ЗОНАТА и ние - тема 16

• 44 704
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Аз продължавам с моята серия "Да си приготвя обяд за 5-10 минути". 3 БП - готово печено филе от скумрия, салата от чери домати (1БВ) и гарнитура блок и половина сварен овес с половин блок лютеница без захар (от която идват и 2-3БМ).

За довечера съм предвидила салата от пилешка шунка (3БП) и настъргани моркови 2БВ и овес 1БВ, а мазнините - от маслини и малко зехтин.

# 616
  • на последния етаж
Как си приготвяте телешко варено? Имам сварен джолан.

# 617
Ние вчера нямахме вода (ВиК, $@*§$@(%€(@) и днес съм на аламинути за 3 ББ - омлет и зелена салата
Омлет от печен пипер, сирене и белтъци 3 БП 0.5 БВ
2 БП белтъци - 140г
1 БП сирене - 40г
0.5 БВ печер пипер - 70г

Салата 2.5 БВ 3 БМ
0.5 БВ - две шепи зелена салата + 4-5 чери доматчета - броя ги за 0.5 БВ, макар че няма толкова Blush
2 БВ - нахут от консерва - 80г
2 БМ - маслини - 4-5бр(дребнички са)
1 БМ - зехтин

# 618
Каква пилешка/пуешка шунка ползвате? Купена или домашно направена?

# 619
# 620
Белушани, не ми зарежда линка.
Но разбирам, че купена използваш. Те не са ли пълни с какво ли не?

# 621
Скрит текст:

Дано така стане.
Ами приела съм й състава за сравнително добър. 35г излиза (по спомен) за блок, което ме устройва, имайки предвид, че чистото месо е 28г за 1БП.

# 622
  • София
Страхотно се е раздвижила темата, много се радвам!
Аз се опитвам да вляза в релси след мнооого дълго отклонение. Храня се във всички цветове в момента. Днес за закуска имах протеиново-бананов шейк; за обяд печено пиле със броколи и грах на пара, авокадо за мазнини и грозде за десерт.
Вечерята ми ще бъде телешко кюфте с голяма салата, маслини и плод за десерт. Ако прегладнея между храненията, имам домашно приготвен кефир. 
Като за начало се придържам към сглобени хранения от печено месо/пиле/риба плюс зеленчуци печени или на пара, тъй като съм установила това работи много ефективно при мен.
Без печива- сладки или солени (поне през първия месец) и без готвени сложни манджи. След месец ще докладвам за разлика в мерки и теглилки Simple Smile

# 623
Каква пилешка/пуешка шунка ползвате? Купена или домашно направена?
От време на време си правя вкъщи по рецептата за шунка за 17 мин, която споделих преди няколко поста, но гледам винаги да имам в хладилника от Лидълската(има пилешка и пуешка):
Скрит текст:

# 624
  • Варна
На мен ми мина главоболието вече, пия повечко вода или поне се опитвам. Simple Smile Отчитам се за 1 седмица в зоната с -6 кг. за мъжа ми и -1 за мен. Направо не ми се вярва за неговия резултат, но е факт.

Спанак с ориз 21 БВМ:
20 БВ ориз - 240 гр накисвам
Спанак кой колкото обича, на око, не броя, няколко пера лук, не броя, 1 БВ морков.
Нарязах спанака в тава, сложих лука, моркова и ориза, подправих със сол, джоджен, (други подправки по избор), сложих 25 мл зехтин 44 гр маслини и 4 чаши вода. Обърках добре и изпекох.
Претеглих тавата с готовия ориз, разделих на 21 и получих грамажа за един БВМ.

Благодаря за рецептата, ще го направя тази вечер!

# 625
  • Пловдив
Оризът колко време се кисне за горната рецепта?

# 626
Мъжете както винаги свалят бързо и от въздуха даже 🤣.Разбира се,зависи и колко имат да свалят 🤗.
И аз взимам от купешките лидълските,качвала съм ги преди,сега не мога да снимам,че вие на умряло хладилника,тези дни като ходя и напазарувам пак ще ги кача.

# 627
Да се отчета.
За 7 дни в оранжево-червена зона основно съм с цели 300 гр надолу.  Joy

# 628
Идвам да се похваля и аз. От предния понеделник /06.01/ с малко прегрешения събота и неделя, вече я няма гадната, грозна болка в гърба... отпаднаха ми сутрешните упражнения, без които бях като пребита до обяд. ЙЕС!

# 629
  • Пловдив
И това от храненето?

Общи условия

Активация на акаунт