Дългото чакане след трансфер – тема 110

• 35 331
  • 773
  •   1
Отговори
# 135
Лунатичка а казват ли ви, защо? От форума съм чела, че помагало за имплантацията, защото прогестерона сгъстява кръвта. Но те много лекарства разреждат кръвта.

# 136
Фраксипарин и клексан не са кръворазреждащи. Те забавят или предотвратяват образуването на кръвни съсиреци в кръвоносните съдове (тромби). Това са антитромботични средства. Например аспирина, който разрежда кръвта, може да предизвика кървене.

# 137
Профилактично ми е изписан. При предните два трансфера бях на Натаспин Н и ако нямах сега нищо включено щях да си искам. Не съм крайно ентусиазирана, че е точно Фраксипарин, защото ми стават синини от него, ама каквото се налага.

# 138
Разбрах значи, предодвратява тромбози.
В този ред на мисли, Аркада е слаб за да се изпише той, така ли? И ако разбирам правилно Фраксипарин/Клексан е важно да се изпише, защото спомага имплантацията или?
Оф, сори за многото въпроси, но наистина ми се ще да си изясня нещата Rolling Eyes

# 139
Без да съм запозната с причината за предписване, според мен ги изписват, за да предотвратят инциденти с майката, предвид прекаленото сгъстяване на кръвта, заради прогестерона. Не знам дали спомага имплантацията, може би, по-скоро не. Аспиринът (ацетилсалицилова киселина), каквото е и акард, от своя страна разрежда кръвта и може да причини кървене. Според моя хематолог има своята роля в предотвратяването на преесклампсия, но с него трябва да се внимава в начална бременност и дори да се избягва.

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 21:28 от Minnie.Mouse

# 140
2402 много ти стискм палци 🍀 🤞!
При теб Фраксипарина заради мутации ли е или за всеки случай? Съжалявам за инвазивния въпрос, но от както ми изписаха "за всеки случай", събирам информация дали това е практика.
След моя трансфер също му изписаха фраксипарин, дори мисля, че след пункция даже. Доколкото разбрах в последствие е било профилактично, тъй като утрогестанът сгъстява кръвта. След като забременях ми пуснаха изследвания за тромбофилия и се оказа, че всичко е наред. Доки каза да слагам до 12 седмица. От вчера повече няма да слагам фраксипарин. Още като започнах фраксипарин, редувах го с аспирин протект.

# 141
Много благодаря за отговорите момичета, чудесни сте Heart

# 142
Аспиринът е с натрупване, но фраксипарина, по спомени от прочетено до сега, действа 12 часа, а образуването на тромб отнема 36 часа. Ако се поставя през ден си е руска рулетка. А дали е необходим със или без тромбофилия, мисля най-добре е да се следи коагулация на 3-4 седмици. А при тромбофилия може би зависи и от мутациите. За това най-добре е да се прави консултация с хематолог, който е запознат с тромбофилиите и той да следи бременната.

# 143
Мини, мерси много! Heart
Понеже, когато си направих изследване за тромбофилия, нямах мутации и доктора каза, че след като нямам, няма да си бия Клексан/Фраксипарин.
Но в деня на трансфера ми изписа с думите, "ами за всеки случай". Което малко ме озадачи, кой е тоя случай точно, общо с имплантацията ли има, общо с развитието на ембриона ли, общо с моето здраве ли, за кой точно случай става въпрос Joy . Не можах да го попитам на място, защото беше супер натоварено този ден, а и като си след трансфер си малко зашеметен .....

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 23:37 от The Black Dog

# 144
Добро утро!
Забравила съм да си бия Фраксипарина снощи. Фатално ли е тази сутрин да си го сложа?  Какво да правя?

Снощи бяхме на гости и се прибрахме много късно, а излязохме рано от нас.
Вечерта така ми се спеше, че само си сложих утрогестана и просто изключих.

# 145
Добро утро!
Забравила съм да си бия Фраксипарина снощи. Фатално ли е тази сутрин да си го сложа?  Какво да правя?

Снощи бяхме на гости и се прибрахме много късно, а излязохме рано от нас.
Вечерта така ми се спеше, че само си сложих утрогестана и просто изключих.

Сложи си го колкото може по-скоро и утре с един час напред и пак тога си го сложи и така ще стигнеш до вечерния си час. Flowers Four Leaf Clover

# 146
И на мен ми се струва, че 3дневните са по-успешни. Може би имат повече време за адаптация преди да се имплантират. Това си е мое мнение.

# 147
  • гр. София
Моят опит показва точно това:
1-ви трансфер с 5-дневни Е - отрицателен резултат
2-ри с 4-дневни Е - положителен
3-ти с 3-дневни Е - двойно положителен
Може и да е случайност, разбира се.

# 148
Това с успеха на 3 дневни си е просто случайност 😁 Ако ембриончето е здраво, няма значение кога ще се направи трансфер, но на 5ти ден е най-добре, за да се избегнат напразни трансфери. Съвсем нормално е част от три дневните да спрат развитие и само някои да оцелеят до степен бластоцист. Това е причината статистиката да е в полза на 5 дневните.
ПП не е заяждане, но няма такова нещо като "време за адаптация на ембриончето" 😁

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 10:12 от Kactus

# 149
  • гр. София
Може, Кактусче, не споря. Просто при мен излезе такава закономерност, че колкото по-рано ги връщаме, толкова по-добре. Но при други може да е точно обратното.
Иначе нали казват, че ако е качествен ембрионът, няма значение кога се връща.

Общи условия

Активация на акаунт