Деветокласници 2024/2025

• 55 261
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
Тече ваканцията с пълна сила и в нашата къща. Почти не я виждаме девойката. Спи до късно, мери улиците по цял следобед с приятели и вечер си е на телефона, пак с приятели. Книгите от задължителната литература стоят на купчинка на бюрото и събират прах. Тя си чете четирилогията "Алената кралица".
Гледах в сайта на нейната гимназия обявен списък с учебници, приятно се изненадах, че дори и тези по език, ще са им безплатни.
Прасунчо да минава бързо обрива на твоето момиче. Моята е много суетна,представям си каква драма би било нещо подобно.

# 541
Тече ваканцията с пълна сила и в нашата къща. Почти не я виждаме девойката. Спи до късно, мери улиците по цял следобед с приятели и вечер си е на телефона, пак с приятели. Книгите от задължителната литература стоят на купчинка на бюрото и събират прах. Тя си чете четирилогията "Алената кралица".
Гледах в сайта на нейната гимназия обявен списък с учебници, приятно се изненадах, че дори и тези по език, ще са им безплатни.
Прасунчо да минава бързо обрива на твоето момиче. Моята е много суетна,представям си каква драма би било нещо подобно.

Все едно чета за моята дъщеря. Едивствената разлика е в книгите - мъчи други две.

# 542
И синът ми ваканцува добре, без стрес 😂.
Чете “Доза щастие”, и през ум не ми минава дори да предложа задължителната литература. Откри немския език това лято и е записан на Гьоте от септември, бори една ужасна алергия, тече му носа от месец и не минава ни от море, ни от слънце, и се опасявам, че ще се наложи да се разделим с домашния любимец, но ще настане драма…. От няколко дни го подканям да попрегледа лятното домашно по Мат, но умело ме отбива с други ангажименти 😄. По традиция септември ще му разпечатам входни нива да си припомни материала, да не отива съвсем гол и бос 😂.

# 543
Много добра идея това с входните, не съм се сещала да го правя. Ще опитам да пробутам този септември 😈

# 544
  • София
Видяхме се на морето - жив е, пак е със сантиметър нагоре.

# 545
Аз това с входните го практикувам от 4 клас на голямата и поне не се излагат като кифли на старта 😂.

# 546
Тази ваканция така се изтърколи че не е истина.
Ходи на фитнес ако е в София и на някакви международни турнири на игра с карти. Телефон и компютър не е отворил. Купих христоматия, каза че няма да я чете. Без това се справял по-добре от децата дето ги чели предварително. Еми факт е! Накарах го да избере две книги и да ги прочете.
Бяхме 10 дни в Австрия, две седмици на море. После 10 дни в Германия. Едно Септемврийско море ще спретнем и то дошъл 15 септември.

# 547
И моят грам не иска нищо да подхваща, живот майка Wink Има книга да чете, на нея ще му е входното, ама имал бил време. Ами да видим, кое по напред...В този ред на мисли, ентусиазираните майки може ли да споделят откъде ще теглите някое друго входно Wink Аз мисля, да платя тези дни Уча.се.

# 548
Аз няма да тегля нищо. В 9 клас са вече големи, могат да търсят и ако не им се занимава да разчитат на паметта си.

# 549
  • ВАРНА
И моят грам не иска нищо да подхваща, живот майка Wink Има книга да чете, на нея ще му е входното, ама имал бил време. Ами да видим, кое по напред...В този ред на мисли, ентусиазираните майки може ли да споделят откъде ще теглите някое друго входно Wink Аз мисля, да платя тези дни Уча.се.

сещам се за тук - https://www.prosveta.bg/testove-za-vhodno-nivo-1-12-klas/testove … a-8-12-klas/#9-kl

Аз съм пас по този въпрос. За периода 5-7 клас не са имали нито едно входно или изходно. Изключая знанията, които евентуално са останали по физика и химия, всичко останало е тотално занулено. По география, ако изобщо знаят какво е имало в учебниците 5-7 клас, ще е голяма работа. По биология в седми клас учебникът не е отварян. По история учиха по планове, които учителят им изпращаше. На дъщеря ми и съучениците ѝ от 5-7 клас не им дреме особено кой ще им е учител по АЕ, но виж по география и история се отправят молитви да са същите от 5-7 клас. На зададен въпрос "леле, какво ще правим по разказвателните предмети догодина?", се отговаря "ще преписваме" Simple Smile

# 550
При нас много се учи по разказвателните, няма лабаво

# 551
Не знам дали досегашните тестове за входните нива ще са подходящи за упражнение. Нали бяха обявили, че възнамеряват да правят входните нива за 9-ти клас по формАта на PISA. Макар, че това го беше казал старият министър, а сега май ще има нов, та пак не се знае.
https://www.mediapool.bg/mon-vavezhda-vhodni-ravnishta-v-9-ti-kl … a-news353956.html

# 552
  • ВАРНА
При нас много се учи по разказвателните, няма лабаво
Предвид обявения през юни състав от учители, и дъщеря ми това я чака. Но младежите си се молят за промяна и очакват чудото да се случи 😆

Вярно, че мон подготвят изненади.
В езиковите гимназии част от разказвателните предмети са на съответния език, нали? Там входно никак не си представям.

# 553
Синът ми имаше страхотни учители по всички разказвателни 5-7 клас и учеше здраво, особен гърч беше по География. Запазил си е всички тетрадки и уж обеща да ги попрегледа.
Входните на Просвета ги разпечатвам и оставям на бюрото без ключа, вечер проверявам с червено и оценявам, ама аз съм си даскалица 😂. Всеки ден седмицата преди училище прави по 1-2 и така си припомня за какво иде реч.

# 554
  • Sofia
BoeL, моят си е също с алергия, но от много време и ми е болна тема. От нищо не минава напълно. Носът или е запушен или тече. Направо се радвайте, ако е от животното, че може да го махнете. При нас е целогодишен алерген и ни се реве и на двамата. Трима алерголози минахме и ефект никакъв.

Общи условия

Активация на акаунт