Февруарчета 2024 -Тема 13

• 35 778
  • 407
  •   1
Отговори
# 315
Честит празник, девойки! 💐

И при нас е така с коликите . Към 18-19ч като се почне един рев и почервеняване, та откарва до 22-22ч понякога.
През нощта само се напълва да пръцка милото и мрънка като болно коте, свива се и така докато не пусне газ. Опитвам се да я науча поне до мен да спи, а не върху мен, но така съвсем е мираж сънят и за двете ни, та тая нощ пак си я сложих върху мен, поне да дремна малко. И цокане на 2 часа и през нощта. Педиатърката ми се мръщи, че трябва да я храня на 3-4 часа 🤣 успех

# 316
  • София
Честит празник, момичета ☺️
Ние както имахме много слаби колики се наложи да дохранвам с адаптирано мляко и се появиха. От вчера сме в екшъна. Нямам идея какво да му давам за тях. Имаме газ капки и мисля да ги пробвам. Иначе на мен кърмата започна да намалява, а господина расте и иска по-голямо количество. Взех му Лактана понеже чувам хубаво отзиви, но дали не сбърках не знам. Хубавото е, че след хапване не повръща вече (много рядко и по малко ако се случи).

# 317
Здравейте, тези от вас, които имат слинг може ли да ми препоръчате някой вид? Дали бебетата ви са спокойни в слинга, понеже моята хубавица все на ръце иска и върху мен спи имам нужда от вариант и се чудя дали слинг ще е окей. 🌹 И честит 8-ми март! 🌹

# 318
  • София

Много се извинявам, че нахлувам така, иначе Ви следя отдавна. Аз съм с юнски термин, но чакам номер 3. С номер 1 имах такъв проблем и единственото, което помогна значително беше да изключа всичко млечно и лактоза от храната си. (Четете етикетите, защото слагат млечен протеин и лактоза и на колбаси даже.)Правихме и изследвания при алерголог, нямаше алергия към белтъка на млякото, но той каза че има бебета с чувствителност към млечните и по-точно към казеин и лактоза. Израсна го после де. На Вашето тяло му трябват поне 5 дни стриктна диета, за да се изчисти, да го имате предвид. Успех!

Да, и на мен ми казаха да разкарам млечните от моята диета като кърмя,  за мен не е трудно понеже така или иначе и аз имам непоносимост към прясно мляко, определено след този съвет и смяната на АМ виждам разлика в положението с коликите, много по-добре е детето.

# 319
Нямам успех със слинга аз, даже го върнах. Изобщо не му харесва Sad

# 320
  • София
Аз взех един еластичен, ама още дори не съм се пробвала да го връзвам, струва ми се доста висша математика това връзване и ме е страх да не оплескам нещо...Поне не дадох 200 лв да не ме е яд много, ако не стане.

# 321
На моето момче не му харесва по корем върху мен, знам ли, може да не го слагам както трябва и не му е удобно. Просто ще трябва да мине този период и това е.
С баткото ползвах газ бимби, слагат се във водата, която беше около 100 мл. Трябва да се изпие за 24 часа. Но той беше изцяло на АМ и си пиеше вода. Лактатна био е супер мляко!
Това бебе пък е изцяло на кърма и въпреки, че предлагам вода, отказва. Най-много веднъж дневно да склони да цокне 10 мл.

# 322
Момичета здравейте!
Имам питанка някоя от вас дали е давала АМ на ДМ или някакви отзиви? Вие на какво мляко сте ?

# 323
  • София
Вики е на Лактана и това му се отразява най-добре.

Последна редакция: сб, 09 мар 2024, 07:32 от ToniShu

# 324
Нимфа, естествено, че ще отказва вода и моята отказва, въпреки ще педиатъра ми каза да съм и давала след кърмене. Не виждам как да стане, тя като се нацока с еликсира (кърмата), хич не и е до вода или чай. Аз и не искам да и давам де, кърмата съдържа 85% вода, освен това препоръките са да не СЕ дава вода на кърмено бебе. На АМ е друга бира.
Аз само да кажа, че вчера не ядох млечни и пу пу да не казвам голяма дума, пак имаше пръцкане и охкане, но го нямаше това превиване и гърчене на детето. Ако това е цената, която трябва да платя да ми е спокойно детето, ще го преживея 😄

Аз вчера ходих до Слинготека и си взех ергономична раница на BeSafe. Ще дам отзиви след седмица, защото малката не е навършила пълен месец и не искам да избързвам.

https://slingoteka.com/bg/shops/produkt/25272/

# 325
  • София
Момичета здравейте!
Имам питанка някоя от вас дали е давала АМ на ДМ или някакви отзиви? Вие на какво мляко сте ?

Кърма + aptamil ADC, за млякото на ДМ съм чувала хубави работи по групите, но лично не съм пробвала.

# 326
Точно идвам и аз да се “похваля” с риск, да ми се върне тъпкано… 😃 и аз не съм консумирала никакви млечни вчера + вечерта започнах да давам чай от копър. Да си цокне от шишето 2-3 пъти непосредствено преди хранене. Ами съвсем различно е. Пак не му е съвсем комфортно, но поне няма нон стоп пръхтене и плач.

# 327
Чаят от копър го пия аз 😁 абе, след 1 2 месеца пак ще можем да хапваме млечни 😄

# 328
Да допълня за водата. Напълно съм съгласна с твърдението, че кърмени бебета нямат нужда до 6 месец, НО от опита ми с по-голямото дете и неговите връстничката, с които растяхме заедно, тези, на които не им беше изобщо предлагана вода, просто отказват да я пият. Не харесват вкуса и, не са свикнали на самата и консистенция и майките им виждат доста зор до ден днешен.
Затова  и този път, въпреки че детето ми е изцяло кърмено, аз ЩЕ предлагам вода. Макар и малко. Всички знаем колко е важна водата и какви са последствията от непиенето и в даден момент.
Но това е моето лично мнение, с което изобщо не ангажирам никого.

# 329
  • София
Точно идвам и аз да се “похваля” с риск, да ми се върне тъпкано… 😃 и аз не съм консумирала никакви млечни вчера + вечерта започнах да давам чай от копър. Да си цокне от шишето 2-3 пъти непосредствено преди хранене. Ами съвсем различно е. Пак не му е съвсем комфортно, но поне няма нон стоп пръхтене и плач.

В Лактогенния чай, който пия има и копър и всичко...коликите намаляха обаче какъв рефлукс вадим...тежка работа...ще си купуваме подложки и възглавници...

Общи условия

Активация на акаунт