Деветокласници 2024/2025

• 55 149
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
В новите училища (сега, в осми клас) учениците при вас присъстват ли на родителските срещи?

# 91
Не. Досега не се е случвало.

# 92
В новите училища (сега, в осми клас) учениците при вас присъстват ли на родителските срещи?
При нас - да. По предложение на класната и съгласие на родителите и учителите...

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 11:24 от peneva_a

# 93
  • София
Не

# 94
He.
Kаква би била целта? Нали затова се казват "Родителски срещи", защото са за родителите.

# 95
  • на последния етаж
Не.

# 96
He.
Kаква би била целта? Нали затова се казват "Родителски срещи", защото са за родителите.

Именно. Това е въпросът, който си задавам и аз.

# 97
  • София
И как биха се събрали всички, ако предположим, че дойдат всички ученици плюс по един родител?
Отделно, че някои неща не са за техните уши.

# 98
Навремето съученичка ходеше ,защото майка и не можеше да присъства. Съответно знаеше всички подробности за децата, които учителите споменават.На мен още тогава ми се струваше неправилно, но тя си ходеше с години Simple Smile (никой не я изгони)

# 99
  • Sofia
Имахме една такава, но по конкретен повод класният искаше и децата да са там. Аз не успях да отида, синът ми присъства и каза, че нищо интересно не станало Simple Smile

# 100
При нас в старото училище имаше такива и за мен лично беше губене на време, защото малкото неща, които действително се налагаше да обсъдим заедно, нямаше как в присъствието на децата. И понеже се понесе лек слух за такъв формат родителска среща сега, реших да си сверя часовника тук, как е в другите училища.

# 101
Изначално този тип родителски срещи с всички родители е мега, мега лишена от смисъл. Но си е характерна за държавните училища, защото така учителите си изпяват общите приказки и не е нужно да задълбават и да дават отговори на конкретни въпроси. Чисто административни проблеми могат да се обсъдят и онлайн. Далеч по-смислени са индивидуалните родителски, на които всеки учител обсъжда с конкретните родители единствено тяхното дете, постиженията му или негови проблеми. А обсъждането на конкретни деца, споменаване на конкретни имена пред всички останали родители съвсем не го смятам за адекватно и педагогически правилно.
Това е едно от нещата, което след минаване от ЧУ в ДУ категорично не ми харесва. И не смятам повече аз лично да ходя на нито една родителска среща от тук нататък, ако не ми се налага. Чиста загуба на време е.

# 102
Комуникацията родител-учител е толкова улеснена благодарение на Школо, че родителските срещи са чиста формалност. При положение че на учителите им е забранено да говорят поеменно и поради това говоренето губи смисъла си, РС е досадно задължение на всички участници.
А на родителска среща с ученици съм ходила като ученичка, когато стояхме изправени до стената за назидание, докато класната ни ковлади пред родителското тяло - грозна отживелица от времена, които се надявам да не се повторят никога повече.

# 103
При нас не са с цел да ги клепят пред нас, а да не се повтарят организационните на тях и на нас. А и да ги похвалят, де Wink
В предишното училище учителите викаха навън няколко родителя и ако някой иска индивидуален разговор... Всичко друго минаваше през Школо, сега също.

# 104
И при нас не ходят,  но не е забранено. Иначе да, индивидуални родителски срещи е перфектно,  но...няма.

Общи условия

Активация на акаунт