Юнското човече е достатъчно голямо да разпознава гласовете на тате и на мама

• 13 532
  • 282
  •   1
Отговори
# 210
Шоши прости ми любопитството,искам да те питам мъжът ти германец ли е ?!!?!
Наистина много хубав жест е било това!!
Българче си е  Hug Не знам, доколко заслугата е точно на майка му  Twisted Evil Но не ми се разваля хубавата тема  Wink
Сега с местенето другата седмица към Мюнхен и на мен ми предстои смяна на лекаря..хич не ми се искаше, толкова съм доволна от сегашната, но няма как  Sad Дано да имам късмет и да попадна на добър специалист  Praynig
Относно обезкосмяването- и сега, и по време на 1та бременност си правих кола маска на цял триъгълник, не е противопоказно  Peace А категорично не мога да ходя като горила 9 месеца Sick
Весел уиекенд!  Hug

# 211
Здравейте и от нас  Heart Eyes  bouquet
Изгубих се и аз, но с тази сватба ми остава все по - малко време да вляза и прочета нещо.. Просто вече нямам сили за нищо Sad Успокоявам се,ч е малко остана и другата събота ще съм жененаааа  Mr. Green Лошото е, че покрай всичкото обикаляне май все по - често взех да усещам фалшиви контракции. Знам, че лежане и течности му е майката, но няма кой да ми свърши работата.. Като съм свикнала да разчитам на себе си  Flutter Иначе нон стоп мъкна и таткото с мен и вече и той няма сили..
Онзи ден ми стана толкова хубаво... Баш на Свети Валентин бил останал с 4 лв в джоба и ги дал всичките да ми купи цвете  newsm51 А аз, тъпанарката, като видях,ч е розата е бяла и вместо да му кажа "Благодаря" и да го цункам, го  попитах защо е бяла smile3511 След това си умрях от яд.. Много съм нетактична.. И той си призна, че нямал пари за червена  Weary Както се сещате ми идеше да се ударя с нещо по главата... И вчера вече като се разхождахме ми купи и една много сладка възглавница с мече, което казва Обичам те   love001 Като се замисля почти всичките ми подаръци за Св. Валентин са някакви мечета или сърца с мечета или възглавнички с мечета, които казват Обичам те  smile3503 Но си е сладко...

Иначе довечера съм на Фетална морфология и сърцето ми се е свило.. Уж гледам да съм оптимистично настроена, но.. си ме е страх. Снощи дори сънувах бебчо и че го държа и днес цял ден имам все още усещането, че съм го гушнала   love001 newsm51

Шоши, давай снимки от рождения ден Wink
маслинка, най - важното в крайна сметка е да усещаш бебока  Peace

Ами май това е от мен. Останаха ни само дреболии за купуване и уж всичко е готово и уговорено за сватбата. След като вчера за 1.30 часа успях да си купя и ОБУВКИ на пиротска моя номер се чувствам направо щастлива  Mr. Green Peace

Засега целувки по коремчетата и стискайте палци за довечера!  Praynig

# 212
  • Варна
Здравейте!
Еличко, много ти се радвам на сватбените емоции. Знам колко е изтощително, но си заслужава всяка минутка  Peace Само се пази да не се претоварваш.
Тези фалшиви контракции май и аз взех да ги усещам. Досега 2 поредни вечери като си легна усещам как ми се втърдява матката. Не ме боли и минава за секунди, но е малко страшничко  Rolling Eyes
Вчерашните ми болежки отминаха от самосебе си, без да пия нищо повече  Sunglasses
Обаче днес май се разболявам  Sad Взе да ме боли гърлото. Май все пак съм се заразила от милото, а мина седмица, откакто той се разболя  Crossing Arms Метнала съм целия арсенал хомеопатия, дано ми се размине леко. Поне се утешавам, че неговият грип беше леката версия без температура, само гърло и хрема. Дано ми мине бързичко  Praynig

За обезкосмяването - първите 2-3 месеца имах чувството, че всички косъмчета са спрели да растат. Голям кеф  Crazy Нищо не се правих. Ама сега почнаха пак. На краката съм с епилатор, но зоната на бикините не мога - много ми е чувствително и боли. Там се бръсна. Смятам, че така ще си изкарам докрая.

Накрая да ви се похваля, на Св. Валентин си намерих книгата "Моето първо бебе" на Ан Бакюс и съм много доволна. Прекрасно е написана. Снощи четох и не ми се пускаше. Мога само да я препоръчам!

# 213
  • София, под Карлсон
Здравейте и от нас в мрачния петъчен следобед!
Нямам търпение да споделя с вас, защото знам, че вие сте най- съпричастни към всичко, което ме вълнува сега Simple Smile
Днес бях на ЖК в И-ва АГ "Св. София". След дълго мислене реших там да раждам живот и здраве, като си направих абонамент, за да съм по- спокойна. Да обаче днес като отидох ми предложиха три имена на доктори и аз наслуки казах "Д-р Шишенкова". В интерес на истината докторката се държа любезно, но като докато ме преглеждаше на магарето ме болеше ужасно, чак подскочих от болка...Досега никога не ме е боляло толкова. Каза ми да изтърпя и толкоз. Иначе потвърди, че ще си имаме момченц Grinning
Като се прибрах реших да видя за отзиви в Интернет за нея и мой ужас не намерих нито един положителен Cry Така че сега съм отново пред дилема- дали да не я сменя и ако да с кого? Мислех си, че ако остана при нея все ще имам едно наум за всичко лошо, което прочетох за нея и в крайна сметка няма да намеря спокойствието, на което толкова се надявах....
Забравих да кажа, че видя течение и ми изписа Gyno-Pevaryl, увери ми, че било безопасно за бебчо. Преди да го купя обаче ще прочета листовката за всеки случай.
Е, ето че споделих. .. Приемам съвети и препоръки, защото днес съм по- объркана и от преди.
На вас желая хубав weekend и много сладки ритничета от бебоците!

# 214
Здравейте и от мен,

на патерица всичко по-по-най на Шоши, страшно много хубави неща й пожелавам Grinning
И следващата десетилетка още по-щастлива и усмихната.

На булките - ще чакам снимки от незабравимото събитие и им пожелавам весел и неповторим празник Simple Smile

На maslinka - мисля, че кръвотечение, дори и най-малко в този момент все пак не би било лошо да се погледне от някой по-компетентен лекар.
И моята докторка от конуслтацията напоследък все повече ме претупва, но не си струва да се ядосваме, само за наша сметка е.
Поне ми пусна изследвания за кръв и урина.
Сама си пуснах за токсоплазмоза, понеже имаме котка вкъщи, слава богу е под нормата, та и това задължение отметнах.
Но твърдо съм решила да си намеря лекар, който да да ме следи отделно и да раждам при него.
Кики, сподели отзиви за Вита, може и на бележки, все повече се чудя къде да родя.
Мислех в Окръжна, но се отказах, сега се колебая между Втора градска, Тина Киркова, Вита и Шейново, като последната е съвсем последен вариант.
Споделете вие какво решихте окончателно.
Blues, за Шишенкова съм чувала не хубави неща, и защо те е преглеждала на магарето?
Аз на твое място бих избрала друга лекарка,но това си е само мое мнение Peace

# 215
  • welcome to the Jungle
Blues,  и аз те съветвам, след като не си чула/прочела нито 1 добър отзив за тази докторка - да я смениш! Същото важи и за д-р Бечев ( казвам го по куп причини, не само четени мнения).
КОи са другите "предложения"? Баси...говорим, все едно сме на пазара, а не в болница...
Без да те плаша, ама тая Шешенкова как може да те качва на магарето  #2gunfire, нещо се е по(о)бъркала...
Не се притеснявай за Гино-певарила, както и Полижинакс (моят доктор това го предпочита при бременност) - добри са и няма да навредят на бебчо. Аз при първата бременност ползвах Полижинакс, а засега още не съм се оплаквала/слагала.

mom_an,   Hug със сигурност не спорим, а споделяме двете крайни точки при смяна на следящ бременността доктор. Сигурна съм, че в лицето на всички човечни доктори ще намериш добронамереност и желание за помощ. Но, има и твърде много "плява" сред тях и дестотачъно да те замотаят, забавят и попречат да идеш спокойно и нормално да раждаш, а до последния момент да кършиш пръсти и да хвърчиш по институции  Praynig. Аз затова и съветвам към по-спокойния вариант  Peace
Да не кажа, че всеки уважаващ себе си доктор би отказал от чисто професионална гледна точка, да се наеме да следи и изражда жена, чиято бременност не познава... Аз уважавам такова мнение, защото невидимите за нас показатели, добрият доктор ги знае, съобразява се с тях и в онези важни мигове на раждането на бебето, той ще е наясно и ще действа адекватно  Peace.
Аз лично имах нелеко раждане, до толкова, че беше станало страшно за живота и здравето на сина ми, поради късата му пъпна връв. Но благодарение именно на грижите през цялата бременност от страна на д-р Стаменов, самото раждане мина без последствие за детето ми. Въпреки, че имаше заповед "форцепс" от дежурния главен доктор, целият екип от родилното беше край мен, тоновете на бебето се губеха...., но благодарение на професионализма и задълбоченото познаване на моята бременност - всичко мина благополучно, без форцепс и раждането на здрав и прекрасен син. Та аз лично минах за 1 час в предродилно, 40 минутки в родилното, без никакви болки при раждането , благодарение на спиналтата упойка и това само, защото бях с докторът, който следеше бременността ми от първата минута (буквално), до последната.
Затова съм фенка да няма "смени" на доктори, но пък понякога и приказката "всяко зло за добро" е по-силна от всичко останало  Hug. НЯма абсолютни неща, има ситуация и конкретно решение   bouquet

madame, феновете на Ричи явно сме множко  Hug. Дано да сме живи и здрави, че 2 месеца си е бая време, но с ОГРОМНО удоволствие ще ида на този концерт  Blush Отсега се надъхвам с клипове и концерти, а местенцата, които вчера купих, са на МАКСИМАЛНО най-близкото място до Ричи  Flutter - 5ти ред  Heart Eyes

maslinka , погали коремчето, кажи му на глас на бебчо, че много го обичаш и с нетърпение чакаш да го гушнеш!  Щом го усещаш, че те ритка хубаво, не се кахъри твърде много, напротив, успокой се.
Естествено, кървенето не е нормално състояние и непременно отиди на друг доктор, за да се установи какво точно го причинява и в никакъв случай не оставяй "така нещата"  Peace.

Момичета, само ще си подмятаме думичката "среща" или ще вземема д заплюем ДАТА и ЧАС и да се видим накрая?
ААА?  newsm47

# 216
Взе ми думата от устата, Лайънес, кога ще се видим накрая, момичета Simple Smile?

# 217

mom_an,   Hug със сигурност не спорим, а споделяме двете крайни точки при смяна на следящ бременността доктор. Сигурна съм, че в лицето на всички човечни доктори ще намериш добронамереност и желание за помощ. Но, има и твърде много "плява" сред тях и дестотачъно да те замотаят, забавят и попречат да идеш спокойно и нормално да раждаш, а до последния момент да кършиш пръсти и да хвърчиш по институции  Praynig.

Точно!  Peace Знаех си аз, че това имаш предвид, но за съжаление на мен просто ми се налага - моята док ще я оперират Sad Дано се оправи бързо. А за раждането - така или иначе няма да раждам в Бургас (поне планувам), защото, хм... ако сте гледали един репортаж по БТВ наскоро или сте раждали тук, знаете за какво говоря. Така че докторът, който ще ме изражда, със сигурност няма да ме познава, но донякъде ме успокоява фактът, че имам нещо като връзки в болницата и че главният лекар там се ползва с наистина, наистина добро име.
А на теб, Лъвичке, ти пожелавам да нямаш пак проблеми с раждането. И аз като теб родих за общо ок. 2 часа, без никакви проблеми и се надявам и сега да е така. Praynig
За магарето - като изключим двата ми престоя в Тина Киркова, ме прегледаха на магарето чак накрая, за да преценят изглаждането на шийката. И мен доста ме заболя, но пък лекаря позна датата на раждане с точност до 2-3 дни. А да ви питам този Гино-певарил е за течение, така ли? Трябва да накарам док. да ме погледне и мен. Не е силно, но все пак - да съм спокойна. Като казах Тина Киркова - лежах в патологията - два пъти им казах, че имам течение, уж щяха да го изследват - нъцки! Ама и аз толкоз бързах да си тръгна оттам, че трети път не настоях...

# 218
  • Варна
И като отворихте дума за среща, току-що сънувах следното:

Дошла съм на разходка в София и двете със сестра ми вървим по улицата, когато на грамадната стъклена витрина на една аптека виждам табелка с надпис "кики 29". Много интересен адрес - мисля си аз - и сигурно от него идва ника на една съфорумка. Я да видим дали не работи вътре случайно. Влязохме, вътре оформени много различни кътове, бяло, светло, попитахме и ни насочиха към единия кът, където зад полукръгъл щанд стоеше момиче с късо подстригана тъмнокестенява права коса и говореше нещо по телефона си.
 - Здравейте, поздравявам аз малко неловко, вие ли сте Кики?
Момичето ме погледна леко учудено, затова добавих - не сме се виждали, но ме познавате под името Лилибон.
Кики се изненада, но се нави да остави за пет минути работата си, и да си поговорих и тръгнахме към изхода на аптеката.
Докато вървяхме ми се струваше много слабичка на фона на моя корем, а в същото време гледах и полата на сестра ми - черна коприна с пришити тъмни ширити по нея и се ядосвах, че като съм бременна нося по-смотани дрехи и се излагам пред новата си позната.

Не дочаках да се разговорим, взех че се събудих, ама ми е смешно, че вече ви сънувам, момичета. Кики, подстригала съм те насън, ама ти отиваше.  Wink Приятен уикенд, мацки, и да се уредите с по-хубави дрехи за бременни от моите.  Laughing

# 219
Абе и аз сънувах Кики тези дни, само че в моя сън пак потегляше на някъде! Laughing Кики, нещо много ни впечатляваш, душа! Sunglasses
А аз ей сега гледах "Огледала", избират Мисис Бг. Радост изглежда просто в страхотна форма! Как, кажете, как го правят това нещо? Ей сега родили и си изглеждат пак като преди - ни корем, ни дупе, нищо! Thinking
Искам и аз така бе! Crossing Arms

# 220
  • В сърцето на ММ

Цитат
Как, кажете, как го правят това нещо? Ей сега родили и си изглеждат пак като преди - ни корем, ни дупе, нищо! Thinking
Искам и аз така бе! Crossing Arms
Ами да ти кажа ,май стоят гладни. Tired
Здравейте на всички.
Вчера бях на ЖК и добрата за мен новина беше,че плацентата ми леко се е вдигнала.Отидох с нагласата да видя пола на бебето,но то явно ще е с характер и през цялото време се беше обърнало с гръб и не помръдна.Така че,оставам в неведение още един месец.Лоша работа! Crossing Arms

# 221
Здравейте мамчета   bouquet 
Как се чувствате?
Лилибон, много ме разсмя с този сън  Laughing

За смяната на лекаря да кажа, че и аз моят го смених в началото на януари, защото първият ме преглеждаше много нехайно, за целия преглед ми отделяше 5 мин (със записването на данните в картона ми!) и на всичките ми въпроси отговаряше с "да" и 'не" без да обясни нищо (а когато питах за обяснение, казваше "ами защото е така")... едва ли не се чувствах като една досадница, че го разпитвам  Close  та мисля, че имах основания да го сменя Simple Smile  Казах му, че се местим в другия край на града и нямам възможност да идвам чак при него  Grinning  А сега не мога да спра да я хваля новата ми гинеколожка - отделя ми по 45 минути всеки път, говорим си за всичко, което ме вълнува и най-впечатлена съм от това, че ми задава въпроси от всички области (свързани с бременността, разбира се Wink )  - напр. дали ми отичат краката, как чувствам гърдите, по колко работя на ден и т.н.  Просто е душица  Praynig  На мен ми беше препоръчана от лекаря при когото ще раждам.  Но си мисля, че е и въпрос на късмет, та затова е хубаво човек да прецени всички плюсове и минуси...  та така...

Светли, стискам палци да не се разболееш сериозно  Praynig

Еличко, МКТ и останалите булки, и аз следя с удоволствие вашите предсватбени вълнения Simple Smile Много е хубаво добре да се подготвите и после на самия ден да купонясвате без да се притеснявате за нищо. 

Я да ви питам как спите - т.е. дали спите по гръб... защото аз да, но четох една дискусия тук, във форума, че не било препоръчително, а по-добре било да се спи на лявата страна. Какво е вашето мнение по въпроса?

На всички пожелавам весел и слънчев уикенд и нежни ритничета Simple Smile

# 222
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Здравейте и от мен, момичета!
Отспах се днес - в къщи е празно!
Е, не знам за вас, но на мен сън не ми стига.  Embarassed
И много се задъхвам вече, нормално ли е !??
А иначе за ритниците-понякога имам чувството, че хеликоптерна перка имам в корема. newsm78
Днес чакам гости-една съученичка/съквартирантка/, дето не съм я виждала 5 години, беше в Англия, та че ставам да се подготвя - много се вълнувам.
Приятен и слънчев следобед и до скоро.

П.С. Кики, аз не съм те сънувала  Joy

# 223
  • Варна
Di13, много хубава новина, че плацентата се е преместила нагоре. А позволяват ли ти вече повече движения?

Elz, нормално е да се задъхваш. Аз се задъхвах много допреди 2-3 седмици, вече съм много по-добре, дано и ти се почувстваш по-добре скоро. Но дори и задъхването да остане, няма начин - още 4 месеца и ще мине.  Simple Smile

А за Радост - ами тя винаги си е радост за окото, освен това явно се старае много заради работата си. Ще видим ние как ще сме, дано не сме под такъв натиск като нея, а на спокойствие да се порадваме на бебенцата.

# 224
  • София, под Карлсон
Здравейте, мили мамчета!
Благодаря ви, че веднага взехте отношение по моя проблем, защото наистина имах нужда и от мнението на жени в моето положение. Говорихме и с таткото и той е на мнение, че след като не съм спокойна с тази лекарка по-добре да я сменя.
Питахте ме защо ме е качвала на магарето- и аз се учудих в първия момент, но си помислих, че тя би трябвало да си разбира от работата. Взе ми вагинален секрет, каза че имам течение и искаше да провери шийката, при което вече ужасно ме заболя. Днес продължавам да чувствам дискомфорт, сякаш имам разкъсване. Е, ще го изтърпя, но със сигурност ще я сменя.
Elz, аз също се задъхвам. Обяснявам си го основно с много ниския хемоглобин, но повечето ми приятелки казват, че и те са се задъхвали без да имат проблем с хемоглобина.
Иначе спането вече ми е проблем- едно че будувам по цели нощи, а когато лежа по-дълго на една страна и се схващам. По гръб не мога да лежа, защото пък явно на Бебчо не му е удобно Laughing
 Пожелавам ви приятна съботна вечер и цяла неделя много, много да ви глезят Wink
Поздрави с ритниче отправя и Бебчо Joy

Общи условия

Активация на акаунт