ЗОНАТА и ние - тема 16

• 44 816
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
GoSSipSs,съвсем спокойно можеш да си добавиш междинно хранене.Хареса ми менюто ти.Аз също готвя с трици и ми допада.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 13:07 от Showbeauty

# 391
Showbeauty,това не е балансирана рецепта

# 392
Showbeauty,това не е балансирана рецепта

Защо?

# 393
Ако наистина ме питаш това значи не си разбрала как точно се случват храненията в Зоната. Трябва да имаш равен блок протеин, въглехидрат и мазнина в едно хранене. В това нямаш, освен ако не добавяш допълнително въглехидрат и мазнина. Сметни си колко са ти блоковете и ще получиш отговор на въпроса ти.

# 394
Под 1300 калории е чист глад, внимавайте много с това. Ще включи тялото на режим пестене, хормоните ще се объркат и в дългосрочен план организмът ще си отмъсти неминуемо.
От опит казвам:)

Всяко основно хранене в Зоната е около 300-400 калории, толкова се яде при 11 блока /моите са 3-4-4/. Освен ако няма някаква промяна, моите спомени са такива. Скоро пак си изчислявах блоковете с повишената активност, и това са блоковете ми. Доста съм стриктна, зелена част. Добре се чувствам. Храня се разнообразно и напълно здравословно, рядко съм гладна, но това е когато нямам време точно да спазя интервала между закуска и обяд. Както съм в момента, хехе.

# 395
Ако наистина ме питаш това значи не си разбрала как точно се случват храненията в Зоната. Трябва да имаш равен блок протеин, въглехидрат и мазнина в едно хранене. В това нямаш, освен ако не добавяш допълнително въглехидрат и мазнина. Сметни си колко са ти блоковете и ще получиш отговор на въпроса ти.

Да, наистина те питам.От таблицата на сайта на Катина е съставена рецептата,взета е от групите във ФБ.
Може да не съм разбрала режима и да правя всичко грешно.Гледам основно рецептите от kakvodaqm.bg
Ще изтрия рецептата за да не се бъркат зонуващите

# 396
Тази таблица ползвайте. Най-точна е, според мен.

Един зонов блок е с равен брой ВМП.
Пример за един зелен зонов блок:
2 бр. яйчени белтъци
1 бр. киви
6 бр. бадеми /удвояват се за някои протеини без мазнини/

# 397
Не е балансирана, ако е ползван обикновен кашкавал. Ако е ползван нискомаслен кашкавал рецептата е балансирана. Три блока въглехидрат - овесени трици, три блока протеин - един блок филе и два блока кашкавал и три блока мазнини - 33 гр. маслини. Точно е балансирана рецептата.

# 398
Brandywine18, рецептата на Showbeauty беше друга, доколкото си спомням имаше 1БВ банан - 40гр, другото беше поне 3БП и малко мазнина.  Вече не виждам менюто , за да го сметна с точност

# 399
Аз друго прочетох. Нищо де, според мен е много важно да се следи за скрити мазнини, защото те объркват храненето по Зоната. В тази връзка по-добре ако кашкавала не е обезмаслен да се замени със скир или обезмаслена извара по етикет.
Както и да се следи таблицата на vzonata, а и целия сайт - има много рецепти и всичко е обяснено много разбираемо.

# 400
Тази таблица ползвайте. Най-точна е, според мен.

Един зонов блок е с равен брой ВМП.
Пример за един зелен зонов блок:
2 бр. яйчени белтъци
1 бр. киви
6 бр. бадеми /удвояват се за някои протеини без мазнини/
Аз и тази таблица ползвам и една от някаква книга имам, и тази от книгите на Катина имам. Купила съм си доста книги за зоната и на Бари Сиърс и на Катина и други. Правя си храна от всички, но повечето пъти сама си нагласям рецептите, не спазвам нито една тяхна рецепта, понеже не винаги имам всички продукти и почти винаги заменям с нещо, което на мен ми харесва повече или каквото имам вкъщи.
Аз примерно скир изобщо не харесвам, не го ям, ако го има в нещо го заменям. Извара също не харесвам, ям обезмаслено сирене. Кашкавал примерно когато ползвам, слагам по-малко мазнини. Много трудно намирам обезмаслен, мисля даже че един или два пъти съм взимала. Незнам откъде изобщо да го търся и си взимам обикновен.

# 401
Има в Кауфланд кашкавал без мазнини. Черна опаковка, на парчета е нарязан. Има вкус на Ементал според мен, не е лош.

# 402
Здравейте! Може ли кафе със захар в Зоната?

# 403
Не, може с малко мляко

# 404
Добро утро 🌞.
Открихте ли сезона на тиквите?Аз от две седмици само с това готвя,не мога да им се нарадвам.
Скрит текст:
2ББ
2БП кварк(може и извара,скир,кой каквото обича)
2БВ тиква печена 280 гр.
4БМ орехи 12 гр.

6ББ Брауни
2БПМ яйца 2 бр.
4БП протеин 28 гр.
4БВ овесени ядки 56гр.
1БВ мед 12 гр.
1БВ тиква 140 гр.
6БМ шоколадови капки 18 гр.(може да замените с орехи,вторият вариант е без поръска,смлени са вътре)
2БМ какао 6 гр.

Общи условия

Активация на акаунт