Февруарчета 2024 -Тема 13

• 35 782
  • 407
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Честито бебче, Фрезия 🥰 Да е много здрава и послушна госпожицата, а на теб бързо възстановяване ☺️

За наддаване за първия месец мисля, че е по 200гр. на седмица нормата, но си зависи от бебчето, разбира се.

За памперсите - с каката бяхме на памперс и бях доволна тогава. Сега какво са направили нямам идея, но нашия юнак постоянно беше мокър с тях. Пробвахме какви ли не, но само Huggies ни паснаха.

# 301
Дълга мома ще е 😃 не че няма на кого да прилича.
За качването много зависи колко се е родило детето, как и какво хапва, а и гените, разбира се.
Сега ми звъннах от градината, че баткото е с конюнктивит 🤯 Иде ми да се гръмна, честно.

# 302
Аз съм доволна от Пуфис. Не ми се е случвало да пропускат, но виж с Молфикс не е бил един път сух. Пропускаха абсолютно всеки път.
Памперс Премиум също са ни ок, та ги редувам с Пуфис. В шкафа имам такива и такива и каквото хвана.

# 303
  • София
Момичета, да се разпиша и тук, освен в чата - нашата закъсняла с няколко дни госпожица, която даже всички очакваха февруари, се появи снощи по нощите след спешно секцио с тегло 3780 и 51см. Важното е, че мина и сме добре 😁
Честита рожба! Да ви е здрава и щастлива! 💐🍀

# 304
Тъкмо днес я пуснах на ясла след конюнктивит 🤷♀
Аз използвам Литъл Ейнджълс.
Дълга мома ще е 😃 не че няма на кого да прилича.
За качването много зависи колко се е родило детето, как и какво хапва, а и гените, разбира се.
Сега ми звъннах от градината, че баткото е с конюнктивит 🤯 Иде ми да се гръмна, честно.

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 13:54 от lovebirds

# 305
Ние сме с памперси Little angels и нямам никакви оплаквания🙂

# 306
Честито бебче! Heart и ние бяхме с Памперс Премиум, но какво стана изведнъж на почти всяка смяна после мокра.. постоянно пропускат.... ще ги сменяме и ние... 700 гр е наддала иначе малката за месец и аз се чудех дали е добре...

# 307
Привет, мами! Нашето бебенце е с колики от ден 7ми, превива се, напъва се, свива крачета и почервенява цялата. Даваме еспумизан комфорт и от днес био гая само сутрин, слагаме черешови топчета на коремчето и нищо, все така си седи. Не можем да спи изобщо вече заради постоянните напъвания. И през деня и през нощта е едно и също, няма някакъв интервал в който да я боли,както знам, че става по принцип при коликите. На кърма е изцяло, но ми е много трудно да я задържа повече от 6-7 мин на гърда, тя се дърпа много и блъска с ръчички. И като я сложа да спи започва да си хапе ръцете, че е гладна, връщам я пак на гърда, пак протестира..на всичкото отгоре започна да повръща понякога. Моля за съвет!

# 308
Привет, мами! Нашето бебенце е с колики от ден 7ми, превива се, напъва се, свива крачета и почервенява цялата. Даваме еспумизан комфорт и от днес био гая само сутрин, слагаме черешови топчета на коремчето и нищо, все така си седи. Не можем да спи изобщо вече заради постоянните напъвания. И през деня и през нощта е едно и също, няма някакъв интервал в който да я боли,както знам, че става по принцип при коликите. На кърма е изцяло, но ми е много трудно да я задържа повече от 6-7 мин на гърда, тя се дърпа много и блъска с ръчички. И като я сложа да спи започва да си хапе ръцете, че е гладна, връщам я пак на гърда, пак протестира..на всичкото отгоре започна да повръща понякога. Моля за съвет!

Много се извинявам, че нахлувам така, иначе Ви следя отдавна. Аз съм с юнски термин, но чакам номер 3. С номер 1 имах такъв проблем и единственото, което помогна значително беше да изключа всичко млечно и лактоза от храната си. (Четете етикетите, защото слагат млечен протеин и лактоза и на колбаси даже.)Правихме и изследвания при алерголог, нямаше алергия към белтъка на млякото, но той каза че има бебета с чувствителност към млечните и по-точно към казеин и лактоза. Израсна го после де. На Вашето тяло му трябват поне 5 дни стриктна диета, за да се изчисти, да го имате предвид. Успех!

# 309
  • София
За 3 седмици нашият е качил 600 гр., като се роди 2500кг.
Да ви попитам от кои памперси сте доволни - не ви подсичат и не пропускат? Малкият си увеличи храненето и сега е постоянно мокър... Използваме Памперс премиум и бяхме доволни, но това пропускане.... Пробвах и със следващия размер, но резултата е същият.

Памперс постоянно ми пропускаха..някакъв ужас все едно сме с пелени... взех сега Пуфис и много по-добре е положението макар че и хлопат доста, чета много добри мнения за памперсите на ДМ и смятам скоро и тях да пробвам, хем са и по-бюджетни.

# 310
Аз използвам лидълските памперси и мога да кажа, че съм доволна. Има тук таме пропуск с напишано, но е да речем веднъж на два дни това нещо. Но няма подсичане! Което на мен ми е по-важно. Мажа и с крема на мустела против подсичане поне два-три пъти на ден и за сега да чукна на дърво не е имало проблеми.
За месец младежа качи точно килограм спрямо теглото си от изписването, като е изцяло на кърма. На дължина уж 3 см, но честно казано аз не знам как може да се измери едно такова малко човече с точност 😅

# 311
Някоя да се е борила с хемороиди. Родих на 29.02 и от тогава ме мъчат много и не усещам облекчение

# 312
с предната бременност и раждане цяла година ! Минаваха мис амо от маз вишневски

# 313
И при нас е някакво чудо с коликите. Вечер от 19 до към 21-22 е някакъв ад. Дране без спиране почти. Утре става на 1 месец от една седмица е така. Изцяло на кърма е, преди хранене капя био амика директно в устата. Снощи започнах бифидус и аз и се надявам до няколко дена да има подобрение. Не ми пречи толкова плача, колкото ми се къса сърцето да го гледам как страда. Батко му изобщо не е имаш такива епизоди. Само се свиваше, пръхтеше, почервеняваше, но чак така… дано минава по-скоро.

# 314
Водна Нимфа, аз приех факта, че каквото и да и давам на малката, просто трябва да мине време и това е. Казват, че минават към 3-4 месец, което ми се вижда и на мен цяла вечност, но каквото такова Grinning
Днес отивам да си взема слинг и очаквам мир и спокойствие поне през деня Wink

Общи условия

Активация на акаунт