ЗОНАТА и ние - тема 16

• 44 815
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
oesi, аз нямам междинни закуски. Моите блокове са разпределени 3-4-4 или 4-4-4.

# 496
И аз ще вдигна малко блоковете. Може би всяко хранене по 3 или 4.
Закуска 3ББ
Тричав хляб за 2 блока
100 г ябълка за 1
Две яйца и 35 г пуешка шунка за 3 БП
И... току що се сещам, че нямам мазнини. Ух... закуската я ядох на крак, докато чистих колата и карах големия на градина:)

# 497
Духче,аз винаги оставям в колата ядки и плод като имам излизане,протеина винаги има откъде да се вземе,не е фатално ама след час два ще си гладна,мазнините засищат.
Аз съм си на 4-4-4 вече година почти,много ми допада и не мисля да променям,пробвай как ще ти се отрази първо 4 блока на обяд/закуска и си прецени Oesi.
Brillante за тези 21 дена си свалила предимно от вода,много ясно че като намалиш калориите ще отслабнеш.Пак казвам нищо против Катина и платените и режими,но всичката информация я има,просто трябва да се прочете и пресее.Как пък не бих плащала на някой,да ми казва какво да ям 🫣🤪🤗.

# 498
Уф, аз имам проблем с блоковете. Трябва да имам 11, аз хапвам само 8 Confused Сутрин повече от 2 блока не мога да изям. Дори от тях понякога ми остава. На големите хранения 3 блока- толкова ми е капацитета на корема. Междинни нямам, защото не се чувствам гладна. Ще си поставя някак на ината да опитам поне по 4 блока за големите хранения някак, но да видим, дали ще успея.

Днес за закуска си спретнаха чия пудинг с киви и скир. Обяд- кавърма със свинско и мандарина.

# 499
Лещичка, можеш ли да дадеш жокер за закуска за 4 блока? Удобен е този вариант на блоковете, ама по-труден май. А, и да питам, за този голям зонов период, през плато минавала ли си?
Марсиа, малко са блоковете, да. Ще напишеш ли едно твое примерно меню, когато имаш време?

# 500
Днес за закуска 3 блока - 170 гр. котидж, 30 гр. овесени трици и 15 бадема.
На обяд кюфтета, които аз си правя от мелено месо от месарския магазин и зелен боб на пара със зехтин. За вечеря ще е същото.

# 501
Ами не знам дали съм в плато,възможно е от три месеца реално съм си все 53,сантиметрите +-1 на места.Ще кача малко по късно някой от закуските ми,пет шест редувам.

# 502
А опитвала ли си да излезеш, или нямаш нужда от повече?

# 503
....
Марсиа, малко са блоковете, да. Ще напишеш ли едно твое примерно меню, когато имаш време?

Например вчерашното ми меню:
Закуска: 2 Б ябълкови тиганици
Обяд : 3 Б Салата от печени чушки, чери домати, лимец, извара, сварено яйце, пуешка  шунка, маслини + 1 мандарина.
Вечеря: 3 Б Печено свинско чисто месо /домашно/ + домашна туршия, филия хляб живена + мандарина и маслини.

# 504
Преди време замених овесените блатчета с такива от червена леща. Много сполучливи стават. Накисвам 150 гр червена леща с гореща вода, няколко пръста над лещата да е водата, след час пасирам, добавям сол и две с.л. хуск. След още час разпределям в 10 силиконови формички и ползвам основно за сандвичи с пуешко и извара.

# 505
Аз съм от ,,ветераните,, в зоната 😁кръжа около нея вече години. Била съм само в зелената зона....егати яденето😂 една огромна купа салата и няма оправяне с нея.
За ученика ще трябва да приготвям по-стабилни неща, защото си търси закуските от тесто. Няма да може да минава със скир и маслини😁 а и не мисля,че е правилно подрастващ организъм да е на изпарения така да се каже.

# 506
Някъде бях чела,че мъжете под 15 блока не трябва да падат,пак зависи и от активността им,но не ги дръжте гладни,по добре повече блокове и сити,отколкото да се откажат и с предишното хранене което са имали.
За килограмите.
Споделяла съм преди години из темите,затова накратко ще напиша.После ще кача и закуските ми.
Скрит текст:
От тийн си бях 43-45 кг.,160 съм висока.Допреди 10 години,когато живеех в Англия.Натровихме се част от компанията с едни яйца и аз отключих алергия към тях.Наложи се да спра всички млечни,няколко месеца бях и на кортикостероиди и качих 10 килограма.Не успявах да ги сваля с обичайното хранене,започнах да тренирам също,но бавно ставаха нещата при мен.Забременях 55 кг.,качих 17 кг с първата бременност,7 останаха в болницата,другите 10 си ги влачех през цялото кърмене,година след като спрях да кърмя,чак успях да сваля пак до 55кг.Никакви диети/режими не съм спазвала тогава,ядях си обикновените неща.С втората бременност качих 16 кг.,пак така 8 останаха в болницата,другите след като кърмих не мърдаха особено.Спрях сладкото и тестеното в някакъв момент,правих си и пълни хормонални изследвания,всичко беше в нормални граници.Започнах зоната заради тежест,умора,спях и лошо покрай малкия тогава беше на година и половина.Стартирах от 59-60 кг.,като никога не съм гонила за цел 43,ясно ми е че нито структурата ми е същата вече,нито годините.Целта беше 55 кг. и да я няма тежестта в корема след каквото и да е хранене.Първите седмици бях заменила само закуската,после вече минах изцяло на зоново хранене.Хареса ми,допадна ми че мога да си избирам и комбинирам сама храните,спазвайки грамажите и ограниченията.Бях стриктна в началото и почти изцяло в зелена зона,някъде след втори трети месец взех да си нагаждам режима според моите нужди.Някъде към 10 месец спрях да тегля и минах изцяло на око,единствено ново нещо ако правя тогава.Килограмите варират плюс минус един както и сантиметрите на корема и ханша,вече спрях да меря и записвам и другите.Чувствам се добре,не мисля повече да свалям,но предполагам че да в плато съм,не бях се замислила.Мисля че мръсен ден или изцяло зелена зона би рестартирана организма.

# 507
Благодаря ти, Лещичка!
Не си спомням и не ми се търси, май бв се увеличаваха за излизане от плато, но и аз смятам, че с нормално хранене(то всъщност си е пак силно въглехидратно) ден-два и ще потръгнат пак нещата.
Чакам закуските! Grinning

# 508
Лещичка, а сега колко кг. си?

# 509
  • В полите на Витоша :)
Здравейте Simple Smile
Знам за Зоната от преди 15 години някъде, когато колежка си носеше зонова храна в офиса и отслабна много, но като я слушах какво смятане и мерене пада... така и не се престраших да започна.
И така до преди 11 месеца, когато разбрах, че мога да си поръчвам храна по Зоната. Малко по малко се запознах с основните правила, следя 1 група във фейса и се оказа, че изобщо не е толкова трудно Simple Smile Купих си двете книги с рецепти на жената, която следя (не знам дали е разрешено да се споменават тук имена) и си приготвям сама храната за уикендите. За 9 месеца свалих 23 кг. и вече 2 месеца успешно ги задържам. Искам да сваля още 6-7-8 кг., но не си давам зор, знам, че ще е по-трудно и бавно вече. Не съм стриктна на 100%, но се радвам, че дори след почивки и пътувание по седмица, когато изобщо не се храня зоново, не качвам нищо.
Отваряла съм тази тема няколко пъти през последната година и се радвам, че сега се е раздвижила Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт