ЗОНАТА и ние - тема 16

• 44 786
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
Green_Eyed, повечето пъти е така, като чуят само началото и се започва "ааа, да бе, да не съм луд, то много трудно". Като се заинтересоват малко повече и разбират, че не е чааак такава мъка. Такава ми беше мисълта и вчера, че който иска - ще намери начин, който не иска - ще обяснява само какъв голям зор е и нищо не разбира.

# 511
Green страхотна промяна,поздравления,ти си извлякла най-хубавото от режима 🤗.
Мисифу 53кг. съм в момента или поне бях преди десетина дена 🤪.
Белушани,мислех само да ги изброя,но после реших да са по блокове описани все пак идеята е да разменяме рецепти и идеи,затова после като седна на лаптопа вкъщи,че още съм на работа.
И аз много се радвам,че се раздвижи темата,приятно е да обсъждаме 🤗

# 512
  • Варна
От 6-ти започнахме с мъжа ми заедно да сваляме кг. В зоната сме, той с 14 блока дневно, аз с 11 и ми е много трудно смятането, като е с различно разпределение.  Купих си книга с рецепти по зоната, които са за air fryer, но не съм доволна. Някои рецепти са объркани или са толкова недобре комбинирани, че чак ми е отвратително на вкус. Миналата година бях в зоната към 6 месеца, свалих 8 кг. и после спрях, но се чувствах страхотно. Сега за 2 дни и двамата сме без никаква енергия, направо никаква сила нямам и цял ден днес с главоболие. 

Чакам доставка от iHerb с полифеноли от нар и Омега 3. Какви полифеноли пиете и от къде взимате?

# 513
Аз не пия и не съм пила нищо допълнително.

# 514
Ако не е много нахално, може ли да помоля ако давате рецепта, да пишете и грамажите Blush

Много ще съм благодарна Simple Smile

# 515
И за мен най-големият плюс от Зоната е приливът на енергия. Преди бях отпусната, спеше ми се постоянно, особено след храна. Освен това успешно ми контролира гладът за сладко.

# 516
Контролира се,защото инсулина не се покачва рязко,няма глад за сладко,а чистите мазнини пък засищат като цяло глада.
Elle пиете ли достатъчно вода?Мисля в началото е нормално леко главоболие,все пак организма се чисти от токсините и се настройва към новия режим на хранене,аз два ли три дена имах вечер,после увеличих водата и с един блок храната и нещата се нормализираха.
Аз пиех само омега 3 в началото,вече не,само колаген и магнезий но те са добавки не са свързани със зоната конкретно.
Ето го моя чаршаф за закуските,всяко нещо може да бъде заменено с налично от същата група,всичко е по мой вкус гласено,не е задължително да ви хареса/допадне,но пак е полезно като идея надявам се 🤗.
Скрит текст:
Овесени ядки с плод 4ББ
0.5ББ прясно мляко 110мл.(3,6 %)
0.5ББ кисело мляко 100гр.(4,2%)
3БП протеин 21гр.
2.5БВ овесени ядки 35гр.
0.5БВ зелена ябълка 50 гр.
6БМ черен шоколад 18 гр.

Палачинки 4ББ
Смес за палачинки
1ББ прясно мляко 220 мл.
1БП яйце 1 бр.
5БВ овесени ядки 70 гр.
масло за тигана
Излизат 6 броя,аз си отделям 3 които са 3БВ и 1БП.
Пълнеж
+1БВМ Една сладка банан 40 гр с тахан 6 гр.
+3БПМ Две солени със сирене/кашкавал/шунка

Гофрети 4 ББ (2 броя излизат)
Сместа.
1БП яйце 1 бр.
2БПМ извара 85 гр.
3БВ овесени трици 42гр.
Трябва са стане гъста като боза,при нужда добавям хуск.Минавам всичко на булета.Гофретника го пръскам със зехтин/масло или в силиконови форми ги изсипвам.
Добавям към готовите гофрети 1БПВМ,най често зонов шоколад,понякога плод и тахан на едната,сирене/кашкавал на другата.

Мъфини солени 12ББ (гледам един мъфин да ми е 0.5ББ или 1ББ за по лесно)
1БП яйце 1 бр.
6БПМ сирене 300 гр.
5БПМ кашкавал 140 гр.
12БВ овесени ядки/царевично брашно/лимец/пълнозърнесто
Обърквам всичко,добавям 2-3 супени лъжици кисело мляко с половин пакет бакпулвер и разпределям във формите за мъфини.Ако ми се вижда суха сместта добавям кисело мляко още 2-3 лъжици.

Мъфини сладки 12ББ (гледам един мъфин да ми е 0.5ББ или 1ББ за по лесно)
2БП яйца 2 бр.
10БП протеин 70 гр.
8БВ овесени ядки/царевично брашно/лимец/пълнозърнесто
4БВ банан 160 гр.
22БМ шоколад 66гр.
Обърквам всичко,добавям 2-3 супени лъжици кисело мляко с половин пакет бакпулвер и разпределям във формите за мъфини.Ако ми се вижда сместа суха според готовата смес добавям още малко кисело мляко.

Принцеси 4ББ
1БП яйце 1 бр.
3БПМ сирене по етикет,моето е пълномаслено 150 гр.
3БВ филия живена/режимно блатче лещено/овесени ядки или нахутено 2 бр.
1БВ плод

Принцеси 2 вид 3ББ(тук добавям към закуската нещо режимно от десертите или мъфин ако имам) за да станат 4 ББ
3БПМ кайма 126гр.
3БВ филия вита/живена 2 бр.

Протеинова напитка 4ББ
1ББ прясно мляко 220 мл.
3БП протеин 21гр.
1БВ ягоди 140 гр.
2БВ мед 12 гр.
6БМ лешници 18 бр.
Слагам всичко в булета или шейкъра до получаване на хомогенна смес.

Млечна закуска 4ББ
2БПМ извара 88 гр. (4,2%)
2БП моцарела лайт 70гр.
2БВ гриловани зеленчуци
1БВ лещена/нахутена питка
1БВ плод
2БМ маслини 22 гр.

Млечна закуска 2 вид 4ББ
4БП котидж 225гр.
2БВ лещена/нахутена питка
1БВ домати чери  250 гр.
1БВ плод
2БМ маслини 22 гр.
2БМ авокадо 20 гр.

Тиква с извара 4ББ
4БПМ извара 160 гр.(4,2%)
4БВ печена тиква 400 гр.
(правя я и с вариант ниско маслена извара или кварк и за мазнини слагам орехи)

Омлет 4 ББ
2БП яйце 2 бр.
2БПМ кашкавал/сирене/шунка
1БВ домати/краставици/сурови моркови
2БВ нахут(сварен,печен,какъвто имам за гарнитура,или директно в салатата го добавям)
1БВ плод
2БМ масло за намазване на тигана само

Скир с плод 4ББ
4БП скир 260 гр.
4БВ плод най често ябълка слагам аз 400 гр.
8БМ тахан/ядки

Попара/каша 4 ББ
2БП котидж 115 гр.
2БПМ сирене 100 гр.
4БВ овесени ядки/сухари/елда на каша/брашно смляна
2БМ масло 4 гр.

Баница 4ББ
1БП яйце 1 бр.
3БПМ сирене 150 гр.
4БВ кори за баница (грубо 6 листа фини турски по етикет сметнати ползвал аз)
1БМ масло за намазване на корите.
Обърквам сместа,завивам в силиконова форма,намазвам с малко масло и във фрайера пека.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 18:25 от Лещичка 💙💚

# 517
Лещичка, благодаря за идеята.

Днес направих ето тази рецепта, като замених кашкавала с моцарела лайт, защото това имах у дома и сусама със зехтин. Доста е вкусно.
https://www.vzonata.com/banica-s-kotage-cheese/

За обяд беше два блока чери домати с три блока протеини от 60 г овчи кашкавал (силно червено, но около година не сме яли млечни у дома и малко преди зоната го взех) плюс едно варено яйце. Мазнини не добавих заради овчето сирене.

Следобед малка част от тази баница с котидж.

Вечерта ще видим.

Купих пуешка кайма, накиснах нахут, взех и други работи за зонови рецепти.

# 518
Лещичка, благодаря за отделеното време Heart

Главоболието сроред мен идва от глад/недостатъчно блокове.

Мм си майстори дюнер в момента.
1бр лаваш - по етикет е 3,5 бв
50гр царевица от кансерва - 0,5 бв
56г котидж лайт -1бп
56г пил.гърди на грил нарязани 2бп
1бр сварено яйце - 1бп
2-3 кръгчета домат, каза че няма да ги брои. Grinning
Блоковете мазнина, под формата на зехтин, си ги добави към купата със зелена салата.

# 519
Лещичка, много полезно Flowers Hibiscus

Дух, отбелязвам си рецептата за баницата и ще я пробвам тези дни.

За утрешния обяд си приготвих 2бв3бм леща и ще балансирам с 3бп пуешка шунка и плод. Закуска 2бпвм скир с плод и ленено семе. Не ми е най-любимото, но не ми се правят печива или сандвичи. Малко по-зеленко да е Green Heart

За вечеря 4 блока пица с блат от 2бп яйце, 1бп котидж и 3бв лимецово брашно, гарнирана с 1 бп кашкавал, 4 бм песто и няколко чери доматчета и подправки. Ще балансирам с мандарина.

# 520
Лещичка, хубави рецепти. Ще пробвам повечето. А там, където пише овесени ядки, използваш овес накиснат, така ли?

# 521
  • Chicago/Varna
Момичета, освен от фейсбук страниците от къде гледате рецепти? С две деца съм, едното новородено, искам да си направя списък с бързи и лесни неща за хапване и готвене.
Правила съм я, знам я, мъкнала съм кутии на работа, но сега нямам мозъчния капацитет да смятам. Трябва ми нещо по готово, ще се радвам на съвети
Зонови рецепти

# 522
elle.kv, коя е книгата за air fryer-a?

# 523
От дълго време заглеждам Зоната, но тъй като не ям млечни, това е една от причините да не се пробвам.
Гледам, че почти на всяко ядене присъстват.
Та, възможна ли е Зоната без млечни?

# 524
Stella в групата във фейса имаше миналата година без глутенови и без млечни вегански рецепти,потърси с търсачката.По спомен протеин на прах,тофу,меса,риба имаше в повечето рецепти.
Шефче не съм аз с овеса,не е моето нещо.Обикновени овесени ядки си ям,понякога ги заменям с царевично брашно,или лимец или пълнозърнесто,гледам да разнообразявам.Затова не съм дала грамажи някъде,според каквото си предпочитате.

Общи условия

Активация на акаунт