ЗОНАТА и ние - тема 16

• 44 721
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Не, 2 % се води протеин, полага се за него един блок мазнини. И да вметна само - за дамите минимума блокове е 12 според доктора. Това го пише във всичките му книги напоследък. Всичко по-малко от това е гладуване и не е полезно за организма.
Снощи спретнах две много червени ястия, но пък за сметка на това любими на незонуващите вкъщи. 
Мусака за 24 ББ:
19 БП кайма смес - 665 гр.
22 БВ картофи, нарязани на кубчета - 990 гр.
2 блока въглехидрати от една подправка - домат, морков, чушка (могат да се заменят с изчислени лук, моркови, домати - кой каквото обича)
5 БП - заливка за мусаката - 3 БП - 300 гр цедено мляко 2% на Олимпус + 2 яйца
20 БМ - 30 мл зехтин (намалих с 4 блока заради каймата)
Обърках нарязаните картофи с каймата, подправки на вкус и доматената подправка, залях със зехтин и вода. Като се изпече сложих заливката отгоре и допекох. Претеглих готовата смес, извадих тежестта на тавата и ми излезе 87 гр за един ББ.
Вечерях два ББ мусака+ два блока цедено мляко+ две блатчета от леща + 6 гр 95% какаов шоколад от Лидъл. Толкова засищащи 4 блока, че до сутринта до 8 часа изобщо не усетих глад.
Другата рецепта е спанак с ориз за 21 БВМ. При интерес ще я напиша, че стана доста дълго.

# 586
Мисифу, гледаме да са с малко от "лошите" мазнини - животинските. От "добрите мазнини" имаме нужда.
За това купуваме скир, в който няма мазнини, но добавяме ядки, авокадо и т.н.

И аз се наготвих вчера. Ризотото на Лещичка с наличните ми продукти; вафлите и млечната баница, за които писах; хляб от червена леща за грилованото пилешко филе; солени мъфини. Трябва да ни изкара поне до средата на седмицата.

# 587
  • Пловдив
Може ли рецепта за хляб от черв.леща?
По принцип такива са ми трудни...както и мъфини, че не знам с какво да допълня и съчетая Blush

Вчера правих постнатите по-горе от мен мини палачинки или както се казват. Станаха, ама с това фъст.масло нямат преглъщане. Сложих мааалко конф.без захар, щото иначе щяха да идат в коша. Имам 2бр и за слвсобедно днес.

За закуска това правих...
Скрит текст:
Скрит текст:
За обяд това...

# 588
Мазнините се удвояват при протеини без мазнини като скир, яйчен белтък.

# 589
На мен по калкулатор ми се полагат 11 блока, обаче за пореден път след закуската от 3 блока оставам гладна. Едва държа да дойде обяд, че да се наям.

# 590
Мисти, няма ми я тетрадката дето пиша в нея, ама например нещо такова:
Червена леща, колкото блока решиш. Накисваш я във вода за 2-3ч. След това в блендера с 1-2 яйца/аз не ги броих, защото лещата ми беше за 22бв и те просто се губят в това количество/, може и белтък на сняг да разбиеш, няколко лъжици кисело мляко със сода да шупне, малко бакпулвер и подправки, каквито обичате. Аз сложих чубрица и самардала. Печеш го и после теглиш и разделяш, за да разбереш колко е за блок.
Лесен, бърз и зелен въглехидрат.
Мисифу, недей да чакаш, хапни един блок между закуската и обяда. Да не би да са ти много червени закуските и за това да огладняваш бързо?

# 591
"Кога да удвояваме, или само да добавиме нормален блок мазнина в Зоната, и кога да не добавяме въобще БМ?
- Винаги удвояваме БМ на блоковете млечни продукти, които са с масленост от 1% и надолу.
- Удвояваме БМ на блоковете на суроватъчния протеин изолат.
- Удвояваме БМ за всеки блок яйчени белтъци, които ползваме.
- Удвояваме блоковете за всеки БП желатин, който ползваме.
- Добавяме си нормален БМ при млечни с 2% съдържание на мазнини.
- При млечни с 3% съдържание на мазнини, не добавяме БМ.
- При шунка от магазина с 3% съдържание на мазнини добавяме БМ за всеки БП.
- За всички рибни БП добавяме нормален блок БМ.
- За всеки блок зелени и оранжеви протеини, добавяме нормален БМ.
- За всеки блок червени протеини, не добавяме БМ.
Можете да видите цветовете на протеините в таблицата."

Мисифу, за закуска яж 4 блока.

# 592
  • Пловдив
Белушани, ще диря подробно нейде Simple Smile

А колко грама са 9БВ кори за баница? В едната таблица не намерих...

# 593
Струва ми се, че нещо не дозирах правилно протеина на прах.  По много смотан начин е описано съдържанието на протеини в него и може прекалено малко да съм сложила.

# 594
  • Сливен
Мисифу и при мен са 11ББ,разделих по препоръка от момичетата тук закуска 4+ обяд 4+ вечеря 3.
Понеже първо се водих по рецептите на Валя от храна и баланс ,а те са  малко за мен блокове,не ми стигаше храната и бързо огладнявах.Сега с новото деление и с повече разбиране от мен са по-добре нещата.
В този ред на мисли някой купувал ли е нейните с книги с рецепти?

# 595
При протеина на прах обикновено също се удвояват мазнините, може и от там да идва глад.

# 596
  • Сливен
Като споменахте протеин , коя марка ще препоръчате и имали подходяща рецепта за смути за закуска ,което да засити до обяд?

# 597
Поръчах този вчера
https://www.nutrabest.bg/everbuild-iso-build-protein-isolate-0-9 … bBsMaAkBfEALw_wcB
Иначе поръчвам от My protein и Iherb.
Може ли рецептата за спанак с ориз 21 Б?
Аз имам пилешко с грах, солени мъфини и лимонов сладкиш тази седмица.

# 598
Мисифу, ако искаш, сподели тук хранителната информация, за да го изчислим.
Мисти, ето този изглежда чудесно, но го видях късно:
https://www.zonataevkusna.eu/2024/02/16.html
Оеси, аз използвам този, неовкусен.
https://www.silabg.com/bg/16097-myprotein-impact-whey-protein.html

# 599
Сух протеин рядко използвам, защото не ми е вкусен(усещам го :/), но имам под ръка. Купувам този на myprotein dot bg (ще го сложа в скрит текст), без вкус, за да мога да го ползвам и за сладки, и за солени рецепти. Важното е да е Протеин Изолат.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 12:41 от obaasan

Общи условия

Активация на акаунт