Седмокласници 2023/2024 - тема 6

• 39 859
  • 803
  •   1
Отговори
# 495
Има достатъчно сборници, децата да си решават пробни вкъщи. Няма да е съвсем същото като обстановка, но все пак....
Има, ама друго си е като е организирано като същинското  НВО, в къщи е различно - и се изкушава да погледне, и се разсейва...

# 496
В нашето училище минаха вече два пробни изпита. Ще има още два - през април и последно средата на май.

# 497
В нашето училище минаха вече два пробни изпита. Ще има още два - през април и последно средата на май.

Частно училище, предполагам?

# 498
Мисля, че пробните в училищата ги правят на добра воля. Така че по един пробен, организиран както трябва да е сме доволни.

# 499
  • София
В нашето училище (квартално ОУ) също минаха по два пробни изпита по БЕЛ и МАТ, като се очаква всеки следващ месец да правят по един пробен изпит по двата предмета. Изключително доволна съм от проявения професионализъм и желание да подпомогнат максимално подготовката на децата. Това си е решение на самото училище и на учителите, преподаващи на седмокласниците.
Наборът не проявява никакъв ентусиазъм в ученето, за съжаление. Няма нищо общо с показаното в предходните години, а знае, че тази е най-важната.

# 500

Не.
 Провинциално СУ.

# 501

Не.
 Провинциално СУ.

Значи е въпрос на желание. В нашето редовната мантра е, че са много класове, до 12 клас, и все няма как, нямало стаи, време и какво ли още не. Накрая ще установят и че знания също няма, а там където са добри, са най-вече заради частни уроци и школи...

# 502
  • София
НВО по ЧЕ защо винаги е между другите две НВО? Дали е по някакъв регламент така? Мен лично много ме дразни това.
Не е било винаги така. В последните 2 години е, със сигурност лятото на 2019 беше ден или два след НВО МАТ. Миналата бяха сложили 2 дни между НВО БЕЛ и МАТ, в единия беше НВО ЧЕ. И въпреки това не мисля, че насърчиха повече деца да се явят. А за всички, които не се явяваха на ЧЕ си беше мъка да чакат 2 дни между БЕЛ и Мат. Чудила съм се във времето защо се провежда. Наистина оценката не влиза никъде.

# 503
При нас няма никакви пробни в училище. Учителката по БЕЛ е болна тази седмица и изпускат всички часове. Все още има една-единствена оценка този срок седмокласника. Имаме дати за класните работи вече. Някакво контролно са правили вчера по математика, но той не ги отразява. Не се и подготвя специално за тях.  И по биология имат свободни часове.
Качих пробния от Междучасие по математика в пощата. Доста хора са писали да им пратя пробните. Файловете са в .pdf формат и ги прикачам тук.

# 504
  • при моите любими
В нашето училище също не са правили пробни, точно във формата на НВО, като време и т.н. Честно казано, не съм сигурна, че има много нужда от това. По математика си трябва решаване на подобен тип задачи, което правят редовно. По БЕЛ правят или тест под формата на първата част или преразказ. Мисля, че само на Тезите не наблягат. Даже не съм сигурна, че изобщо им е обяснявано в училище, как се пише теза. Но аз и друг път съм споменавала, че учителката им по БЕЛ, не е най-добрия преподавател. Децата не я слушат, в час е пълен хаос. По МАТ нещата са на другия полюс.
Та според мен пак опираме до преподаването и преподавателите. Дали правят или не правят пробни в дадено училище, не е много от значение.

# 505
В нашето училище също не са правили пробни, точно във формата на НВО, като време и т.н. Честно казано, не съм сигурна, че има много нужда от това. По математика си трябва решаване на подобен тип задачи, което правят редовно. По БЕЛ правят или тест под формата на първата част или преразказ. Мисля, че само на Тезите не наблягат. Даже не съм сигурна, че изобщо им е обяснявано в училище, как се пише теза. Но аз и друг път съм споменавала, че учителката им по БЕЛ, не е най-добрия преподавател. Децата не я слушат, в час е пълен хаос. По МАТ нещата са на другия полюс.
Та според мен пак опираме до преподаването и преподавателите. Дали правят или не правят пробни в дадено училище, не е много от значение.

Този тип изпити са матрица и разпределението на времето е ключово умение + трениране на психо-емоционална издържливост. Отделно, има огромна разлика когато се работи по отделни компоненти (БЕЛ) или модули (МАТ) и когато те са подредени в цялостен изпит - въпрос на тренинг е кое да пропуснеш и се върнеш по-късно, плюс натрупване на умора/ спад на концентрация и др. Неслучайно в учлището в топ 3 по резултати по НВО в София се правят пробни всяка седмица втория срок, но там класовете са малки и организацията е много различна от стандартно държавно училище.

# 506

Този тип изпити са матрица и разпределението на времето е ключово умение + трениране на психо-емоционална издържливост. Отделно, има огромна разлика когато се работи по отделни компоненти (БЕЛ) или модули (МАТ) и когато те са подредени в цялостен изпит - въпрос на тренинг е кое да пропуснеш и се върнеш по-късно, плюс натрупване на умора/ спад на концентрация и др. Неслучайно в учлището в топ 3 по резултати по НВО в София се правят пробни всяка седмица втория срок, но там класовете са малки и организацията е много различна от стандартно държавно училище.
Може ли информация за това училище в топ3, кое е?

# 507
Най-вероятно се има предвид "Света София".
Потребителка e споделяла, че втория срок всяка седмица редуват пробни НВО-та по двата предмета.

# 508
В моето училище правят само по два пробни. Миналата година е било на първо място в областта на нво бел. Така че многото пробни съвсем не са показател. Ти вземи деца с по-ниски възможности, ако ще всеки ден пробни да правят, пак ще изкарат по- ниски резултати.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 21:48 от laurentin

# 509
Някой знае ли как безплатните електронни учебници да се свалят като пдф, а не да се достъпват през интернет? Трябват ми учебници на Просвета и Клет.

Общи условия

Активация на акаунт