ЗОНАТА и ние - тема 16

• 44 720
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Може ли идея за вечеря от 4ББ?
Имам сварено пилешко и щях салата с него да правя, ама ще са ми малко блоковете...
Освен със замр.зеленчуци да мисля нещо...уф...

# 601
Корите за баница винаги ги смятам по етикет, защото са различни като грамаж на различните фирми.
Белушани, ще диря подробно нейде Simple Smile

А колко грама са 9БВ кори за баница? В едната таблица не намерих...

# 602

Освен една бърза супичка да забъркаш?
Със салата няма да са чак толкова много, ако добавиш царевица/нахут/червен боб.

Днес пращам мм за овес и ечемик, че точно за салати най- много ми олесняват блоковете.

# 603
Точно такава салата си направих днес на обяд - зелен боб на пара, с домат и овес, овкусявям със зехтин, и не ми омръзва.

# 604
  • Пловдив
На мен проблема ми е, че не знам какво ми се яде...нямам нищо любимо.

# 605
Имам сварено пилешко и щях салата с него да правя, ама ще са ми малко блоковете...
Освен със замр.зеленчуци да мисля нещо...уф...
Вчера взех тиквички и веднага давам идея - обемни са(1 БВ е 360г сурови тиквички) и според мен са идеална гарнитура на пилешкото(по-скоро пилешкото ще им е гарнитура, ама ай ся подробности). Пека ги на фрайера, сервирам с млечно-чеснов сос.
Друго, което моите вкъщи много обичат и е по-сезонно е цвекло(червена зона) и моркови(те са зелена зона), пак нарязани на лентички и изпечени във фрайера.

Редактирам, за да допиша една идея за следобедно блокче:
Мъфини със сирене, кашкавал и пуешко филе - 10ББ
Heart 3БП яйца - 3 бр. (за зелена зона Green Heart може да сложите 210 г белтък / или белтъците на 6 яйца)
Heart 2БПМ сирене - 80 г/ по етикет (за зелена зона Green Heart може да използвате обезмаслена извара, напр. тази на Олимпус, Добротица също имат такава, сметнете я по етикет)
Heart 2БПМ кашкавал - 56 г
Green Heart 3БП пуешко филе - 96 г
Green Heart 2БВ овесени трици - 36 г (моите са от ДМ и излизат около 18г за 1 БВ, но има други марки, които са по-малко, затова смятайте по етикет)
Heart 8БВ брашно от лимец - 112 г
Green Heart 3БМ маслинки - 6 бр.
Green Heart 3БМ ленено семе 9 г (аз не обичам сусам, но вие може да сложите сусам или каквито семена харесвате)
(останалите мазнини са от кашкавала и сиренето, моите не са обезмаслени Heart Blush)
2 с.л. кисело мляко (не броя) + 1/2 бакпулвер
Sign Exclamation Ако използвате белтък и/или извара, трябва да добавите мазнини за тях, като за всеки блок белтък или обезмаслена извара, добавяйте 2 блока мазнини - под формата на зехтин, маслини, семена...

Разбърквам яйцата, след това прибавям млякото с бакпулвера, сиренето, кашкавала и филето. Разбърквам, след което прибавям триците и брашното. Накрая нарязаните на дребно маслини. Изсипвам тестото в тавичка, поръсвам със семената. След изпичането режа на 10 парчета - всяко е 1ББ.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 18:46 от obaasan

# 606
Моята вечеря 4 блока - забъркани и за допълване вино, като опция може и една мандарина
броколи на пара 350 гр /1,5 БВ/
скир 130 гр /2 БП/
котидж 110 гр /2 БП/
удвоени мазнини зехтин 1 ч.л. + маслини 10 бр.
чаша червено вино 90 мл /1 БВ червен/
малка мандарина /1 БВ/

# 607
Момичета аз от събота вечерта имам проблеми със стомаха и съм извън зоната. Бяхме на куклен театър с големия, поръча си пица, която не искаше да яде, изядох я, понеже и аз не бях обядвала и от тогава съм с колики и разстройство. Като мине се връщам Simple Smile

# 608
Радвам се,че ви е харесало ризотото,аз не успях да го направя вчера,че при нас заваля и натрупа сняг,събитие веднъж в годината и ходихме да се пързалят децата,после хапнахме навънка.
Забравила съм още една любима закуска,тази сутрин я правих и се сетих.Червена е обаче,но става много бързо.Тези дни ще кача и обядите/вечерите.
Скрит текст:
4ББ
2БП яйца 2 бр.
2БПМ луканка в моя случай,но може и шунка,каквато плънка ви харесва
3БВ тортиля аз ползвам пълнозърнеста,една 22 см е точно 3 блока
0.5БВ кисели краставички 75 гр.
0.5БВ черита 150 гр.(изядох ги докато се сетя да снимам 🤣)
Малко домашен кетчуп (домати,чушки,зехтин и подправки го правя) и чеснов сос не броя (скир,котидж,копър,чесън на прах)
Запичам на тиган за палачинки леко тортилята,после я обръщам и на запеченото изсипвам двете яйца разбъркани.Като се запече отдолу тортилята я обръщам и запичам яйчената част.Има няма за пет минути.Вече плънката е по ваш избор два блока протеин и един въглехидрат трябва да е.

# 609
Охх, Лещичка, това и за обяд, и за вечеря става, ням ням.

# 610
  • Пловдив
И аз си правя често такива тортили Simple Smile

# 611
Усещам, че така търсената от мен енергия, значително намалява, когато деня е по-червен. А за да е по-зелен, трябва да е по-сурово(зеленчуци) и по-сухо. Готвеното определено ми влияе не толкова добре, но пък ми е по-лесно да прекарам 2ч в кухнята и да си приготвя половин седмица.

# 612
  • Пловдив
Аз манджи ич недолюбвам Simple Smile та ми е ок сухо и без това на работа няма как да мотам течно...Оообаче как да ги измислям бе, как???
Ся за утрешния обяд имам само зелена салата с 3 черита в кутията.
За закуска ще правя филийка с яйце и сирене. Отивам да диря идея...

# 613
Ами в зелената салата, например, добави риба тон от консерва с някоя маслинка, царевица за 1 блок и хлебчета, ако имаш изпечени, още един и си готова.

# 614
Спанак с ориз 21 БВМ:
20 БВ ориз - 240 гр накисвам
Спанак кой колкото обича, на око, не броя, няколко пера лук, не броя, 1 БВ морков.
Нарязах спанака в тава, сложих лука, моркова и ориза, подправих със сол, джоджен, (други подправки по избор), сложих 25 мл зехтин 44 гр маслини и 4 чаши вода. Обърках добре и изпекох.
Претеглих тавата с готовия ориз, разделих на 21 и получих грамажа за един БВМ.

Общи условия

Активация на акаунт