паралелки. Според вас не са ли малко? Ще се радвам на компетентен отговор.В тях влизат ли тези към МК?

# 551
Баловете само като цифри нищо не значат. При по-трудни или по-лесни изпити точките ще са по-ниски респ. по-високи. Няколко пъти се каза вече в темата - важно е къде с този бал сте сред останалите, а не самият бал като абсолютна стойност. В този смисъл баловете от предишни години могат да бъдат само ориентир - статистиката е това, което е релевантно.

# 552
Да, за баловете е точно така - важно е къде е резултата ти спрямо останалите, не самата оценка. Навремето като кандидатствах в икономически техникум / тогава се влизаше с изпит / , цял ден ревах , че съм изкарала 4,90, но сега оказа, че изпита е бил много труден и влязх трета по успех .
419 паралелки за София ли ?

# 553
Да, за баловете е точно така - важно е къде е резултата ти спрямо останалите, не самата оценка. Навремето като кандидатствах в икономически техникум / тогава се влизаше с изпит / , цял ден ревах , че съм изкарала 4,90, но сега оказа, че изпита е бил много труден и влязх трета по успех .
419 паралелки за София ли ?
Да

# 554
Да. Те имат едно 12 000+ седмокласници. Освен това имат училища към Министерство на културата, вероятно повече от едно спортно и частни, които също приемат деца, но по други критерии/ свое класиране.

Общи условия

Активация на акаунт