Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 78

• 44 210
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Как ви се струва качеството на строене, в последните 10-тина години, в град София? По-конкретно за квартали като Малинова долина, Кръстова вада, Студентски град, Витоша?

# 586
To не строят кварталите, а строителни фирми. Отделно инвеститори решават какви материали да се влагат. Ролята на кварталите според мен е, че в скъпите квартали обикновено се строи по-качествено за да се вземе потенциалната цена.

# 587
Здравейте, може ли да ме ориентирате дали в момента е нормална практика строителите да изискват 100% от плащането още на акт 14? Харесахме апартамент, но за съжаление строителят изобщо не иска да преговаряме относно схемата на плащане. Струва ми се доста рисково и искам да разбера колко често срещано е.

# 588
Moже и Вашият случай да не е изключение, но определено не го намирам за "нормална" практика. Ако се закучат нещата след А14 - какво се случва?
Чудят се какви шашми да измислят вече.

# 589
Явно е почнал нов строеж другаде и му трябва бързо капитал. Ама нали банките били фрашкани с пари, лихвите били исторически ниски - защо не вземе кредит и да се финансира оттам?
Аз не бих платил предварително стока, която ще получа в бъдеще. Нормално е да се даде някакъв процент от цената, но не и 100%.
Риска си го знаеш - малко ли има такива случаи. Питат хората "кога ще има Акт 16" и оня вика "другия месец" - и така години наред.

# 590
За риска ти казаха. Все пак проучи строителя, което може да ти помогне да решиш. Предполагам обаче, че ще изповядате с НА и ще станете собственици? Това не ви гарантира завършване на строежа, ама пак е нещо. Но се съмнявам, че ще иска да се впише пълната сума, която иска, защото тогава му бяга далаверата с ДДС...

# 591
Да, бихме могли да станем собственици на Акт 14, но това също не ме успокоява много,  при положение, че всичките ни пари ще са дадени и при евентуално незавършване на сградата, ще трябва допълнително да влагаме ресурси Sad

# 592
Да, бихме могли да станем собственици на Акт 14, но това също не ме успокоява много,  при положение, че всичките ни пари ще са дадени и при евентуално незавършване на сградата, ще трябва допълнително да влагаме ресурси Sad

В такъв случай търсите ново жилище със схема на плащане, която да ви устройва.

# 593
Не е единственият апартамент, който се предлага и който ще харесате. Ще намерите. Аз лично бих отказала такова предложение, още повече щом не намирам общ език с инвеститора.

# 594
Помня че едни познати, бяха на квартира в един блок строен 90-сетте години, на акт 15. Сега още си е така. Не беше проблем промишленият ток. Проблемът беше, че е от времянка. После смятаха пропорционално кой колко е изгорил. Голяма разправия. И като зимно време пуснеха всички печки и падаше бушонът. Голяма трагедия беше. Та сега поне, като се изравни промишленият с битовият ток като цени, поне това няма да е грижа за такива обекти. Но пък застраховки, препродажби просто забравете.

# 595
Ние преди няколко месеца се бяхме насочили към фирма, която искаше пълно финансиране на акт 14. Акт 15 се очаква края на тази година и ни предложиха да измажат отвътре стените и тогава да минем към плащането на цялата сума. Тоест схемата беше 30 процента на предварителен и останалите 70 след като банката оцени имота и ни отпусне кредит. Успоредно с този обект до него фирмата започва още 2 като усещам, че това допълнително ще забави финализирането на тази, в която бяхме харесали жилище.
За мен по-чиста и по-малко рискова е схемата на плащане, в която първоначално се плащат 20-30процента, а остатъка на акт 16.
Хубаво е и да има клауза, че не се предвижда индексиране на цената:)

# 596
  • Бургас
Акт 14 е груб строеж, т.е. стени и покрив.
Не бих приела подобна оферта.
Seiko7075, много блокове още са така. И аз имам близка с подобно жилище, премести се да живее при майка си, зимата токът е безумен. Още е промишлен.
И още нещо проверявах скоро - оказва се, че ателие не може да се категоризира за краткосрочно отдаване. Имайте едно наум, ако решите да инвестирате в ателие, дори вече да се приема, че за жилищни нужни статутът му е равен на този на апартамент.

# 597
Ето един имот който е реален и си зсслужава цената

https://pazarluk.com/ad/Prodava-KYShtA-v-Dragalevci-mro9l.html?f … FMAxi2rKhEKxT0###

# 598
Зависи.Обзавеждането не ми харесва.Отделно,че ако имам толкова пари изобщо няма да купувам имот в Б-я.

# 599
Кухнята е ужасна. Като да заточиш слугинята да ти прави вечеря там. Обзавеждането е ползвано и е в стил "изчистен мутробарок".

Общи условия

Активация на акаунт