Любители на кучета - 140

• 30 108
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, искам да попитам дали мога да давам прясно изцеден сок от моркови и ябълка на възрастни куче и в какво количество.

# 241
  • Бургас
Защо трябва да му даваш този сок?

# 242
esstela много хубаво учиш Бориса, всичко става с много говорене и на малко дете и на куче. Може да ми се смеете ама аз винаги съм си говорила с кучетата и знам, че ме разбират много добре. Аз също исках да купувам за баткото такава каишка за дете в периода около 2 годинки след като проходят сами всичко им е интересно и търчат насам на там и са бързи като светкавици. След това вече се научи и си ме държи и до ден днешен /10 годишен/ за ръка.
Ние направихме на Съни едно 10м въже за повод и онзи ден дойде свекървата/нея също много я е страх от кучета/ и пускахме Съни малко да си потича, но с въжето. Никакво внимание на свекървата, това че има друг човек в двора хич не я отрази, подминава я, я свекървата седи на едно място и не смее да мръдне. Мале скъсали сме се от смях с ММ. След обяд обаче се престраши и я гали.

# 243
Здравейте, искам да попитам дали мога да давам прясно изцеден сок от моркови и ябълка на възрастни куче и в какво количество.
Искате да разнообразите диетата, а кучето не може да дъвче?
Ябълките и морковите са полезни заради баластните си вещества. Ябълките трябва да се дават без семките и то не в големи количества.
За соковете е обратното: при пресоване баластните вещества изчезват и остава плодовата захар, която не е полезна нито за хората, нито за кучето.
Купените сокове пък изобщо не ги коментирам. Най-добре му вземете някои висококачествени добавки или пастети.

# 244
Онзи ден рязахме дръвчетата, малеее няма такава радост. Черньо тича из двора с клоните едвам сме ги прибрали, все от някъде си открадва по някоя съчка. От тогава на сам  при всяка разходка се прибираме с някое дърво и  е толкова доволен. Върви наперен като голямо куче.

# 245
Искам да му давам сок защото кучето е възрастно с калцирано образование на долната челюст което не подлежи на операция и трудно се храни затова искам да разнообразя течната храна със сок, прясно изцеден с преобладаващ морков и малко ябълка,москам да знам дали би му навредил.

# 246
  • Варна
Говоря й аз, казвам й,че не всяко куче може да понесе нейните ласки, а стопаните се кефят, че не я насъсквам и като кажа, че живее с два джака и котка още повече се кефят.

Маме, нямам избор, сама съм, а кучетата не питат как се чувствам. Да са ми здрави всички, ще се справя.
И след такова сладко описание на цялата групичка, барабар с оборудването,  искаш да дойдеш на другарска среща сама - НЕ, вие сте си компания и като такива сте членове на "Групата на Шаро". Така че, ако и когато - винаги в група, винаги...../тук си припявам с мелодията на Тоника СВ/ Revolving Hearts

# 247
  • Варна
Ааааа, Гале, абсурд. Моите са невъзпитани и недружелюбни, ще настане апокалипсис. Бориса пък ще досажда на всички и ни вино, ни кафе ще изпием 🤣🤣

# 248
Тъй, имам план Simple Smile за варненската среща.
Може да си спретнем една среща първо без деца и кучовци, а после с кучовци хъхъхъ. Какво ще кажете, така ще може и кафе и вино да пием Simple Smile

# 249
  • Варна
Тъй, имам план Simple Smile за варненската среща.
Може да си спретнем една среща първо без деца и кучовци, а после с кучовци хъхъхъ. Какво ще кажете, така ще може и кафе и вино да пием Simple Smile
Аз сам ЗА, ще се занимавам с Бориса /душа давам за момиченца/, вино не пия /кафе на крак мога, и вкъщи е така/, дружелюбна съм, но по някое време ще ви подвикна: "Хайде" /навик ми е от двете маймуни и дори на мъжа ми вече така давам звуков сигнал/. SmileySmiley

# 250
Искам да му давам сок защото кучето е възрастно с калцирано образование на долната челюст което не подлежи на операция и трудно се храни затова искам да разнообразя течната храна със сок, прясно изцеден с преобладаващ морков и малко ябълка,москам да знам дали би му навредил.

По-добре се консултирайте с вашия лекар как точно да му разнообразите диетата, за да не му се разстрои стомахът.

# 251
  • Бургас
Присъединявам се към последното мнение.
Той може да препоръча меки пастети.
Другият вариант е да пасирате плодовете, вместо да ги изцеждате, и по-добре сварени. Напр. сварен морков със сварена чушка и тиквичка на пюре и така по една лъжичка.
Ябълки също печени и пасирани.
Така преработени най-много се доближават до стомашното съдържимо, което вълците извличат от своите жертви, т.е. по-лесно смилаема храна за куче.

Ние бургазлийки можем ли да дойдем на варненската среща?
Кафе пия, вино пия, кучета гледам. Мога с куче (има ресторантска култура), мога и без куче.
Скрит текст:
Момичета не ща да гледам Simple Smile Още ме държи влагата от пубертета на голямата дъщеря, а малката е в пубертет откак се е родила.

# 252
  • Варна
Супер, казвайте ден и час.

# 253
Който иска да заповяда на срещата. Аз предлагам да е другата седмица, че този петък заминавам за 4 дни и няма да съм в града (Бергичка ще я гледат кака й и батко й) с кола съм, така, че мога да ида където кажете. Simple Smile

# 254
  • Варна
Само да не е на 08.03 ,че ще е лудница от женоря 🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт