Юнското човече е достатъчно голямо да разпознава гласовете на тате и на мама

• 13 521
  • 282
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, мили мамчета!
Благодаря ви, че веднага взехте отношение по моя проблем, защото наистина имах нужда и от мнението на жени в моето положение. Говорихме и с таткото и той е на мнение, че след като не съм спокойна с тази лекарка по-добре да я сменя.
Питахте ме защо ме е качвала на магарето- и аз се учудих в първия момент, но си помислих, че тя би трябвало да си разбира от работата. Взе ми вагинален секрет, каза че имам течение и искаше да провери шийката, при което вече ужасно ме заболя. Днес продължавам да чувствам дискомфорт, сякаш имам разкъсване. Е, ще го изтърпя, но със сигурност ще я сменя.
Elz, аз също се задъхвам. Обяснявам си го основно с много ниския хемоглобин, но повечето ми приятелки казват, че и те са се задъхвали без да имат проблем с хемоглобина.
Иначе спането вече ми е проблем- едно че будувам по цели нощи, а когато лежа по-дълго на една страна и се схващам. По гръб не мога да лежа, защото пък явно на Бебчо не му е удобно Laughing
 Пожелавам ви приятна съботна вечер и цяла неделя много, много да ви глезят Wink
Поздрави с ритниче отправя и Бебчо Joy

Мила Blues, просто веднага я смени тази докторка, как може да ти проверява шийката в 6 месец - за какво й е?
Знам, че боли ужасно, понеже на мен в последния месец на предишната бременност ми я проверяваха, но това е за да видят има ли разкритие, а сега защо я е гледала - не знам.
Както и да е, дано вече ти е минало и просто й тегли една майна на тази овца. #Cussing out #2gunfire
Има още толкова много кадърни и хвалени лекари в Тина Киркова.

Поздрави и хубав мден ти желая  bouquet

Bosilek, ще споделиш ли с мен къде е тази прекрасна лекарка и къде ще раждаш?
Живо ме вълнува, понеже съм накръстопътя така да се каже, все повече се чудя къде да родя?
А искам да ангажирам и този лекар да ме следи до края на бременността.

Поздрави ихубав уикенд на всички майчета, бъдещи и настоящи  bouquet

# 226
Аз доста се наспивам,даже нощем се събуждам към 3-4 часа и немога повече да спя.Явно е от бездействието по цял ден.Нали не ходя на работа.А за задъхването -при мен е от 2-3 месец незнам защо.Имам и сърцебиене.Така,че си мисля че е нормално,не се притеснявайте.Все повече ще се задъхвате и уморявате.
Да питам работещите мами :Іне се ли чувствате постоянно уморени? newsm78 И денем като сте на работа не ви ли се доспива,защото аз денем си дремвам за 1 час.Досега никога не съм спала на обяд,ама те очите ми сами се затварят.
Леки почивни дни и много усмивки и положителни емоции, baby_neutral Grinning

# 227
  • София
Ами честно казано ходенето на работа ме мотивира за много неща.
Да си организиран прецизно деня, за да мога да се разходя, когато не вали.
Да ходя на басейн. Макар, че колкото и да се движа все повече на слон заприличвам.
И нямам предвид само корема. Да си оправя в къщи, да си напазарувам и прочие.
Да остане време за почивка с книжка в ръка.
Ако си остана в  къщи от сега, просто ще проспя цялата бременност.
Никак не мога да се организирам, когато си седя в къщи.
А иначе първите три месеца ми се е случвало да заспя на работа някъде към четири,
когато вече съм приключила със задачите и чакам да свърши работния ден.
Освен това много се задъхвах първите месеци, сега се чувствам доста добре.
Е ходя доста бавно, а и плувам като товарен кораб, ама после се чувствам много добре.
Ами така е при мен и за това се надявам здравето да ми позволи да ходя до края на работа.

# 228
  • временно във Пицеландия
днес е Сирни заговезни!!! честит ви християнски празник,момичета  bishop весело посрещане и да получите и поискате прошка от всички близки за изминалата година
поздрави на коремчетата и много приятни мигове!  Heart Eyes

# 229
3дравейте...аz малко иzостанах с писането,ама сватбените подготовки не ме оставят на мира...Освен това ходя и на работа и 6те ходя до раждането дори,но няма как...Аz не се zадъхвам,спя по гръб или на една страна,както ми падне,само обръ6тането ме убива...страхотни болки в кръста Sad А беба рита ли ,рита Heart Eyes само ме буди но6тем,май 6те сме активни преz но6та Mr. Green Вчера й купихме столче zа кола,което пасва на спортната количка на сина ми и така си спестявам купуването на количка zа нея Peace Аz планирам ремонт на апартамента ми другата седмица,zа6тото 6те го продавам и това  zначи че сама 6те боядисвам,слагам ламинат(така ли му викате на готовия паркет newsm78 ) и т.н. Дано да свър6а навреме,с многото почивки дето 6те ми трябват Mr. Green Иначе се чувствам пълна с енергия,само да не ме карат да вървя пе6а Sunglasses

# 230
Здравейте и целувки! Искам да ви се похваля, че вече си избрах сватбена рокля и почти раздадох поканите! Simple Smile останаха ми още някой и друга дреболийка, но и с тях ще се оправя. А относно течението нещо и на мен ми се появи. Много е дискомфортно, а да ви се опла4а като кихна и изпускам. Не ми държи пикалцето  Rolling Eyes ходя с ежедневни превръзки за да не се напикавам като кихна или като се разсмея по стабилни4ко. А за сънищата и аз сънувам ненормални работи ама гледам да не ги тълкувам  Simple Smile особенно сега покрай тази сватба чак роклята си сънувах с която ще бъда! МКТ успех с ремонта, нали знаеш българското проклятие "Майстор да ти влезе в къщата" ,предполагам че няма да имаш такива проблеми или поне ти го пожелавам! Целувки на всички   bouquet

# 231
Здравейте мамчета! Малко се бях изгубила,но сега искам да ви питам нещо.От 10-на дни много ме наболява долу ниско (по-скоро тежи) и самите кости ниско долу и между краката.Това е само при стоене права или движение,а също като се обръщам в леглото.Иначе като си седя,а най-вече лежа няма проблем.Обаче като река да стана става страшно.На 13.02 бях на консултация и докторкта ми каза,че съм се разпъвала,а коремната болка била от операцията (имам такава коремна преди 1 год.) и да търпя.Ама аз съм си паника и все се чудя дали е така.А и аз имам някакво течение малко водно,което е доста неприятно - не е кой знае колко много ама... Thinking
Ако има някое мамче като мен,моля да сподели.Лека седмица!

# 232
аbi7v,и аz имам такава тежест,главно като стоя много време права...О6те не съм питала док дали е нормално 6тото zнам,че 6те ми каже "да"...нали сме бременни и всякакви нераzположения zа нас трябва да са нормални Rolling Eyes поне според моя доктор...Аz zатова и не питам много много...А течение имам,но като сопол Sick и аz нося тънки дамски превръzки....Не се притеснявай иzли6но...6том си питала специално и са ти каzали какво е...Въпреки,че това да търпи6 ми zвучи пресилено...това само една жена може да го каже на друга Close ако бях аz 6тях да я  #2gunfire Много ме драzнят такива хора...на чуждия гръб и 100 тояги са малко...нали не я боли нея smile3515

# 233
МКТ, и на мен ми казват докторите да гледам по-философски на нещата иначе как съм щяла да разбера,че съм бременна.Ама като ми е за 1 път, много неща не са ми ясни и питам  newsm78.И аз носех ежедневни превръзки,но прочетох в 1 книга за бременни,че не било хубаво, щото се задържало течението и водело до възпаление на вулвата. Thinking Направо се сбърках какво да правя! #CrazyНякой път така боли при ставане,че ми ида да вия  #Cussing out Оф,ми ще се търпи,нали така викат! Embarassed

# 234
  • В сърцето на ММ
abi7v,и аз съм така.Имам чувството,че някой ме е разчекнал.И при обръщане в леглото също гледам да съм по-внимателна,защото ме боли.Предполагам,че е нормално.
Lilibon,на въпроса ти-вече мога дори да се разхождам.Просто трябва много да се пазя-да не се измарям,да не вдигам тежко и т.н.
Да ви се оплача.Вчера не ми удължиха болничния.АГ-то ми каза,че вече трябвало да се лежи 4-5 дни в патология ,ако искаш по-продължителен болничен.Естествено,отказах.Не искам да си създавам неприятности насила.А по нейни думи "трябва просто да си взема хубава книжка и да си почина няколко дни там".Ама все пак това е патологично отделение ,а не хотел. Sick

# 235
Di13, права си! Ако не ти се налага сериозно (в смисъл - да има реална опасност за бебето), избягвай това чудо патологията. Просто много е "готино" да те бодат по 3 пъти на ден с папаверин, да пиеш някви хапове, дето може и в къщи да си ги пиеш, да ядеш банички, дето миришат на 3 седмици и в казана за "чая" да плуват 3-4 пакетчета чай на 10-ина литра вода.
За болките - аз съм със страшни болки в кръста. Просто изключено да лежа в някаква друга поза, освен настрани. А като си спомням на раждането кво беше... ooooh! въобще не търпях да съм легнала, исках все права да съм, ама нали е прието да раждаш по гръб... Много ми е любопитно някоя от вас дали ще се възползва от водния метод, дали там наистина е по-безболезнено. newsm78

# 236
Здравей те,
Искам първо да ви попитам какъв болничен може да ми издаде моята лекарка колко дни.Това ми е първият болничен и ми трябва поне за 30 дни.Вие какво ще кажете за това.  Wink
Моята бременност е първа и не мога да гледам философски на нещата както ми казва и моята лекарка, но от няколко дни ми тече малко бяло течение и аз също си слагам ежедневни превъзки.  #2gunfire
Дали е опасно нещо за моето съкровище. #2gunfire
Като не правя нищо през деня и не се изморявам не ходя вече на работа и през нощта не спи. EmbarassedСпи през нощта около 3-4 часа ужас дали и моят мъж не може да спи от нас.Според вас от какво не мога да спя. 1countingsheep

# 237
  • Варна
Здравейте момичета! Как изкарахте уикенда? Аз по софри и пак съм качила, вече 6 кг  Confused Обаче хубавата новина е, че не успях да се разболея - да живее хоемопатията  Party

Да ви се оплача и аз все по-лошо спя, а ходя на работа, значи не е от безделието. Вие как сте? Заспивам рано, към 10, събуждам се вече по 5-6 пъти да ходя до WC и като стане 4 няма повече заспиване - става ми нервно, неспокойно и така един час. После се унасям до към 7 и ставам с главоболие. Как ще я карам така ?!
Вечер ако легна по гръб получавам леки контракции - явно са тези Бракстън-Хикс. Като легна на една страна спират. Иначе отдавна спя на лявата страна и ми е добре, съветвам ви да пробвате.

За превръзките - аз нося такива от много време - поне 2-3 години. Никога не съм имала проблем. И сега изследванията ми са чисти. Налага ми се не само заради лекото течение, а и защото понякога като ме срита бебокът в пикочния мехур не сварвам да ида до WC  Embarassed Обаче си спазвам правилото, ако се изцапа много я сменям през деня.

# 238
Ивета това със спането вече и мисля,че е нормално защото май почти всички не спят нощем.А болничния ще ти го издаде твоя гинеколог,и той е 30 дена наистина.
Това за превръзките не го знаех и наистина на мен май ми се надула вулвата и се чудех от какво е.Вече няма да си слагам.
Днес да се похваля ходих на ехо-граф и бебето е добре 450 гр.,не знам дали е нормално за месеците ама щом нищо не ми каза значи е ок.Раничката ми мина и сега се чувствам по-добре.Имам си и снимки даже.И най-важното 100 процента е сигурно,че ще си имаме момиченце.Направо съм адски щастлива винаги съм искала момиченце.Само се притеснявам за кръвната ми група защото е отрицателна.А дог нищо не каза .А а знам,че трябва да се изследва и бащата при този случай и,че се бие няква инжекция при раждането.
Ами това е засега дано всичко да ми ок докрай и на вас момичета

# 239
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Здравейте, мами!
Честита ви нова седмица /моята е вече 25/
Радвам се за Маслинка, че всичко е наред!
А иначе и мен ме боли всичко и въобще не мога да спя по гръб или да се завъртам, ама на нас ни е простено невежеството, нали ни е за първи път.  newsm44
Колкото до контракциите, или още нямам, или не ги разпознавам. Само някякви бодежи имам ниско долу от снощи и те ме притесняват. Дано всичко е наред.
До скоро, момичета.

Общи условия

Активация на акаунт