ЗОНАТА и ние - тема 16

• 44 675
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Здравейте! Днес е 5 ден, в който сме по зоната - аз и мъжът ми. Имам въпрос. Като се изчислява по етикет, в сайта видях, че има такъв калкулатор, който ми е много удобен, това което го дава като краен резултат, примерно 15,50 продукта спада към групата на мазнините. Това 15,50 е грамажа за един блок мазнини ли от съответния продукт?

# 631
Мисти, предполагам, че да, защото тя иначе е постоянно, целогодишна. Аз и предния път използвах Зоната за оздравително хранене, не за отслабване.

Соленка, не съм сигурна. Мен ако питаш, показва колко блока от дадената група има в цялото количество. Аз използвам този калкулатор, когато съм взела нещо купешко и е с толкова кофти състав, че се чудя мазнина ли е, въглехидрат ли е, за да не смятам всяка стойност по отделно. Когато ми покаже от коя група е, смятам по етикет.

# 632
Момичета, а говежда кайма с 23 г мазнини как я смятате? По принцип го дава протеин, но с калкулатори излиза мазнини.

# 633
Ами смятай за протеин, не добавяй други мазнини и по-рядко използвай.

# 634
Ами смятай за протеин, не добавяй други мазнини и по-рядко използвай.
Аз пуешка взимам,но мъжът ми обича телешка и такава е взел. Бебето спи и искам да си направя закуска, следобедна закуска и обяд. На мъжът ми ше правя да си носи за работа безглутенови макарони с кайма, на мен мислех същото, но с пуешка. Оказа се обаче, че снощи ми я е подял и са останали 50 г за малко по малко от два блока. Или трябва да добавя телешка или две яйца, за да станат 4 блока протеини.

Благодаря ти.

# 635
Не повече от час или два се кисне ориза, колкото да набъбне и да се измие добре след това.
Имаше на промоция в Кауфланд зелени чушки Долма (едни тумбести, стоят прави в тавата). Снощи измих и почистих 10 чушки, приблизително еднакви по размер. Излязоха 3 БВ (чушките да 270 гр за БВ). Направих пълнеж:
4  БП сирене  (Добротица, обезмаслено) - 160 гр
4 БП извара Китан - 216 гр
2 БП две яйца
Понеже сместа беше гъста, добавих около 100 мл айран и малко сода бикарбонат. Претеглих, с полученото количество за един блок (при мен беше 71 гр) напълних чушките. Всяка чушка е 1 БП и 0,3 БВ.
Редактирах се, за да допиша за мазнините - един блок мазнина (зехтин, масло, свинска мас) са 1,5 г за БМ.

# 636
  • Варна
Гледам рецепти с изолат, моля за съвет какъв да взема, че има огромен избор по сайтовете. Simple Smile

# 637
Здравей, Елле, преди 1-2 страници коментирахме и поставяхме линкове, кой какъв използва.

Снощи правих леща за дъщеря ми, но я пресметнах, за да можем я хапваме и ние - леща, морков, лук, 1бв нишесте за сгъстяване.
Имам една тетрадка, която използвам докато готвя и в нея пиша от кое по колко слагам, например 98г лук, ако ми е толкова главата, не взимам нова, само за да допълня до блок. Накрая пресмятам колко общо е цялото ястие.
Яйце с извара и сирене направих за сандвичи за закуска.
Вечеряхме бургери. Питка от лидл излезе точно 4бв, но моята я издълбах, за да стане 3бв, телешко смляно на кайма и оформено за бургер - 28г готово за бв, топено сирене за мазнина, 2 кръгчета домат не броих, както и леко намазване с крема сирене лайт, от което 57г е за блок, а аз използвах около 10г

# 638
Днес омлет за обяд от 4 блока -
2 яйца, 3 белтъка и 30 гр. скир, с който намазах двете палачинки, които се получиха. Нарязах домат на шайби и наредих в палачинките около 1 бл. и задушен праз лук готов за два блока 160 г. + мазнини - 12 бр. маслини.
За вечеря 4 блока - риба на скара, грейпфрут 2 блока, зелен боб на пара + домат 2 блока и зехтин.

# 639
За обяд опитах рецептата за нахутена пица от сайта на зоната, но не ме впечатли. Да нв кажа, че не ми беше особено вкусно.
Малко я промених, защото нямах моцарела.
Та три блока въглехидрати от нахут накиснат и сварен -120 г
Три блока протеини от едно яйце и 75 г пуешка шунка
И три блока мазнини от 15 г кашкавал изчислен по етикет.
Лъжица лютеница.
Сух стана блата, но нямах кисело мляко. Ако пробвам пак бих сложила кисело мляко 2 с.л и малко хуск.

# 640
Оооо и забравих да се похваля, че вече имам готов/накиснат, кипнат/ микс от овес и ечемик. Както и нова форма за хляб.
Много яко! Grinning

# 641
Моят любим блат за пица е от тиквички, хуск и яйце/белтъци. За вечеря ще я правя с обезмаслена моцарела и чаша вино. 
Днес за закуска скир, боровинки и бадеми.
Обяд кюфтета със салата от домати и зелен боб на пара и зехтин, портокал.

# 642
  • на последния етаж
Знаете ли какво количество туршия е един блок?

# 643
Според мен до голяма степен зависи от количеството захар в нея.

# 644
  • на последния етаж
Да, има логика, но нещо приблизително може би? Още повече ако не е наше производство, няма как да знаем какво е количеството захар. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт