На ДВАНАДЕСЕТИ клас сме по средата, всички варианти да претеглим на везната.

• 53 383
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • Разпиляна във въображението
Отворените врати са 7 часа, ще може да отиде.

# 331
В СУ винаги може да се влезе, вкл. да се слуша лекция на подбран преподавател. Някога аз ходех да слушам Исак Паси и Цочо Бояджиев. Аудиториите при тях бяха винаги препълнени с разнородни (по специалности и курс) студенти. Тъкмо ще види живия живот в университета, а не празни аудитории, в които плахо надничат ученици.

ДОПИСВАМ (защото е последен моят пост). Днес има намаление на дамски обувки - доста различни модели и цветове:
https://zapatos.bg/%D0%B4%D0%B0%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BE%D … n=email-marketing

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 08:28 от Шарлот

# 332
  • София
Честит празник, дами!

# 333
  • София
Честит осми март, момичета 🌺
Разбрахме се сутринта с него, да отиде в началото и към 12 да заминава на кино.
Шарлот, благодаря ти за информацията. Не знаех, че може външни хора да присъстват на лекции. Ще му предложа да посети някоя.

# 334
И то ще посети учебен процес, а не празна аудитория - ще усети начин на преподаване, дух. Може да поговори със студентите - харесват - не харесват, да им разбере програмата и да поиска разрешение от асистент да присъства на упражнение. Това е докосване, другото е ала-бала.

# 335
Е, за столичание е по-лесно Simple Smile

# 336
  • София
Младежът се върна от СУ, но разочарован. Имало много хора, едва се добрал до масата на ЮФ и когато успял доброволците били страшно отегчени и без желание отговаряли на въпросите. Каза, че ще посети някоя лекция, стига да успее да я вмести в натоварения си график 😁

# 337
Добре, че не е съвпаднало с киното 😁, да е по-малко разочарованието. Аз си мисля, че са силно надценени тези “отворени врати” в нашите образователни институции, с уговорката, че НЕГ е абсолютно изключение.

# 338
  • София
Сина ми също отскочи днес до СУ.
И той се върна разочарован....от това което успях да измъкна от него е на мнение, че Психологията в СУ била "допотопна и преподавана като от миналия век". Подхвърли нещо, че в НБУ била по-добра.
Някой има ли наблюдения относно програмата на преподаване и нивото  на Психологията в СУ и в НБУ?

# 339
Иформацията ми съвпада с написаното - и психологията, и правото в НБУ превъзхождат СУ. В НБУ има психология на английски, а това е добра предпоставка магистратура да се прави навън, при формиран понятиен апарат.

# 340
От познат младеж, който завършва архитектура в НБУ знам, че психологията там е на мн  добро ниво и са мн доволни негови колеги от този факултет

# 341
  • Варна
Още един глас и от мен за Психология в НБУ пред СУ. Синът ми завърши бакалавърска програма по Психология в Лайден, Нидерландия, за магистратура пак продължи там. Има близки приятели в НБУ и не толкова в СУ. Неговото мнение е, че програмата на НБУ е доста по-близка до това, което е учил той. Само за Психология ми е информацията.

# 342
В НБУ програмите са съвременни и са адаптирани за 21 век.
За СУ много мога да изпиша, но обучението е застинало някъде около 1992 г…

# 343
И ние сред разочарованите от отворените врати. Бива ли всичко сбутано на едно място. Че да отворят този университет да се разгледа, залите, повече студенти да разказват.

# 344
Тия отворени врати за мен смисъл нула имат. Как за час-два ще разбереш каквото и да е… за всички унита това. А и са толкова различни и специалности, и преподаватели, и самите студенти…
Всичко е от уста на уста и най-вече на кой колко му се учи после.
В Лайден да не сте ходили на отворени врати, преди да се запишете 😉

Общи условия

Активация на акаунт