Баба Марта носи новини добри, щъркът декември ще ни навести. ~бебеправене 600~

• 35 684
  • 930
  •   1
Отговори
# 615
sway, не видях да са ти отговорили за кортизола, та пиша аз. Предполагам, че ти го искат два пъти през деня - в 8 и 17 часа. В такъв случай не може в нормална лаборатория, защото никоя не взима проби следобед, само тези към болниците. Ако ти го искат само сутрин, то всяка лаборатория ще ти свърши работа.

С флората и аз постоянно имам проблеми последните месеци.
Следващата седмица пак ще поискам микробиология и се надявам този път да са добре нещата.

# 616
  • Замък сред облаците
Кандиларов взимат проби до 17ч включително в централите.

Понеже никой не е писал след мен се разписвам с възобновяване на опитите от снощи 🤭
С ММ принципно си говорихме да не си даваме много зор и да не се фокусираме да става от раз и уж от следващия месец щяхме, ама нещо снощи ни грабна heat of the moment. Не съм следила с лентички, имам ЦС от 2 дни и О трябва да предстои тези дни.

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 05:59 от АА

# 617
Здравейте, радвам се, че има още положителни тестове нека всичко да е наред до термин!Здрави и прекрасни бебета! На всички останали им пожелавам да имат +тест в най-кратък срок!
Аз стартирам нов цикъл на очакване, явно този месец не бил моят. Е имам и още време до изследванията на щитовидната,  да мина през АГ - двама, защото две мнения са по-добре от едно.
И ми е нужна голяма доза късмет!

# 618
  • Be realistic - plan for a miracle.
Благодаря, Файона и АА!

Трябва да го пусна тази седмица, защото от много време се съмнявам, че е висок. Чудя се дали е по-добре слюнчен, кръвен, или и двете Grinning

Видях, че страници по-назад Monita576 е писала, че не е доволна от БетърЮ.
Аз към момента приемам 20 000 единици витамин Д с Вигантол на седмица плюс всеки ден впръскване и БетърЮ Д+К2 (назначено от ендокринолог).

Кога според вас е удачно да направя контролното изследване, започнала съм приема края на януари?

# 619
Sway, по принцип е добре да минат поне 3 месеца от стартирането на приема на витамина и тогава да изследваш. Твоите дози са по-високи от стандартно изписваните, та може и след втория месец. Мисля че две седмици трябваше да се направи почивка, за да е достоверен резултата. Обаче направо ми изкочи от ума точния период, та нека и другите дами се изкажат. Понякога при някои хоря, с някои препарати, не се усвоява витамина. Та ако няма покачване и дозата е адекватна, най-добре преценено от ендокринолог, според мен трябва да се смени препарата.
За кортизола не съм запозната. Една дама във форума, Гърне без похлупак, съм я чела в някоя тема, че е проучвала за изследването на кортизола. Ако искаш и разгледай постовете.

# 620
  • София
10 дена е паузата за вит. Д, на мен също ендрото ми е казвала поне 2 месеца прием.

# 621
Здравейте, момичета! При последния преглед при АГ ми препоръча да повторя някои изследвания (витамин Д, Пролактин, Прогестерон), както и да пусна следните изследвания:

NK cells (CD3-/CD16+)
Анти-фосфолипиден синдром скрининг (ACL; b2GPI; anti-Protrombin)
Предразположение към вродени тромбофилии

Видях, че малко по-нагоре е повдигнат този въпрос. До момента всички изследвания съм си ги правила в Лаборекспрес (Варна), като АГ ме насочи към Кандиларов за всички. Прочетох някои мнения, че имунологията и диагностиката за тромбофилия е хубаво да бъдат в Геника. Някой може ли да даде мнение?

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 11:10 от busteeeed

# 622
Mommy , как вървят нещата при теб ?
Hope , направи ли тест ?

# 623
  • Замък сред облаците
Геника са специализирана генетична лаборатория, за вродените са точният избор. За останалите може и в обикновена.

# 624
Sunshine, в сряда съм на преглед и ще пиша като имам нова информация.

Нямам зацапване, болки, нищичко не се случва. Странна работа, пък прогестеронът ми беше в критични стойности и стремглаво паднал последния път. Чувствам се като ходещо медицинско чудо, нали уж като падне поне зацапване трябва да има. Grinning

# 625
  • София
Sunshine, в сряда съм на преглед и ще пиша като имам нова информация.

аз бих проследила пак чхг поне

# 626
Нищо няма да пускам повече, Шантал, за какво ми е? Simple Smile Аз повече с кръвни няма да да се занимавам, само стрес си причинявам и накрая резултата не зависи пак от мен. Щом не е ИМБ няма никаква логика да пускам нищо. А дори да е, какво от това? Да се набутам с още 200 лв, до момента са толкова само за ЧХГ.

# 627
Геника са специализирана генетична лаборатория, за вродените са точният избор. За останалите може и в обикновена.

АА, благодаря за бързия отговор!  NK cells (CD3-/CD16+) и Анти-фосфолипиден синдром скрининг (ACL; b2GPI; anti-Protrombin) мога да ги пусна и в обикновена лаборатория? Извинявам се за глупавия въпрос, но само искам да потвърдя, защото съм доста неинформирана все още за тези изследвания. Disappointed

# 628
Аз в крайна сметка пуснах изследванията за тромбофилия в Кандиларов. Вече ако има проблем, тогава ще отида в Геника. Ето това им съдържа основният пакет:

# 629
  • София
Нищо няма да пускам повече, Шантал, за какво ми е? Simple Smile Аз повече с кръвни няма да да се занимавам, само стрес си причинявам и накрая резултата не зависи пак от мен. Щом не е ИМБ няма никаква логика да пускам нищо. А дори да е, какво от това? Да се набутам с още 200 лв, до момента са толкова само за ЧХГ.

Малко ще променя рязко тона - неправилно нарастващо чхг, нисък прогестерон и зацапване /ако не се лъжа/
Най-малкото заради неправилното нарастване на чхг-то може да се прокрадне мисълта за ИБ, при която често има псевдо сак. Какво ако е такава ли? Ами най-страшният вариант е да се спука тръбта, да се стигне по сериозна операция...
Адски несериозно отношение към състоянието ти....

Общи условия

Активация на акаунт