ЗОНАТА и ние - тема 16

• 44 807
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Белушани, Лещичка, разбирам какво имате предвид. Simple Smile Наистина, усилието, времето, което влагаш от себе си, е част от процеса на ангажиране, пренастройване, усъвършенстване.

Просто в последните месеци го правя често за приятелки, които се запалиха покрай мен.

Всъщност сега осъзнах, че като се последват някои от линковете до сайта на Зоната в началото, се появява надпис "търсената страница не е намерена", но по-долу следва списък на всички най-важни теми и статии на сайта. Просто трябва да се отворят и прочетат. Това се оказва пълната карта на сайта - https://www.vzonata.com/site-map/. Ето, и аз научих нещо ново. Simple Smile

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 15:51 от Beretsheri

# 481
Аз също помагам,давам мои рецепти,обеснявам принципите и повтарям,не ми пречи.Не беше конкретно към никой,а като цяло за храненето в зоната.Една комшийка постоянно тъпче разби боклуци,децата и също винаги мъкнат на площадката.С наднормено тегло са цялото семейство,не спира да се оплаква как я болят краката,все нещо не може да свърши и такива.Веднъж и намекнах за колата дето пие и дава на децата си,тя ми рече е то е оцветена вода.Не съдя никого,но сме модерни хора,прочети,поинтересувай се,виж и другите около теб.Не може всички да са слаби,здрави,богати,но все пак малко усилие и умисъл за бъдещето едва ли на някой са навредили.На трийсет едвам ходиш,ами на 50?!

# 482
Момичета , линка води към овесените ядки , разясненията са за тях. Най-отгоре с едно изречение се казва общо за овеса и по-надолу се обяснява за овесените ядки.
Сега ако не искате да обясните , няма проблем. Simple Smile
Бях останала с впечатление, че овес на зърна е добър избор

# 483
Именно, това имах предвид и аз. Понеже първия път започнах Зоната, защото нон стоп се чувствах като смазана от влак, няма делник, няма празник. Не за сваляне на килограми, имам нужда- да, но те са 5-6 и мога да ги сваля по много други начини.
Та, тогава започнах да чета от януари с ясната мисъл, че след почивката ни в края на март, аз започвам. Толкова информация бях погълнала до тогава, че чаках не да дойде почивката ни, а да свърши и аз да напазарувам и започвам. На енергията и нервите ми се отрази след не повече от седмица.
Сега може би пак от такава гледна точка, подсъзнателно, започнах. Края на почивните дни и празниците винаги ми носят горчив привкус и свит корем. Ами не ги приех така драматично нещата този път, явно защото имам какво друго да мисля и съм ангажирана. Харесвам това състояние в Зоната.

# 484
  • София
Момичета , линка води към овесените ядки , разясненията са за тях. Най-отгоре с едно изречение се казва общо за овеса и по-надолу се обяснява за овесените ядки.
Сега ако не искате да обясните , няма проблем. Simple Smile
Бях останала с впечатление, че овес на зърна е добър избор

Това, което в статията се нарича "пълнозърнести овесени ядки" е точно овес на зърна, като на снимката.
А "фини/преработени овесени ядки" са това, което в магазина е "овесени ядки".

Допълвам: Идеята е, че овесът съдържа гама линоленова киселина, която е омега-6 мастна киселина, а в Зоната не се препоръмчва тя да е в големи количества.

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 16:12 от Beretsheri

# 485
Отчитам и днес какво приготвих за утре:
Пиле с ориз 15БПВМ - 14бп пил.месо, 1бпв яйце за застройка; 14бв ориз(не съм взела още овес и ечемик), по половин блок лук и морков; Мазнини от месото- много червена рецепта, ама пък бърза.
Пилешка супа 15БПВМ - пил.гърди за протеин; нахут, грах, фиде, картоф за въглехидрат; зехтин за мазнини.
Смути 2бпвм - прясно мляко бпв, протеин изолат, банан и киви за въглехидрат, лешников тахан за мазнини. В блендера.
И "пухкавелки", за тях ще прикача снимка с рецептата от фсбк групата,  от която я "откраднах".

# 486
Какъв им беше вкуса,за първи път чета за морков с банан,стана ми интересно какъв ли вкус има комбинацията?
Аз врътнах едни солени за закуска и моите са червени,ама децата много ги харесват и аз намазвам 🫣.

# 487
Лещка, ще врътна и аз твоите утре, лесни са и изглеждат много добре.
Ми много са хубави, даже и като странен не го оприличавам вкуса. Може би моркова се губи из останалите вкусове.
Забравих да кажа, че гриса го замених с 2 блока трици и 2 царевично брашно.

# 488
Тук голямо оживление. Браво!
Сутрин или за обяд ми е любимо в последно време извара пасирана с маслини, добавям и домат за въглехидрат.

# 489
Привет и от мен😃 настъпило оживление наистина...все не намирам съмишленици.
При мен е малко специфично с яденето и готвенето. Вкъщи са на почит класически рецепти😃 макар ,че ученика има нужда да затегне колана и той. Но пък спортува усилено по два пъти на ден и трябва стабилно да хапва.
Сега има препоръка от треньорите да сваля кг. и ще го пробвам на зоната и него.
Отказах цигарите преди 1 година, мисля че е време да се справя и с другите си пристрастия.

# 490
Привет и от мен!
Днес ми е трети ден откакто се завърнах в зоната.  Все още енергията ми не се е завърнала, но очаквам да се случи скоро.
Тъй като имам Хашимото и в следобедните часове ми се доспива, отпаднала съм, то мога да кажа, че определено хранейки се зоново тези ми състояния бяха облекчени. Та освен завърналите се килограми, то и тази вялост е неприятно завърнало се чувство след като спрях зоновото хранене.
Определено зоната дава енергия, балансира хормоните, кара те да се чувстваш добре и изглеждаш добре.  Simple Smile
Засега закусвам овесени блатчета с котидж, извара, шунка. Обядвам с пилешко филе на тиган, пъстърва на фурна, гарнитура вчера бе малко червена - зелен боб + варени картофи, днес ще е обемна зелена салата с малко домат, червен боб.
Успех на всички ни!

# 491
  • Сливен
Здравейте,опитвам се да вляза в зоната за пръв път,чета от известно време,питането ми засега е следното,според калкулатора за моите данни трябва да имам 11блока за деня,понеже не съм свикнала да ям късно вечер къде да го сложа дози блок ,това е примерната схема.

Благодаря,предварително.

# 492
Ще се връщам и аз пак в зоната. Но - Сготвена манджа по зоната не ми се готви. А с рецептите на Катина се оплакаха хора, че не слабеят. Ако ще правя нещо, което да има вид и вкус на буламач, по-добре да си карам на салатки.

# 493
Веве, нека хапва повече блока, щом тренира. Предния път бях определила 13бб на мм и от първия ден такова главоболие го замъчи, че се отказа на втората седмица. Доста по-късно разбрах, че са му били малко. Той викаше гладен съм, аз казвах не може да си гладен с толкова блока и т.н. Този път е 3 за закуска, 3 за обяд и 4 за вечеря, но има разни балансирани дребошлъци, които да хапва, когато започне да усеща глад и е добре.
oesi, късния блок аз го приемам най-често под формата на чаша айрян. Пък по новите проучвания, гледам, отпадат и даже междинните + вечерния. Остават 4+4+4 закуска-обяд-вечеря. Нагласи си ги така, както ти ще се чувстваш добре. Експериментирай първите дни, за да разбереш кое работи за теб.
Мисифу, "простите" чинийки са най-лесни и ефективни. Тъй че хич не ти трябва манджа. Grinning

# 494
Бях един курс с Катина за 21дни. Ами отслабва се, спазвах стриктно всичко.

Общи условия

Активация на акаунт