На ДВАНАДЕСЕТИ клас сме по средата, всички варианти да претеглим на везната.

• 53 427
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Ясно, благодаря ви.

# 241
Честита баба Марта!

И синът я записа, ама каза, че ходи на матури само до бала. След това каквото и да е го канселира 🤣
У наше село със сигурност ще е един изпит след бала. Изчакваха да видят какво ДЗИ по желание са подали в гимназията за да определят дата за практическите изпити.

# 242
  • София
Матура профилирана, ако нямат същия профил. За нищо не служи общо-взето, доколкото разбрах. Поне така ни обясниха.
Напротив, служи за кандидатстване, там, където се иска профилирана матура или същата е с по-висок коефициент при балообразуването.

# 243
  • София
Честита Баба Марта и от мен! Да сме здрави и усмихнати всички! Най-вече след приключване на ДЗИтата Grinning

# 244
  • София
А могат ли да държат такъв изпит по предмет, който изобщо не са изучавали?
Спор имаме в офиса.

# 245
Могат, да. Тя не е учила английски в гимназията

# 246
  • София
Ей сега се замислих, от догодина, като се пръснат по света и у нас, като започнат едни да работят, други да учат, трети семейства и дом да стягат, как ли ще ни се казва темата? Wink
Да плачем, да се смеем или кротко да си полудеем Joy

# 247
Матура профилирана, ако нямат същия профил. За нищо не служи общо-взето, доколкото разбрах. Поне така ни обясниха.
Напротив, служи за кандидатстване, там, където се иска профилирана матура или същата е с по-висок коефициент при балообразуването.
Ми може, ама където гледам, най-вече изпитите в самото уни са с най-голяма тежест.
То стана супер сложно с тия балове, всяко уни с негови си формули, хич не съм се зачела в подробности.
Харесал си е 2-3 специалности, ще ходи на някакъв предварителен изпит и толкоз.
Само дето не разбрах като искат информатика от дипломата, а не са учили такова чудо, какво ще се взима...
Уж питал и му казали, че може и от защитата на дипломния проект... Ама ще се разбере лятото по някое време 😁

# 248
А могат ли да държат такъв изпит по предмет, който изобщо не са изучавали?
Спор имаме в офиса.
Да.

# 249
Честита Баба Марта ❤️
Снощи имаше родителска среща за ДЗИ- тата, реших да не си я причинявам, затова моят мъж отиде да се види с другите родители. Изпуснах да чуя, че вече били много разсеяни ( ти да видиш!!) и много отсъствали ( е ми то на всички писна до последно тестове, и пак тестове, съчинения и есета, и домашни сякаш току-що са влезли в гимназията). Но пък директорката сюрпризирала, че нито се знае кога ще е изпращането, нито по кое време, ама ние родителите все ще сме щели да успеем да излезем от работа, а пък децата ще ги извикат по- рано.  Изпращането по традиция е последния учебен ден, по обяд, и от септември всички отново си знаят точно това, класът си е планирал фотосесия, украса момичета часове за фризьори, гримьори, и сега чакаме да видим кой какво му е щукнало.
Ще съм много щастлива ако излезе официално това с отсъствието за 15- те дни по семейни причини.
Ужасно много ми тежи, че този период с детето вкъщи приключва, но нямам търпение да се разделим с училището.
Радвам се за всички, които са вече приети и успех за тези, за които кандидатстването сегз започва. Ние сме от вторите:)

# 250
  • София
Честити баба Марта, здрави, засмени и успешни да са всички! Да си кажа честно на мен много ми е мъчно, че приключвам с темата за училище. Навремето все исках децата ми да порастват, да са самостоятелни, ама май много бързо дойде това време… Радвам се на всички млади хора от сърце, сигурна съм, че всеки ще намери своя път. Имам братовчедка, която няколко години след гимназия записа висше и завърши първа по успех, днес е преуспяла дама. Може би на някои деца им трябва време да разберат с какво искат да се занимават или да учат. Аз и до днес не съм сигурна, че щерка ми е доволна в УНСС , но си говорим и обсъждаме варианти. Наборът е вперил поглед извън България, но аз не пропускам да му кажа, че има и други пътища. Искам да кажа, че всеки ще си намери пътеката, а ние ще си спомняме емоциите и ще е както с раждането - ще помним само хубавото!

# 251
  • София
Спомням си и аз времето,когато децата бяха малки,а наборката дори не беше тръгнала на училище.Тогава си мечтаех да пораснат,да бъдат самостоятелни,а аз да имам повече време за себе си.Е,това време почти дойде.

# 252
Изпращането в училище си е само за децата, не бих ходила там да им се мотам.
Нямам сантименти и към конкретното училище
А синът ми си е прилично самостоятелен доста отдавна. Казах му, че му остава само да започне да мие банята чат-пат и вече ще е съвсем пораснал 😁
Завършването на училище не ми е критерий за самостоятелност.
Сестра му със сигурност се справя още по-рано от него, ама при момичетата е така.

# 253
И аз няма да присъствам на изпращането в училище.

# 254
  • Sofia
Да споделя и аз, че наборът е с 4хС1 на ДСД, а ситуацията беше много инфарктна, защото вместо с черен химикал, беше писал със син. До последно треперих дали ще му признаят работата, а госпожата му по немски даже била забравила, че с него е имало някакъв казус.
И при тях валят задания с пълна сила и ходят чинно на училище.

Общи условия

Активация на акаунт