ЗОНАТА и ние - тема 16

• 44 812
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
Сподели как си го направила, ако вече е готово.
Ами и аз подобно на теб.
За първи път си правя зонирано и стана су-пер Simple Smile

Белтък 4блока  - 2 бл сирене "Родобско чудо" (100гр.)  , 1 бл.  кашкавал, 1бл. - яйце
Въглехидрат 4блока -  1 бл. - кромид лук (аз обичам), половин блок зелена чушка, 1/4 блок пасирани домати на "Фиоре" ( без добавена захар са) и 2 и 1/4 блока картоф.
Мазнини 4 блока - зехтин, направо в каленото съдче.

# 421
*Sugar* страхотно звучи,аз бих сложила маслини вместо зехтин,но не всеки обича печени.
Довечера сме на гювечета и ние,добре ме подсетихте,че нещо се изчерпах на идеи.Чакам киселото зеле да стане много е на почит вкъщи с месо 🤣.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 08:36 от Лещичка 💙💚

# 422
Simple Smile Да попитам. Не съм се научила още да смятам по етикет. Харесах си едни лозови сармички и се чудех, дали мога да ги включа в менюто. Ето и стойностите по етикет за 100гр. :

Въглехидрати : 16,5 ( захари - 1,5 )
Белтъци: 2,1
Мазнини: 6,8

# 423
Има калкулатор за смятане по етикет.

Иначе се дели за въглехидрат 900/16,5 = 54 гр. /като тук се подваждат фибрите/
Белтъчини 700/2,1 = 333 гр.
Мазнини 150/6,8 = 22 гр.
Взема се най-малкото получено число и това е вида на храната, в случая мазнина и изобщо не е подходяща за зоната, защото не е балансирана.

# 424
Здравейте. От понеделник съм и аз при вас, като смятам да пробвам зелената зона даже.
От четири години почти съм в Зоната. Свалих с нея 26 кг, като съм била основно в червената зона. Но последните година и половина се отпуснах малко и качих 8 кг, които сигурно ще станат 10, тъй като съм на гости на мама до края на седмицата. 😀
Ще следя за идеи и стимул.

# 425
Как се справяте с емоционалното хранене? Sad Спазвам всичко 3-4 дни, след това се случва нещо и всичко отива по дяволите.

# 426
При мен няма емоционално хранене, а ядене от лакомия. Но пък волята ми расте пропорционално на килограмите.

# 427
Момичета искам да подаря книга със зонови рецепти на приятелка,коя бихте ми препоръчали на Катина или на Валентина .А може и някоя вие да предложите .Приятелката ми си готви от сайтове ,но искам да я изненадам за новата година

# 428
Добро утро.
Емоционалното хранене за мен си е хормонален проблем,потърсете причината,не е в зоната проблема и малкото калории.Скука или нещо друго ви кара да "прегрешавате" и да си съсипвате успеха до сега.
Катина не я харесвам,нито шарените и неправилни откъм мазнини рецепти,прекалено ми е комерсиална.Другата жена не съм я чувала и не и знам книгата.За да не се приеме за реклама качете снимка да и видим рецептите.

# 429
Аз имам книги на Катина, май и на другата Валентина (ама не съм сигурна) и на Бари Сиърс 2-3 книги. Четох ги и не готвя рецепти от нито една от тях. Ползвам рецепти от интернет, фейсбук групите и такива, които сама си зонирам. Но аз не съм в зоната на 100%. Понякога си правя нещо по зоната. Намалих количеството, много внимавам какво ям, изградих си навици и започнах да бодя на фитнес. Резултатът дойде много по-бързо, отколкото като спазвах зоната. Но аз съм и с ИР и спортът просто е задължителен при мен. И понеже съм много зиморничева фитнесът сега ми е решението.

# 430
Честита Нова година момичета!🍀
Здраве и щастие в семействата!
Успяхте ли да удържите фронта по празниците и да си останете в зоната?
Аз излязох за кратко и имах доста прегрешения, най- вече с шоколада и ядките. Надявам се да нямам повече такива дни. Момичета, печените ябълки с мед и канела, как ги пресмятате по 100гр на блок, както суровите ли?

# 431
Как се справяте с емоционалното хранене? Sad Спазвам всичко 3-4 дни, след това се случва нещо и всичко отива по дяволите.
С психолог

# 432
Наистина е най-разумно да се обърнете към психолог, ако имате този проблем иначе решенията ще са временни. Това е сериозно състояние.

# 433
Добро утро.
Емоционалното хранене за мен си е хормонален проблем,потърсете причината,не е в зоната проблема и малкото калории.Скука или нещо друго ви кара да "прегрешавате" и да си съсипвате успеха до сега.
Катина не я харесвам,нито шарените и неправилни откъм мазнини рецепти,прекалено ми е комерсиална.Другата жена не съм я чувала и не и знам книгата.За да не се приеме за реклама качете снимка да и видим рецептите.
Валентина има влог в Ютуб и книга случайно видях ,че има от скоро.Нямам снимки , чувала съм ги и двете от приятелката ми и просто се разрових в нета.
Май ще взема да и подаря някой красив планер и да си записва рецепти от нета,за Катина като разрових май само рекламата е толкова голяма.Книги на Бари си има иначе това беше най-добрата опция

# 434
Привет, зонки!
Преди 3 години успях да сборя 22 кг хранейки се по зоната. Април 2022 г стартирах 91 кг и стигнах 69 сг ноември същата година.  Задържах ги още година и нещо и поради здравословни причини, прием на много лекарства почти си върнах килограмите  Sad . Днес отивам на пазар и от понеделник се връщам в редиците с надеждата отново да имам добри резултати, че многото килограми не ми влияят също добре здравословно.
Успех на всички! Дано влезем във форма!

Общи условия

Активация на акаунт