ЗОНАТА и ние - тема 16

• 44 823
  • 748
  •   1
Отговори
# 375
Много сте учтиви в тази група, благодаря Ви!
Хихи,Шапколяк,как веднага разбра! Наистина доста дълго смятах калории,бях станала 55 кг,преди да забременея.
Не знаех ,че има калкулатор,не съм обърнала и внимание.
Трудно ще ми е да не смятам.Ще следя темата

# 376
Момичета, да ви споделя вечерята си от 3 блока, за да проверя дали съм сметнала добре.
75гр пилешко филе 3БП
330гр домат 1 БВ
280гр чушка червена 2 БВ изпекана
33гр маслини 3 БМ
Дали е балансирано?

# 377
  • София
Ако пилето е 75 г сготвено, вечерята е идеално балансирана Hug

# 378
  • Пловдив
Аз тая салата не успявам да я изям Confused Огромна става...

# 379
Да пилето е сготвено на фурна, само със сол и черен пипербез капка мазнина. Питах защото толкова много домати и чушки, викам да не бъркам някъде.
Още ми е тежко, а и кучето разхождах...

# 380
  • София
Можеш да намалиш обема на храната, като си направиш салата от 1 блок въглехидрати, а другите два блока са от бобови (червен или черен боб, нахут); тричаво блатче, плод или блок вино (да напомня, че алкохолът все пак забавя отслабването, дори и да е балансиран).
Сготвените зеленчуци също са по-малко обемни- гриловани тиквички, печена тиква, зеленчукови супи. Имаш огромен избор, наистина Simple Smile

# 381
Днес и вчера си засичам калориите в едно приложение. Не знам дали съм абсолютно точна /все още се чудя сьомгова пъстърва и дъгова пъстърва по колко са за блок готови печени на скара без кожата/, но около 1200-1300 калории ми е дневният прием.
Последните дни си правя една необемна салата от 4 блока - 2 блока моркови 200 гр. и 2 блока ечемик запарен 70 гр. Може ечемикът да се замести с 2 блока черен боб /аз си го броя за 50 гр. за блок/.

Днес ще правя руло от тиквички с извара. Много любимо на всички вкъщи. Също доста необемно се получава.

# 382
И аз сега си записах днес какво съм изяла 852калории, малко е, ама днес неможах да си изям 11те блока. Аз и другите дни ям 9-10 блока най много, неска сутринта 2 на обед 3 и вечеря 3. Утре ще си направя нещо като принцеси, та ще гледам да стигна 11 блока, че не е добре така.

# 383
GoSSipSs,ако решиш,би ли споделила менюто си от днес?
Колко си висока и колко тежиш? Как се чувстваш с 850 калории на ден?

# 384
Менюто ми беше сутринта 2БВ блат от овесени трици 38гр трици с вода на тигана. Едно цяло яйце на очи и чаена лъжичка авокадо намачкано с лимон върху блата и 42 гр обезмаслено сирене.
На обяд пилешко филе 3БП с 140гр пекани чушки домат 330гр и морков 130гр. С една чаена лъжичка от намачканото авокадо. Вечерта 3 БП пилешко филе 3БВ блат от овесени трици и 1 чаена лъжичка от авокадото. Цял ден обикалях и съм яла едно и също горе долу, не ми се мислеше друго.
За сваляне може би имам някои килограм. 160см и съм 65-66кг горе долу. Но съм на зоната заради ИР и поликистоза. То и излишното ми е на корем и ханш. Не е много, но диагнозата ми е поставена след обременяване, щетовиден панел всичко е наред. Та сега 6 месеца трябва да съм на диета, без бял хляб и т.н., също пия и Глюкофаж 750мг вечер вече 5-6 дена. След 6 месеца пак ще съм на лекар да видим какво се случва. А освен Глюкофажа пия и регулон за киста, която значително намаля от само една опаковка, а беше предоперативна 5.1см на 5. Та сега и двете хапчета със зоната. Избрах зоната понеже от 1-2г ту я почвам, ту я спирам и някак свикнах с грамажи, таблица има и много рецепти, а я дават и за регулиране на хормони.
Иначе добре се чувствам. Аз гледам и да ходя през деня поне 10000 крачки. За да не ми се покачва, уж глюкозата след ядене. Не ги стигам всеки ден де..ако нямам някаква работа навън, кучето разхождам 4000-5000крачки сутрин и другото ако имам работа някъде нещо до вечерта стават. Иначе вчера реших да въведа в приложението какво съм яла и стана това на снимката. За авокадото 1ч.л го писах 20гр за вечеря го писах 30гр. Не съм го мерила, а за това приложение трябваше в грамове, та така го написах за храната за деня пише това.
Уж меря и тегля за да са балансирани, ама не са много, ама то тука примерно няма и моите овесени трици имаше два вида избрах едните.
Но както и да е. Иначе се чувствам добре. Зоната ми харесва, меря, тегля пък да видим ИРто дали ще сеповлияе. Според ендокринолога, ако я спазвам ще има резултати.

# 385
Под 1300 калории е чист глад, внимавайте много с това. Ще включи тялото на режим пестене, хормоните ще се объркат и в дългосрочен план организмът ще си отмъсти неминуемо.
От опит казвам:)

# 386
  • Пловдив
Хора, къде освен фейс групите мога да търся по-простички рецепти като начало?

# 387
Под 1300 калории е чист глад, внимавайте много с това. Ще включи тялото на режим пестене, хормоните ще се объркат и в дългосрочен план организмът ще си отмъсти неминуемо.
От опит казвам:)
Да така е, то аз и от това съм на тоя хал. Днес ще съм стриктна. Вече даже изпратих детето и седнах да закусвам.
Чела съм, из постове на хора в зоната, че като са им малко блоковете им се яде сладко. Е, вярно е, вчера и на мен ми се ядеше сладко и то многоооо. Но не хапнах.

# 388
  • Пловдив
А какво закусваш? Simple Smile

# 389
3БВ тричав блат. Пуешка шунка 1БП 2 БП кашкавал. И 33гр маслини
Подобие на принцеса 😉

Общи условия

Активация на акаунт