Юнското човече е достатъчно голямо да разпознава гласовете на тате и на мама

• 13 515
  • 282
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте   bouquet
Не съм писала отдавна стана така че ме приеха спешно в болница със силни контракции.Бъдещи мами пазете се много почивайте повече защото като ти опре ножа в кокала е ужасно!!!Лежах в Тина Киркова много съм доволна от отношението на всички доктори много са мили и всичко ти обесняват.Вече съм добре и съм болнични 1 месец и ще има повече време да си пишем тук:)

# 241
Здравейте.И аз отдавна не съм писала.Признавам че само четях какво правите вие и какви са вашите притеснения.Antoniast на какво се дължаха контракциите?Сигурно не е трябвало да е така.Дано не ти се струвам нахална с моя въпрос.Искам да ви питам едно нещо.Казвате че е по добре да се спи на лявата страна а аз съм чувала че не е хубаво да се спи на страната на сърцето тъй като се е притискало по някакъв начин.Иначе и аз вечер не мога да заспя дълго време постояно се въртя.И точно когато се унеса трябва да тичкам до WC.Макар да студено ви пожелавам приятен ден и успешна седмица.В сряда съм на лекар да разберем пола на бебчо.

# 242
Reni82 аз не мога да спя на дясно макар,че по принцип така заспивам,но откакто ми нарастна корема това е невъзможно.Това е така,защото отдясно ми е черния дроб и жлъжката,които плода притиска.
През деня понеже работата ми е пред компютъра или съм в колата -т.е. седнала - имам болки под ребрата от дясно (жлъчката) и ми се налага вечер да спя на ляво за да не ме боли от притискането и.По време на бременноста много органи се притискат и изместват.
Така,че всеки може да почуства различен дискомфорт.Миналата бременност имах бъбречни болки -оказа се от промяна в положението на десния ми бъбрек (а аз съм си имала проблеми с него преди).
С две думи -може да се обадят стари болежки или други неразположения-важното е да се проверят от специалист за собствено спокойствие , а пък ако се случва нещо -то да се хване навреме.
Нещо Кики 29 ми се губи !!!
Лилибон откакто я сънува не виждам да е писала.Дано всичко е ОК при нея  Praynig

# 243
Здравейте сладурки  Hug

Просто нещо ми се скапа компютъра и сега ползвам този на мъжа ми Grinning За щастие съм добре и даже днес бях на преглед и всичко е нормално с мен и бебето  Party Много ми стана приятно, че сте ме сънували Lilibon и mom_an  Heart Eyes и си помислих, дали не значи това, че трябва още едно-две пътувания из страната да направя и да ви видя  Laughing Ама честно си признавам, че май нямам много сили вече, въпреки че има една малка вероятност другата неделя да бъдем с малкия в Пловдив. Имаме ли мама от Пловдив, нещо ми се губи  Thinking . Lilibon, всъщност косата ми е доста дълга в момента (то не се вижда добре на снимките, но е някъде до средата на гърба) и още й се радвам, че успях да я пусна, но кой знае дали няма да ми хрумне да я подстрижа до раждането или след това като ме треснат пак хормоните  Laughing

Радвам се много, че маслинка е добре   bouquet А mds май питаше за преглед в Св. Лазар при д-р Томова. Аз ходих там предния път в седми месец някъде, но не знам дали правят запис на диск, защото бях решила, че не ми трябва. Прегледът на техния ехограф е супер, но предупреждавам, че е скъпичък (аз навремето платих 100лв, сега чух, че било 200), макар че май пак ще отида. През повечето време все пак бебето се гледа в черно-бяло, защото се вижда по-добре развитието, а функцията която дава бебето в цвят не е през цялото време.

Готова съм за среща още тази седмица, ако кажете Simple Smile Може пак в пицарията, която първия път бяхме определили (на мен ми е близо и мога и резервация да направя на място), може и другаде. Четвъртък е например един добър ден, за час да кажат работещите  Sunglasses
Ако искате може и другата седмица. Hug

# 244
Да си кажа и аз! Нощно време не мога и аз да спя,събуждам се към 4 и се връткам и мисля за бебето,а най-вече всички страхове ми минават през главата.Пък тия болки направо ме влудяват.Тази нощ се събудих от страшни болки от 2 страни на ханша-даже ги сънувах и се събудих с плач.Да ви кажа,тия болки не ме притесняват,а другите дето са ниско в корема,дето са като тежест. и това воднисто течение.  А за болничните,аз съм в такива от ноември с прекъсване от отпуск.И сега от 15.01 пак,но ми дават по 20 дена,а не по 30-обяснение нямам що?Някой знае ли? Thinking
Оф,пак се наоплаквах,ама нещо ме е страх,пък за болница не ща да чувам  #2gunfire

# 245
Здравей те пак,
искам да ви попитам за кървенето на венците.Аз всяка сутрин и вечер си мия зъбите с Лакалут актив но пак ми текат много кръв. Embarassed
 EmbarassedМного ви благодаря за изчерпателният отговор за спането,значи има и други бременни които не спат. #2gunfire
Нито на едната нито на другата страна мога да спя. #2gunfireПрез нощта ме рита много,спира когато бащата си слага ръкатана корема ми.Сигурно заради това не мога да спя. #2gunfire

# 246
  • Варна
Ивета, иди на зъболекар. На мен ми изписа една отвара за жабурене. Българска е, казва се Сантал или нещо такова. Разтваря се във вода по 10-15 капки. Хубаво е и като цяло да те види зъболекар, защото зъбите са вход за много инфекции и трябва да се лекуват навреме.

# 247
Здравейте.И аз ти благодаря за изчерпателния отговор Krassi-Mira.Лек ден момичета.

# 248
Привет,момичета!Не съм писала,понеже на два пъти ме скапва този форум,тъкмо  напиша едно дълго послание и всичко се скапва!Направо бях побесняла #2gunfire
За спането и при мен е така,заспивам рано,но спя неспокойно и се будя с първи петли,което не е било никога просто! newsm78
Замислила съм се да искам малко отпуск да си почина,пък ще видим дали ще ме огрее Praynig
За събиране,аз съм "ЗА",само да видим кога и къде,че аз съм по цял ден на работа,а и живея чак в Люлин,но все ще го наглася мисля Simple Smile
Вчера сестра ми беше на гости,тя не живее в София,при което доста ми се накара,задето не тренирам нищо! EmbarassedТъй като и килограмите ми са доста вече,та да питам вие какво правите по въпроса?Аз лично се прибирам толкова скапана,да не говорим че в отвратителните маршрутки никой не прави място и всеки ден треперя да не стане някоя беля,при което определено само ми се ляга като стигна вкъщи!

# 249
  • София, под Карлсон
Здравейте, момичета!
Аз още съм на работа и реших да се включа преди да си тръгна най- после. Виждам, че и повечето от вас не са спирали да работят, аз така ще съм до края живот и здраве. Гледам да не си променям режима много- много, но все пак няма начин- уморявам се много по- лесно, това седене по цял ден пред компютъра допълнително ме скапва, може би затова имам болки в кръста и гърба най- вече. Виждам, че не съм и само аз с проблемното спане Simple Smile
Аз също бях чувала, че именно заради сърцето не било най- удачно да се спи наляво, но май само така ми е удобно. Ако легна по гръб Бебчо се възмущава, явно го притискам и започва да ме рита.
Иначе от 2 дни и аз ползвам ежедневни превъзки, но се надявам течението ми да спре с тези свещички, които ми изписаха- ще ви кажа какъв е резултата след няколко дни. лека вечер и се пазете, вас и бебоците preggo

# 250
  • welcome to the Jungle
Привет на всички  Hug

Маслинка, радвам се за теб, за излекуваната раничка и хубавите новини от доктора  Peace.

Д13 - и за теб се радвам, че плацентата се е покачила малко. Относно отпуската, миналата бременност я изкарах цялата така - събира се лекарска комисия от 3ма човека и решават, че имам нужда от 30 дневен болничен. От първия миг на документиране на бременността, до последно си бях в къщи. Сега, доколкото зная нещата са по-строги. Изисква се наистина няколкодневен ПРОТОКОЛЕН престой в болницата. Наистина е чисто и просто протоколен, почти съм сигурна, че няма да те тъпчат с илачи и какво ли не...
Аз на твое място - ако има на кого да оставя детето, ако няма да затурдня семейството - влизам в болница без да му мисля. Много по-важно е, при положение, че си с проблемна бременност - да си останеш на спокойствие в къщи и през останалите бременни месеци.
Но ти ще си прецениш най-добре   bouquet

Момичета, това с неспането е  smile3557 мнооого тегав момент.... И аз се оплаквам от същото, освен това имам постоянна болка в гърба, високо горе от дясно...
Ако решите да експериментирате - малко съвети от мен:
 - не спете по гръб, защото така бебето притиска нещо си по пъпната връв и плацентата и му се затруднява храненето, кръвотока и т.н.
 - не си слагайте често ръката или татковата ръка на коремчето, защото това стимулира контаркциите;
 - спете само на страни;
 - ползвайте възглавница, с която евентулано да подпрете коремчето;
- ползвайте друга възглавница, която да сложите между краката;
 - спете на максимално мек дюшек/матрак;

bowuu bowuu bowuu Ихаа, съвсем като чичко доктор звуча, а това са просто съвети. Повечето от тях ги изучих още при предишната бременност (която не беше чак толкова отдавна), тогава много четях и много разпитвах акушерки, доктори и т.н. Пък и ги споделям ако мога да съм полезна на някой    bouquet

При мен, болките ниско долу се оправиха откакто пия магнезий под формата на МАГНЕРОТ. Магнезият по време на бременност е изключително полезен, трудно може да му се надвиши нормата за ден ( има жени, на които се вливат цели банки при контракции) и който се притеснява - го съветвам да се консултира с доктор и да попийва въпросното. Профилактично, препоръчително при бременност, без лекарско предписание са 1-2 таблетки от 500 мг./ дневно. И по 6  съм пила, не е проблем и то за дълъг период  Peace.

За срещата - хайде да е другата седмица, да забодем дата и час и да се съберем. Мисля, че "организиране" в рамките на 3-4 дни ще е трудно за всички  Peace

# 251
Lioness, аз спя на ляво,но понякога се схващам и се обръщам надясно.И аз пия вече почти 2 месеца магнерот с но-шпа,но болките от 10 дена се появиха и хич не щат да си ходят.Колкото за болничните-много странно,но на мен все ми ги дават по 20 и така и не разбрах защо.Аз обаче друго рекох да ви питам.Нали съм параноя първа...На 13.02 бях на ЖК и докторката ми докато опипваше и мереше с шивашкия метър матката написна много силно в дясно дето и се оплаквах,че ме боли.Там обаче имаше нещо издадено и страшно много ме заболя...Според нея болката била от образуван резец от миналогодишната ми операция.Но мен сега ме гони параноята дали не ми натисна нещо бебето и дали то горкото  newsm78 е добре защитено.  Embarassed Ако звучи тъпо,сори. #2gunfire

# 252
  • welcome to the Jungle
abi7v  Peace, хич не се притеснявай за бебето. МАйката ПРИРОДА е велика, бебето е добре защитено и даже при по-силен удар нищо няма да му стане.
Само си представи:
-твоята кожа (общо няколко слоя кожа, мускули и т.н.), матка, плацента, околоплодни води и там бебчо. Бебето все още може спокойно да се върти във всички посоки в уютния си дом. Щом то има такава свобода на действие, направи си сметка, че даже и някой отвън да го побутне, то има "къде да се измести". Не забравяй и солидното количество околоплодни води, които допълнително дават мекота и "убиват" силата на удара, притискането и т.н.

отпусни си душичката  Blush

ИМА ЛИ ЖЕЛАЕЩИ ДА ОБГРИЖВАТ СЛЕДВАЩАТА ЮНСКА ТЕМА?

На мен специално не ми тежи, но ако някой има желание - моля да заповяда  bouquet.

Последна редакция: пн, 19 фев 2007, 22:19 от Lioness

# 253
abi7v, аз съм съгласна с това, че бебето е добре защитено и не бива да се притесняваме толкова. Относно болките ниско долу - и мен ме притесняват да си призная. Изписаха ми магнерот и бусколизин, тъй като съм алергична към но-шпа. При първата си бременност не съм имала такива оплаквания, така че сега си се стряскам. За задъхването - нямам думи. Чувствам се като бабичка. Винаги съм се смеела на тези, които приемат бременността едва ли  не като заболяване, ама сега разбирам, че си има доста неудобства. Слава Богу, че не съм ги усетила първия път. Пък и човек е склонен бързо да забравя, може и да не е било съвсем така...  Embarassed
Ивета, по отношение на кървенето на венците има доста води за жабурене и гелчета за мазане, които може да използваш. Разбира се, че е добре да се посъветваш със стамотолог преди това. И предишния път, и сега ми кървят венците. Кървенето изчезна като по чудо още с раждането. Поне с мен беше така. Моята зъболекарка сподели, че кървенето се дължи на наличието на повече женски хормони. Само за протокола - имам дъщеря, а според доктора и този път ще е момиче. В това ще се убедя тази седмица  на прегледа.
 antoniast, съжалявам за престоя ти в болница. Дано повече да не се налага. Почивай си и безпроблемно бременеене от тук нататък

# 254
  • FRANCE
Добър ден бременелки, как сте?
Тук е мрачно и вали гаден дъждец, и моят работен ентусиазъм хич го няма Embarassed

За спането на лявата страна в моята книжка пишр че се препоръчва за да не се притиска пикочния мехур. Карвенето от венците или носа се дължи на увеличено налягане върху крувоносните съдове, бременната жена има около 25 процента повече кръв за да изхранва бебока (ама как го написах Crazy). Състоянието се облекчава от води за жабуркане и дигане на краката на високо при всеки удобен случай за облекчаване на циркулациаята на кръвта.

Да ви се похвалиа, беба вече си има креватче (незглобено) и столче за кола Laughing

приятен ден на всички и добро настроение newsm44

Общи условия

Активация на акаунт