ЗОНАТА и ние - тема 16

• 44 722
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
Аз също ползвам, но като гарнитура. Например 3бп пилешки гърди с 1бв от микса на пара + 2бв хлебче от червена леща, мазнините са маслини, също например.

# 571
Аз не съм ползвала до сега, освен броколи за крем супа. Blush

# 572
  • Пловдив
М да...това имах предвид Simple Smile
Т.е 3×28г пилешко и 250г микс и още нещо за добавка на БВ.

Интересно ще е с ориз. Трябва да видя колко е позволеното.
Утре мисля това да пробвам...

# 573
Забравих да кажа днешното меню.
Закуска сандвич с пуешко филе,халва за десерт домашна.Не дочаках баницата,която правих за децата.За обяд свинско със зеле,допълнително туршия за баланс и половин зелена ябълка.За вечеря пилешко филе с гриловани зеленчуци,нахут,печени чушки и малко тиква.
Утре сме на палачинки,ризото за обяд и за вечеря барбекю със салати(картофи на фрайера,чушки с чесън и салата домат и краставица планувам)

# 574
  • Пловдив
Я, я кажи за ризотото? Simple Smile
Мн.добре звучи всичко...ако и аз се науча да смятам и съчетавам ще е супер...Blush

# 575
Мисти, и аз я запазих, сподената от теб рецепта. А сега правих млечната баница на същата потребителка. Утре ще я пробваме и ако е ок ще кача снимка с описание.
А относно смятането, действай и споделяй, ще помагаме и ще свикнеш. Хич не е много сложно.

# 576
Ами ние си харесваме класическото ризото,всичко можеш да замениш според вкуса ви.
Скрит текст:
12 ББ
12БП пилешко месо (пилешки гърди ползвам аз)
6БВ ориз 72 гр.
2БВ царевица 80 гр.
1БВ грах 100 гр.
1БВ гъби 360 гр
1БВ моркови 130 гр.
1БВ лук 120 гр.
12БВ масло 24 гр.
Сварявам да се махне бялата пяна и разфасовам месото после на късове,после сварявам бланширания ориз,задушавам всички зеленчуци с маслото,ако има замразени предварително ги оставям да се отпуснат и да им изхвърля водата дето пускат,измивам ги преди готвенето също.Накрая смесвам всичко и запичам,подправки само сол,черен и червен пипер слагам аз.Ако ви е сухо,намалете месото на 10 блока протеин и поръсете с два блока кашкавал.Аз принципно правя двойна доза за 4 човека за едно ядене и понякога ми остава и за следващия ден една порция от 4 ББ.

# 577
Оххх, Лещичка, това ще ми е едната манЖа утре. Мерси.

# 578
Малко е червена с този ориз,но пък доста засищат зеленчуците,горе долу и преди зоната така я правех.Може маслини да добавите ако обичате и да намалите маслото,моите претенции не ядат маслини и затова не слагам.
Мисти най лесно е избираш какво да готвиш,търсиш в групата или сайта рецепта и ако не ядете нещо заменяш.Аз така бях в началото,според таблицата си сменяш каквото не ти допада.

# 579
  • Пловдив
Да, ама за разнообразие...само не разбрах на колко порции делим описаната рецепта.

# 580
Когато имаш готово приготвено ястие, го теглиш и делиш на вложените блокове. Така знаеш колко гр е един ББ. В началото май е по-лесно да правиш балансирани рецепти, за да нямаш да допълваш.
А за разнообразието, почти всяка традиционна рецепта може да се пресметне. За това предложих да споделяш и да умуваме.

# 581
  • София
Трябваше да работя днес и нямах никакво време за готвене, но все пак ще споделя какво стъкмих с налични неща от хладилника, защото може да свърши работа, ако някой иска нещо бързо и лесно.
Закуските ми бяха 2 ББ мляко с кафе и 2ББ кисело мляко плюс бадеми. А за останалите две хранения по 3 блока направих накуп 6 блока разядка, която ядох на два пъти с изобилно количество нарязана краставица (не броя) и 130 гр морков - 1 БВ.

Бърза разядка - 6 БП 4БВ 6БМ
6БП Котидж сирене лайт - 330 гр.
2БВ Нахут от буркан - 80 гр.
2БВ + 4БМ Лютеница без добавена захар "Олинеза" - 160 гр.
2БМ - 4 бадема  (намалих ги, защото все пак в котидж сиренето има 0,8 гр. мазнини на 100 )

Сложих всичко накуп в блендера и го смлях.

Ако искате да е балансирана, лютеницата трябва да е 240 гр., нахутът - 120 гр., а бадемите отпадат. 

# 582
Ами моята рецепта дето написах е за 12 блока,делиш още в тавата на 4 като е готово и си отделяш три блока за теб примерно.На мен така ми е по лесно от теглене на цялото готово ястие и тогава разделяне и смятане колко е един блок.

# 583
Сутринта най-сетне приготвих и вафлите по долния линк. От предния път им се каня още, но тогава нямах ни гофретник, ни изолат. Удвоих дозата, защото все пак сме двама зонковци вкъщи и е хубаво да има нещо бързо за хопване в хладилника.
https://www.zonataevkusna.eu/2023/03/75.html?fbclid=IwY2xjawHwdv … 9H8gZ8MchBnSw&m=1
Скрит текст:

# 584
Аз това с удвояването на мазнините не го разбирам.
Нали идеята е да са с ниска масленост продуктите? Ако си взема кисело мляко 2,2% например, трябва ли да удвоявам мазнините?

Общи условия

Активация на акаунт