Баба Марта носи новини добри, щъркът декември ще ни навести. ~бебеправене 600~

• 35 695
  • 930
  •   1
Отговори
# 600
АА, още не мисля да се присъединя към другата тема, поне докато не съм чула сърчице🙂

# 601
Има и други теми, не само отчетната. Има тема с въпроси и отговори за бременни. А за студения чай - много по-притеснително е голямото количество захар в цялата бутилка, отколкото съдържанието на черен чай вътре

# 602
Не знам защо, но си мисля, че този месец ще имам по-ранна овулация (ако има такава). Десният яйчник ме наболва от сутринта, но тестът за О е отрицателен, макар и да има бледа втора черта вече. От днес нямам и зацапване след Ц.

# 603
Не знаех за тях, не съм много отдавна тук, но ще потърся. Може и на лично да ми препращате линкове, ако някога задам въпрос, който не е за дадената тема, не е умишлено, просто тук най-много съм свикнала😃

# 604
АА какво изследване да пусна за да проверя за инфекции на ендометриум?

Едит: преди около половин година направихме биопсия от шийката на матката + изследвах пълен пакет HPV (отрицателни са)

Коментара на док беше, че най-вероятно преди време съм имала кондилом, щом като всички hpv щамове излязоха отрицателни.

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 17:02 от emiliq.k

# 605
  • Замък сред облаците
Емилия, единият вариант е за вирусологичен анализ на натривка от шийката; вторият изследване тип Фемофлор (изследват лигавица от менструацията); третият биопсия от ендометриума.

# 606
Емилия, единият вариант е за вирусологичен анализ на натривка от шийката; вторият изследване тип Фемофлор (изследват лигавица от менструацията); третият биопсия от ендометриума.

АА а как разбра, че има инфекция? Защото е 2 Б ли цитонамазката?

# 607
  • Замък сред облаците
Пише че има колпит. Както и бактериална вагиноза. Поправете ме ако бъркам, но знам че колпита е възпаление на повърхността на шийката откъм вагината, а цервицита е навътре в канала. За цервицит обаче май цито не е достатъчно за диагноза. Та затова да види и за инфекции и нагоре.

# 608
Аз кокпит си го обясних от бактериалната вагиноза или кандидата. Тоест ме съветваш да проверя за трихомоноза?

# 609
  • Замък сред облаците
Хламидии, микоплазми, уреаплазми също. За всеки случай.
Най-притеснителното е липса на типична флора/лактобацили. Вагинозата се е получила от това. Сега като ти изпишат препарат за трепане на бактериите, като приключиш курса на лечение трябва да проведеш 1-3 месечен курс за лактобацили. За предпочитане комбинация от вагинални и орални.

Без възстановяване на лактобацилите и баланса на флората възпаленията първо ще се повтарят, второ спермата няма да оцелява че да си стигне целта.

# 610
Пише че има колпит. Както и бактериална вагиноза. Поправете ме ако бъркам, но знам че колпита е възпаление на повърхността на шийката откъм вагината, а цервицита е навътре в канала. За цервицит обаче май цито не е достатъчно за диагноза. Та затова да види и за инфекции и нагоре.

Аз не разбирам написаното, затова питам. Иначе и аз доста пъти съм била 2 Б затова питам Simple Smile

# 611
Аз в последната година се видях в чудо, почти всеки месец съм с инфекция или бактерия... Тези всички антибиотици ми разказват играта.
Излекувала съм уреаплазма, микоплазма и хламидия са ми отрицателни.
Започвам да си мисля да ходя при док всяка седмица на вливки за антибиотик и лактобацили...

# 612
  • Замък сред облаците
И аз 2а и 2б въртя, но те са за състоянието на клетките от шийката - дали имат (пред/ракови) изменения. Другото е микробиология, което дава инфото за лактобацилите, коките (те са типичен обитател, но при липса на лактобацили избуяват и възпаляват) и прочее бактерии ако има такива.

Кви вливки бе жена?! Просто локално приложение на флажил или подобно и после 3 месеца след всяка менструация по 10 дена вагинални лактобацили като Лактажин. Може и Биозин Фем да пиеш даже сега.

# 613
Вливки от отчаяние 😄
Както казах всеки месец излиза нещо при мен ...
Започвам да си мисля, че има инфекция, както казваш и ти, която е не излекувана и не установена и от там ми идват и всички останали допълнителни проблеми..

# 614
  • Замък сред облаците
Като възстановиш флората ще се защитава сама вагината, споко.

Общи условия

Активация на акаунт