ЗОНАТА и ние - тема 16

• 44 774
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Лещичка, аз за 53кг не съм и мечтала Simple Smile
Тиквата в едната рецепта 400г е суров вид, нали?

Нямам обяд днес...ако имам време да скокма до магазин кис.мляко е единственото дето да ям, нали? Не, че съм почнала Зоната...тия дни нямам време и на работа дертове Head Band

# 526
Мисти, най-лесно е, да. С някоя друга сурова ядка, ама за обяд е малко. Виж за някоя вакуумирана пилешка пържола, ако има.

# 527
Вчера си накиснах с вряла вода в термос 7 блока овес на зърна 100 гр. в суров вид, като готов е 50 гр. за блок. Днес за закуска си направих с него 100 гр. /2 блока, защото и в котиджа има 1 блок за тези 170 гр./ и котидж 3 блока 170 гр. + 15 бадема удвоени мазнини, заради обезмасления котидж. Много любимо.

# 528
  • Пловдив
Здравейте! Какво раздвижване в темата... страхотно. Не че аз съм писала, но чета редовно. През далечната 2016 чух за Зоната и тогава свалих 10 кг, но след това се започна ремонт в къщи и така и не се завърнаха. Имам много кг за сваляне. Сега и мъжът ми е решил да се включи, което за мен май ще се окаже проблем. По калкулатор той трябва да яде 14 блока, а аз 11. По принцип си носим почти винаги храна от вкъщи за работа и сега ще ми е доста трудно да зониране толкова храна, но ще се помъча, още повече, че в нашето семейство се набляга основно на готвени манджи. Да видим дали мъжът ще устиска, а и аз на такова готвене, дете и работа. Чета ви с голям интерес.

# 529
Mystic тиквата е 140 грама в сурово,100 грама в печено състояние 🤗.
Аз за офиса си нося кутии,имаме си стая за хранене.Киселото мляко ако ти е над 3% си е балансиран продукт.Аз редовно си нося айрян/таратор,хем бързо хем режимно хранене.
Solenka почвайте смело,като сте двама повече готвиш и според мен ще е по лесно като ядете едно и също горе долу.Вкъщи мъжът ми хапва зонови неща,но си има друг режим и хранене предимно,за децата съм споделяла ядат все още каквото сготвя,като за тях е пълномаслено разбира се,те си хапват и пакетирани неща,без да прекаляват.

# 530
Соленка, мотивирай го твоя мъж и той сам ще започне да чете, да се интересува и тогава става по-лесно, защото не само ти готвиш, теглиш, смяташ. Сигурно всички манджи могат да се преизчислят и да се балансират, записвай ги и после само ги преповтаряй. Ако имаш нужда от помощ за сметки и съвети, съм сигурна, че ще я намериш тук. Успех и смело напред!

# 531
Соленка, то и да готвиш само за себе си също не е лесно. Понякога първо зонирам нещо за мен, а после готвя както си знам за мъжа ми.

На мен ми е най трудно, когато нямам грамаж за сготвена храна, защото преди варях въглехидратите- киноа, нахут, леща в по-големи количества и на деня приготвях да речем протеин някакъв и добавях вече сварени въглехидрати от хладилника.

Аз не съм толкова прилежна, като лещичка, но качвам снимки на мои любими рецепти, пък грамовете могат да се изчислят при желание.

Черен ориз със скариди и зеленчуци

Черен ориз с едамаме и малко бял ориз с тиквички

Яйца със спанак и чушки

Карфиолено ризото с риба тон и нар

Безглутенови спагети със скариди и зеленчуци

Безглутенов хляб с яйца и шунка и масло

# 532
Благодаря ви за споделените рецепти. Хубаво е да има идеи.
Аз за закуска като нямам време, както беше днес, си забърквам 1 БВП кисело мляко с 1 БВП овесени трици, 1 БВП замразени горски плодове и 2 БВП протеин на прах. Иначе обожавам нахутените палачинки за закуска. С обяда, като се замисля, ми е най-трудно.

# 533
Мисифу а мазнините къде са ти?Особено за протеин на прах се и удвояват.Не ги забравяйте,те си засищат и са полезни и важни 🤗.
Духче,мене никога не ми се получават хубави чиниите или все набързо хапвам,твоите изглеждат страхотно и апетитно 🫣🤗.
Днеска беше някаква лудница при мен на работа,чак сега обядвах и отивам да прибирам децата.Добре че за вечеря имаме скара,от мене само салатите.

# 534
Семена от чия Simple Smile

# 535
Мен най-много ме мъчи закуската да е ДО час след ставане. И не го спазвам.

# 536
Изобщо не знаех, че има такова условие.

# 537
Така беше, когато рових из информацията аз. Сутрешния да е бързо след ставане, за да "активира" организма, а последния - вечерния, за да има какво да преработва през нощта и да поддържа инсулина.
Ще дам линк на първата статия, която прочетох и от която всъщност "тръгнах":
https://www.vzonata.com/vlez-v-zonata/

# 538
Аз доста скоро след ставане закусвам, но през делничните дни ставам в 6 и нещо. Ако трябва да ям в 7 и нещо и да спазя условието за не повече от 4 часа между храненията, трябва да обядвам още в 11. Затова закусвам към 8.

# 539
2 - 1 - 3 - 2 - 3 - 1
закуска, междинка, обяд, междинка, вечеря и вечерен блок
Така ги бях разделила аз. Сега не, сега ям като започна да усещам, че е време май.

Общи условия

Активация на акаунт