Февруарчета 2024 -Тема 13

• 35 763
  • 407
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, момичета! Аз съм от мартенските майки, която роди преждевременно през януари. За огромно щастие детенцето ми вече е вкъщи, но имам няколко въпроса,тъй като няма кой да попитам, а мои близки, които имат деца сякаш вече са забравили. 😅
Вие сте най-пресни в майчинството и ще се радвам, ако ме изчетете докрай.
Малката е на адаптирано мляко ПреНан, което й е изписано от Неонатологията, изхожда се по 1-2 пъти на ден. Не знам дали това е добър знак или трябва да се изхожда по повече пъти? Освен това, когато пие мляко (с шише на Филипс Авент, 1 капка) постоянно бълва малко мляко отстрани на устничките и аз се притеснявам дали ще успее да наддаде достатъчно, защото за нея е много важно, предвид че се роди 3та степен недоносеност. След като се нахрани се уригва, държа я малко върху мен, връща малко мляко, според мен около 5-10 мин и после като я оставя в кошарата пак връща малки струи около устичката. Вашите деца правят ли така?
Благодаря ви, че ме изчетохте. ❤️

# 331
Belle, голямото ми дете е недоносено. Правеше същото с адаптираното мляко. Винаги изтичаше по малко. Въпреки това успяваше да наддаде. Дори в момента вече надмина връстниците си.
Всичко ще се нареди! Страховете при недоносени деца са много, но с всеки изминал ден, ще се убедите, че детето Ви е Герой! Справят се с много трудности и всичко ще е лош спомен.
Кураж и сили Ви желая! 🍀
П.п. За протокола -второто ми дете е доносено, но когато пие вода, също изтича отстрани на устичката. Не мисля, че е особеност само на недоносените.

# 332
Здравей! И моето голямо дете е недоносено, на същото мляко бяхме и ние. За изхождането е много индивидуално. При нас беше на всяко ядене. Имаше после период, в който и клизмички съм правила, на периоди е всичко. Също трудно ядеше, моят пък заспиваше. На всяко хранене връщаше по малко. Той никога не наддаваше много, но все пак наддаваше. Simple Smile знам как се радваш на всяко грамче всеки ден. На 1 година беше 7.600. Сега е на 2,6г. и да, по-слабичък е от другите, но на ръст започна да ги настига. За сметка на това е щур за 200. Супер енергично и жизнено дете.
Не се притеснявай. Детето си се храни, ака, всичко ще е наред. Дори и да не наддава оптимално не го мисли изобщо.  Нямаш идея колко са борбени и жилави нашите малки герои.
И за малко кураж. Второто ми дете се роди в 38+3. Ако не беше планирано секцио, можеше и да го пренося. 😃 Жив и здрав пухчо е.

# 333
Момичета ,
Имам питане за остарялата практика “осоляване “ на бебето 😂
Някоя от вас слага ли сол във водата на бебето при къпане?
….имаме една млада баба със стари разбирания 😱

# 334
Момичета ,
Имам питане за остарялата практика “осоляване “ на бебето 😂
Някоя от вас слага ли сол във водата на бебето при къпане?
….имаме една млада баба със стари разбирания 😱

Не, това осоляване е много вредно, може да блокира бъбреците и да доведе до смърт.
Да се слага във водата за 1 път чувам.

# 335
Жалко че колкото и пъти да съм се осолявала в морето не съм спряла да се потя 🙁

# 336
Един въпрос за нощното хранене. През нощта по колко пъти се хранят вашите бебчета, правят ли по- големи паузи между храненията и съответно на какво мляко са- кърма, АМ или смесено?

# 337
Един въпрос за нощното хранене. През нощта по колко пъти се хранят вашите бебчета, правят ли по- големи паузи между храненията и съответно на какво мляко са- кърма, АМ или смесено?

Ние сме на комбинирано хранене съответно кърма и АМ през ноща т.е след 00.00ч имаме 2 хранения до 6ч. едното е в/около 02.00 АМ и  следващото е между 4 и 5 на кърма

# 338

Ние сме на комбинирано хранене съответно кърма и АМ през ноща т.е след 00.00ч имаме 2 хранения до 6ч. едното е в/около 02.00 АМ и  следващото е между 4 и 5 на кърма

+1 ние сме изцяло на АМ.

# 339
Откога се дава витамин Д? Педиатърката казва като направи месец, консултантката -  след 14тия ден. На коя марка сте избрали?

# 340
  • София
Откога се дава витамин Д? Педиатърката казва като направи месец, консултантката -  след 14тия ден. На коя марка сте избрали?
Нашата педиатърка каза да даваме витамин Д след 25-тия ден. Изписа ни Oilesen по 2 капки на ден.

# 341
Тези от вас, които са на АМ, какво мляко давате. Педиатър ни каза за фризолакс ХА да сменим млякото след изписването от болницата, но дали е добро🤷‍♀️

# 342

Давам от 20-тия ден Вигантол х 2 капки сутрин на гладно.

# 343
Мислите ли да правите погача на бебето? Какви са традициите, кой бихте поканили и какво включва трапезата? От къде поръчахте украси и т.н.? Свекървата много държи на погача, а аз искам да отидем само на църква... Страх ме е да не дойде някой болен и да зарази малкият.

# 344
  • София
От скоро дохранвам с Лактана био, но още не мога да дам мнение, освен че се появиха колики ( на 48 дни е бебо).

Погача правихме вчера и бяхме само най-близките роднини - сестри, племеннички и бабите (приятелки не съм канила умишлено, защото исках да е в много тесен кръг). Украса взех от близкото квартално магазинче, сладки от 100 грама сладки, а погачата едната баба я направи. Знам, че на масата трябва да има само сладки неща за да е сладък живота на бебето и орехи за да е отракано 😁

Общи условия

Активация на акаунт