ЗОНАТА и ние - тема 16

• 44 775
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
До колкото четох самият Бари вече се оказва от някои от идеите си за многото хапвания и вечерния блок.
Иначе закуската до час след ставането може и да е кафе с чаша прясно мляко.

Моето хранене до тук е
Закуска 1-2 блока, един от вчерашната "баница " и един от млякото в кафето.
Обяд 4 блока, прилагам снимка, на която липсва един блок чери домати, другото е един блок чушки на тигана и два блока булгур. И свински котлет за 4 блока.

Следобед не беше по зоната- кафе с прясно мляко и шепа печени ядки, половин айрян.

Вечеря ще е суджук суров, който ще изпека и сметна по етикет, със салата, която обаче няма да смятам, че много време ще ми отнеме. Не повече от блок и половина ще е. Ще видя какъв въглехидрат ще добавя. Ако съм накърмила вече малкия може да е и половин чаша червено вино, ако не - ще измисля, може и мандарини.

За утре смятам да сготвя лодки от тиквички с пуешка кайма и Чили конкарне пак с пуешка кайма.

Лещичка, благодаря Heart

# 541
Духче, така е. И сигурно ще продължат да излизат нови неща и махат стари, но при мен това работи и за това така го карах. Зоната за това е един наистина специален режим, дава свобода, която не знам дали в други я има.

# 542
О, да, със сигурност.
Аз и до сега не мога да приема това с нискомаслените продукти и меса. Спазвам го, когато мога, но 9 месеца ядох основно пилешко и пуешко, заради бебето и протеините. Сега си позволявам понякога и по мазни меса, като свинско и смес кайма.

# 543
Снощи приготвих:
Карфиолено ризото
810г карфиол/смлян на трохи// - 3бв
360г гъби - 1бв
1 ч.ч. прясно мляко - 1бпв,
5бв1бп - мазнини няма тук (блока протеин не го броя/деля на 5)
Пилешки хапки
560г - пил. гърди / на хапки/ - 20БП
18г царевично брашно - 1,5 бв
Смесих брашното с червен/черен пипер, сол, чесън на прах и други подправки и изсипах хапките, за да ги овалям. След това във фраера за 10тина минути. Станаха много вкусни
Тук също няма мазнина и също не броя БВ.

За вечеря снощи си сложих:
3 БП - пил хапки - 84г
1БВ - карфиолено ризото / 290г излезе за блок/
Купа със зелена салата,  в която сложих 2бв/80г/ нахут и маслини за 3БМ/10г/. Направих и дресинг за салатата и много ми хареса: 1 с.л кис.мляко + 1/2ч.л горчица + малко чесън на прах. И дресинга не броя, и зелената салата не броя. Тъй че не съм много за пример Grinning
Днес за обяд салатата я замених с една голяма мандарина. Другото е същото.

# 544
Моята закуска днес е 3 блока - овес на зърна с котидж и бадеми.
За обяд 4 блока - кюфтета, салата от черен боб с домат и зехтин, грейпфрут.
За вечеря - 4 блока - пица от блат тиквички с хуск и белтъци, моцарела, домат и чаша червено вино.

# 545
Така беше, когато рових из информацията аз. Сутрешния да е бързо след ставане, за да "активира" организма, а последния - вечерния, за да има какво да преработва през нощта и да поддържа инсулина.
Ще дам линк на първата статия, която прочетох и от която всъщност "тръгнах":
https://www.vzonata.com/vlez-v-zonata/
И аз преди няколко години тръгнах от този сайт(благодарности към създателката му, която продължава да го актуализира!), а това ми е настолната таблица, когато се чудя кой продукт
в какви количества да ползвам за 1 Блок: https://www.vzonata.com/Tablica.htm , макар че вече почти всичко знам и без да гледам в нея Simple Smile

Ако не намеря нещо, търся в https://www.bb-team.org/hrani и смятам по формулата от първата таблица:

Да се храня в Зоната е най-хубавото нещо, което съм правила за себе си по отношение начин на хранене. Това си е калориен дефицит, но без да стоиш гладен като при повечето режими на хранене. За мен най-голямата полза от него(ако изключим, че махнах едни излишни и незнайно как натрупали се 15кг от себе си) беше, че успях да преборя ИР и да регулирам нивата на кръвната захар без лекарства, а само с храна и инат.
Затова ще си позволя да дам непоискам съвет - Не се отказвайте. Зоната работи!

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 09:41 от obaasan

# 546
obaasan, скоро гледах, че "ботове" за налазили форума, дано успее да го изчисти.
Червената зона не знам дали е калориен дефицит, особено когато може да ядеш и 4-5бб на хранене, ако имаш нужда. На мен ми е важно да ми е вкусно и да не съм гладна, за да не ми е проблем, че съм на "режим".

# 547
https://www.vzonata.com/kalkulator-za-smiatane-po-etiket/
Този калкулатор е много полезен, ако имам съмнения с него съвсем точно се виждат нещата.

# 548
Привет,
Моята закуска беше 3 блока баница с котидж и моцарела лайт.

Обяда ще е лодки от тиквички с пуешка кайма

Вечерята ще е пица с блат от нахут.

# 549
Моята вечеря снощи беше Микс салата с риба тон, моцарела и чери домати+ сладък картоф и мандарина +маслини.
Снимка Blush
Скрит текст:

За днес
З: скир с плод и ленено семе;
О: пица Капрезе с блат от белтъци, котидж и овесени трици, плънка от моцарела, чери домат и песто.

# 550
За да съм полезна, и аз ще се опитам да пиша какво е менюто ми с уговорката, че не е особено зелено, но аз не целя отслабване, а и през седмицата сглобявам каквото ми е лесно и удобно Relaxed

Закуска: 2.5 ББ
Гофрета
1.5БВ пълнозърнесто брашно от спелта - 21г.(или овесени трици по етикет - с тях не прекалявам, защото стомахът ми се ги одобрява)
1БП яйце - 1 бр.
0.5БП скир - 32г.
От тази смес + малко водичка правя смес, която пека в гофретника.
След изпичането добавям отгоре :
1 БВ - конфитюр без захар - 24г.
1 БВ сирене/кашкавал/извара по етикет
6-7г бадемов тахан (удвоен за скира, за яйцето и сиренето/кашкавала не добавям, защото обикновено са пълномаслени)

Друга лесна Закуска за през седмицата е тази
Сандвич за 3 ББ
1,5 БП пуешка шунка(от Лидл) - 48г
1,5 БП кашкавал - 42г
3 БВ 2 филийки хляб Бонус с лимец
3 БМ маслини - 6бр.(удвоявам заради нискомаслената шунка, не добавям за кашкавала)

Обяд 3 ББ
2 шепи зелена салата(не броя, любимото ми - да не броя Laughing)
2 БВ царевица от консерва без захар - 80г
3 БП риба тон от консерва в собствен сос - по етикет
3 БМ маслини - 6бр.
1 БВ - 1 неголяма ябълка - 100г

следобяд ще хапна кисело мляко с орехи (200г нискомаслено + 1 орех) - за 1ББ

Вечеря 3 ББ
Дюнер Wink
3БВ 1 лист пълнозърнест лаваш
3БП - 75 г накъсано месо от пуешко филе(купувам си филе от Лидл и го пека за 17 мин във фурната)
1-2 резена домат/ резен краставица/ резен сурова чушка/ лист зелена салата - ще видя какво имам под ръка
3БМ - 30г авокадо
1-2 с.л кисело мляко
1 скилидка чесън
От авокадото, киселото мляко и чесъна правя сос.
Ядеш и ревеш...

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 13:52 от obaasan

# 551
  • Пловдив
За 17мин.изпича ли се това филе?

# 552
За 17мин.изпича ли се това филе?
Има много рецепти из нет-а, давам линк към първата, която ми излиза:
https://kulinarni-piteshestvia-i-oshte-neshto.blogspot.com/2016/ … blog-post_14.html

На мен и на домашните ми любимци ни харесва. Особено за гореописания дюнер.Yum

# 553
Добро утрооо!
Тъкмо сложих баницата да се пече - 8бп16бв20бм
Кори за баница - 232г - 16бв
Котидж - 112г - 2бп
Извара - 106г - 2бп
Сирене- 88г - 2бп
Яйце - 2бр - 2бп
Зехтин - 32мл - 20бм/удвоявам за извара и котидж, защото са обезмаслени/

Кис.мляко 3сл 2% със сода не броя.
Ще разрежа баницата на 8 парчета и във всяко ще има 1бп2бвм, ще балансирам с айрян от 1бп скир.
Ще прикача снимка като е готова и ако е за снимане Grinning

Пропуснах да кажа, че тези грамажи са смятани по етикет за наличните ми продукти. Не съм сигурна, че са общовалидни.
По 92г излезе парчето от 2бвм1бп

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 14:07 от Белушани

# 554
  • Пловдив
Супер изглежда!

Аз да питам как процедираме с воденичките и пил.дробчета? Имам сварени воденички, домашни. Как мога да ги хапна?
Още допивам смути от сутринта като закуска...200г цедено мляко, 40г банан, ягоди/горски плодове 136г и 2 бразилски ореха, които още не съм хапнала Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт