ЗОНАТА и ние - тема 16

• 43 857
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Консервираните продукти ги има в таблицата.Боб в консерва е 50гр.отцеден.Грах не купувам й не съм търсила.
Омега 3 купувам в промоция, като се старая да е с висока концентрация на EPA /DHA
Последно взех това и май пак такава ще взема.

# 211
  • Chicago/Varna
Консервираните продукти ги има в таблицата.Боб в консерва е 50гр.отцеден.Грах не купувам й не съм търсила.
Омега 3 купувам в промоция, като се старая да е с висока концентрация на EPA /DHA
Последно взех това и май пак такава ще взема.

Колко му е концентрацията на това масло?

# 212
Момичета, как удържате фронта по зоната с наличието на толкова плодове. Зимата добре, ябълки и банани само, няма голямо разнообразие,  обаче сега...
Кайсий, череши, диня...и не ми стигат блоковете с тези плодове. Доста увеличавам дозите и между храненията,....купичка  череши, няколко кайсии. Не ми се мисли, сега като излязат прасковите, пъпешите, хубавото грозде, че и варената царевица.
Цяло чудо е, че все още задържам няколкото кг.които свалих.
Как действате лятото, заменяте ли хапване с плодове, или успявате да удържите?

# 213
Ами хапнете три блока плод, два блока скир с един блок протеин и 18 бадема за едно хранене. Това е супер засищащо, а три блока плод е доста като количество.

# 214
Аз също си ги вмествам в блоковете за едно хранене плодовете. Така или иначе само с краставица и домат не мога да направя 3 БВ, а в жегата не ми се готвят варива, допълвам с плод.
Аз за 9-10 дни имам  -1,5 кг., което на фона на около 15, които ми се ще да сваля, не е никак много, но пак е напредък и някакъв стимул, а че няма да е рязко отслабването, ясно.

# 215
Съжалявам за двойния коментар. Усещам как явно няма да мина без протеин на прах. Вие ползвате ли и какъв бихте препоръчали?

# 216
  • Пловдив
Ами хапнете три блока плод, два блока скир с един блок протеин и 18 бадема за едно хранене. Това е супер засищащо, а три блока плод е доста като количество.
ей това как го смятате???
На мен ми е трудно само като го чета Head Band кви сметки са само...и съм со там с ентусиазма Close
Не мога да разбера кое с кое се съчетава.
Трябва яко четене явно.

# 217
Въобще не е толкова сложно,може да видите сайта и групата за зоната,има доста примерни менюта.В началото изглежда объркващо,но след седмица две като усетите лекотата след хранене и прилива на енергия и ползите ще е доста по лесно.Аз почнах 10 месец и се чувствам страхотно,нищо общо с тежестта миналото лято и постоянното потене и умора дето ме скапваха.Дори сегашните 40 градуса не ме впечатляват.
Скрит текст:
Сайта на зоната.
https://www.vzonata.com/
Групата във фейса,има страшно много готови рецепти,съвети и стимули.
https://www.facebook.com/groups/725497685103986/?ref=share

# 218
Здравейте! В края на юни започнах да разучавам зоната и да свикна с логиката и храната. От 01.07 до сега мисля, че спазвам правилата. Тегля почти винаги храната. Да кажем 80%. Приготеям си и зонови рецепти от Катина или от Храна и баланс. Започвам да имам съмнения - къде бъркам, рано ли е, може би не е подходящо за мен. Първо - по тази зона аз ям много повече количество и по-често от преди. Второ ям много повече въглехидрати и млечни спрямо преди. Килограмите не са мръднали, а имам да свалям със сигурност.  ... да кажем 6. Над нормите съм. По едно време ми се стори по дрехите, че може да е заминал някой сантиметър, но може и да си внушавам. Рано ли е за резултати, бързам ли? Притеснявам се, че всъщност ще си вдигна КЗ и инсулина с толкова въглехидрати. Мисля да си дам да кажем 3 месеца, да направя едни кръвни изследвания и да реша тогава какво да правя.

# 219
Няма как да очаквате отслабване,като не спазвате основните принципи на 95% поне.Ако се храните в червена зона нормално да сте с висока кръвна захар,тамошните въглехидрати вдигат рязко инсулина.Щом целите отслабване наблегнете на зелена и малко оранжева зона,щом сте схванали основния принцип,сега разнообразието е огромно.Сантиметрите са важни,аз от три месеца съм на едни и същи кг.,но пък около 10 см още паднаха.Включете и спорт,дори и в домашни условия си е плюс със сигурност.

# 220
Благодаря за мнението! Явно очаквах по-бърз видим резултат, след като видях достатъчно примери в Интернет на реални хора.
Единствено не разбрах защо помислихте, че не спазвам принципите и че се храня в червената зона. Имам буквално четири хранения извън зоната за тези 20 дни. За щастие нямам висока КЗ, надявам се и да нямам с толкова въглехидрати Grinning

# 221
80 % теглене казахте,което значи че 20% от храненето ви е на око.В началото и аз теглех стриктно,после понеже ям горе долу едно и също,вече и аз карам на око,но за отслабване си трябва повече стриктност и в грамажите и в интервалите и ограничаване на червена зона.Иначе не знам как точно се храните,но знам на Катина рецептите следя я за идеи понякога,но при нея рядко има нещо изцяло в зелена зона,доста "широко" си тълкува тя зоната.Колкото до резултатите,всеки организъм е различен,за 20 дена дори не сте в зоната.Реално след 40 дена изцяло зелена се влиза в зоната,така че щом сте на правилния път скоро и резултатите няма да закъснеят.

# 222
Благодаря за подкрепата!
Не помня къде прочетох подобно мнение - че Катина само гравитира около зоната.... а и на мен ми е прекалено комерсиална.
Значи продължавам си, още по-стриктно и дано скоро се похваля Grinning
А за интервалите - кой е най-добрият вариант? Имаше мнения, че сега вече се препоръчвали 3 хранения. Пропуснах да кажа, че аз успявам с 4 на ден. Мислех си, че и това може да е проблем, защото уж трябва да са 5. И още нещо да кажа - на мен ми е много лесно това хранене, нито съм гладна, нито ми се яде сладко, екстра е.

# 223
20 дни не са особено дълго време и ако само 6 кг са в излишък...
Аз за месец свалих около 3. Но имам още 10-тина до желаното тегло. Имам някои дребни прегрешения заради командировки и семейни празници, но винаги, когато имам възможност, си тегля храната и гледам да съм в зелената зона. Дрехи, които ми бяха поотеснели, ми стават.
Според мен и алкохолът много бърка нещата, ако се консумира. И повече движение трябва.

# 224
  • Пловдив
Аз само се опитвам...
Напр.2 пъти правих баничка за закуска, тиквички на фурна също, ама те излязоха егати и количеството Simple Smile Ако трябваше както е написано на 2 да разделя за 2 хранения, абсурд да го изям.
Аз не мога да ги съчетавам...напр.ако трябва да допълвам с нещо е проблем. Та мога да я спазвам само с готови рецепти.

Общи условия

Активация на акаунт