Генерализирано тревожно разстройство и АД

• 4 437
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
Различни са Георги със Страх.бг и ГеоргиЙ от форума. Вторият все още пише в темите за ПР.
Иначе аз съм чела статията и много полезно беше сравнението на различните видове АД.

# 16
Преди си беше Георги. В старите теми. Но се преименува.

# 17
Преди си беше Георги. В старите теми. Но се преименува.
Не е Георги от форума. Това момче не само е чел медицински източници, описва лекарите какво са му изписвали, как се е чувствал с лекарствата. Запомних как психиатъра му е казал за есцитила, че е напрягащ.
Моля ви, не си мислете, че пиша ей така. Аз също много се допитвам до лекарите, чета. Имам много години с тревожност.

Просто прочетете сайта и тогава пак ще говорим. Изключително компетентно и интересно е написан.

# 18
Елинор, аз не споря с теб.
Пишем с различни гледни точки.
Удавник и за сламка се хваща е поговорката, така, че всичко, което може да помогне е добре дошло.  Но пък чуждият опит е чужд опит.
(Какво е казал психиатърът, защо му го е казал, дали точно това е казал и ако е, важи ли за други хора, е ластик, който не искам да разтягам. )

# 19
Има един сайт "Страх.бг"
Едно момче Георги го е писал, много интелигентен и умен. Описва своята история, лечението и видовете АД.
Източници от медицински сайтове, английски.
Не нещо ала-бала. Прочетете го, много е полезен. АЗ от там изказвам мнение, той е разучавал с години.
Пък който иска да вярва.

Пила съм с месеци АД от лекар, щях да откача. Смених с друг лекар и се подобрих. Не вярвайте сляпо, лекарите също налучкват. Няма как да знаят кое лекарство ще ви подейства.
Ще го разгледам, благодаря ти много, хубаво е човек да вижда и други гледни точки от хора првминали през същото.

# 20
Здравейте, не знам дали някой ще го прочете, но и яз искам да си кажа болката .Симптомите ми са горе -долу като на авторката .Страдам от депресия от 10 г поне, но идва и си отива .Пила съм АД и съм ходила па психиатри ,но наскоро поради лична трагедия се върнаха ПА с пълна сила .Усещам как и аз имам хипохондрия и ПА се превърнаха в тревожно разстройство. В момента посетих психолог 1 път каза ми ,че имам лека депресия и трябва пак да отида при психиатър и да пия АД.За сега пия билкови хапчета от 2 дена ,но подобрение няма даже напротив. Не мога да спя ,ям ,излизам навън и да оставам сама.Когато вляза да се къпя пак изпитвам паника и гледам да изляза по -бързо .Ще се радвам да споделите как сте сега .

# 21
Започнете лечението си. Щом имате нужда от подкрепа - потърсете я. Колкото по-бързо, толкова по-лесно ще излезете от състоянието. Всичко ще е наред! Simple Smile

# 22
Много добре Ви разбирам и знам колко е лошо човек да се чувства сам и в несигурност в такова състояние.
Бъдете сигурна на 100%, че всичко ще мине и ще се оправи. Ако не усещате никакво действие на този антидепресант - есциталопрам, поговорете с лекаря да Ви го смени с пароксетин или венлафаксин - по негова преценка, но наистина ако не усещате абсолютно нищо от него.
Приемете чувството на тревожност, знайте, че е временно и не се страхувайте от него. Не задържайте мислите си върху тревожността, не я "уважавайте" с това да мислите все за нея. Не бягайте от усещанията, а ги приемате и се опитайте да се държите сякаш нямате такива усещания. Знам, че е изключително трудно, затова ще си помогнете с лекарства. Ако Есобел (есциталопрам) не действа, задължително друг ще подейства и ще водите стария си начин на живот.
Поздрави и кураж!!!

# 23
Здравейте, не знам дали някой ще го прочете, но и яз искам да си кажа болката .Симптомите ми са горе -долу като на авторката .Страдам от депресия от 10 г поне, но идва и си отива .Пила съм АД и съм ходила па психиатри ,но наскоро поради лична трагедия се върнаха ПА с пълна сила .Усещам как и аз имам хипохондрия и ПА се превърнаха в тревожно разстройство. В момента посетих психолог 1 път каза ми ,че имам лека депресия и трябва пак да отида при психиатър и да пия АД.За сега пия билкови хапчета от 2 дена ,но подобрение няма даже напротив. Не мога да спя ,ям ,излизам навън и да оставам сама.Когато вляза да се къпя пак изпитвам паника и гледам да изляза по -бързо .Ще се радвам да споделите как сте сега .
Здравей! Много съжалявам, че се чувстваш така, НО всичко минава! Почти една година след това смело мога да твърдя че след лечение с Есобел и Клонарекс съм като нов човек! Също и редовна Психотерапия. Семейството мк същи беше неотлъчно до мен. Любовта лекува! Заобградете се с любими хора и не се отчайвайте, винаги има изход! Колкото и абсурдно да звучи в момента! Намерете си занимание което да ви зарежда, колкото и да не ви се занимава сега..

Общи условия

Активация на акаунт