Баба Марта носи новини добри, щъркът декември ще ни навести. ~бебеправене 600~

• 35 674
  • 930
  •   1
Отговори
# 630
Айде малко по-спокойно с тона. Какво му е несериозното? Нямам болки, нямам зацапване, имам преглед в сряда, на който ще се види къде е. Явно разбираш повече от Калчев, който ми каза нищо да не пускам повече засега преди сряда. Ако се промени нещо до сряда ще отида на спешен преглед и толкоз. Simple Smile

То пък досега всяка БХ в темата сте я изкарвали за ИМБ, а реално около 1 процент от бременностите са такива.

И ЧХГ нараства на 70 часа или под 70 часа, не бих казала, че е супер неправилно нарастването. Не скача нагоре и надолу. Ама явно за теб трябва да живея в лабораторията или всеки ден да вися там, в случай че съм от този 1 процент, иначе се държа несериозно. Имам си глава на раменете, мисля че правя много повече от 99 процента от жените. Повечето си правят пиклив тест и отиват на преглед след 10 дни закъснение. И те ли са безотговорни, че си спят спокойно, вместо да си скубят косите от притеснение?

Съжалявам, ама нервите ми вече не издържат с прекаленото тестване и анализиране на всяка цифра и симптом. Съжалявам, че при теб се е случило така, но това не значи, че всяка бременност ще е ИМБ.

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 11:50 от mommy22

# 631
Предлагам да се успокои тона.
АА, го казва за твое добро.
Когато се допитваме до нея е ОК да си изкаже мнението и чакаме с нетърпение да ни отговори, но когато не ни харесва и критикуваме.
Когато правим повече от това, което са ни посъветвали лекарите също си намираме оправдание, че не искаме да стоим и да чакаме.
Mommy, прави това което ти носи спокойствие, но състоянието ти не е за подценяване. Съгласна съм с АА.
Дано все пак всичко е наред при теб.

# 632
  • Замък сред облаците
Сакън, тоя път беше Шантал, не аз 🤣🤣🤣

Аз с Mommy съм си писала на лично, изказах съмнение, лекарят го е отхвърлил на 99% в крайна сметка, а ЧХГ все пак нараства на близо 72часа без да ги надхвърля. Ще видят какво е, щом няма оплаквания.

# 633
  • Be realistic - plan for a miracle.
m-angel, в случая коментара дойде от shan^tall. Simple Smile

Съгласна съм че тя, както и всички останали в темата се опитват да бъдат максимално полезни и подобно "скарване" има отношение по-скоро към подтикване за подсигуряване.

Обаче... разбирам и Моми. Знаейки, че едва ли е извънматочна (дори Калчев не се е усъмнил), и след проведено четене за информиране какво може да се очаква от ЧГХ в двата случая, според мен болката и стреса от повторни кръвни тестове са по-лоши от нещо, което вече няколко фактора определят като минимален риск. Особено, когато в момента преживява пореден удар и тепърва ще го смила дори че се е случило.

# 634
m-angel, не виждам АА да е коментирала. С Шантал обсъждаме казуса. Постоянното натякване на възможно най-лошия сценарий при положение, че вече правя предостатъчно, не смятам, че води до нещо добро. Нямам нужда от критика, аз съм достатъчно съвестна и самокритична и живея винаги в най-негативния сценарий. Не е довело до нищо положително в живота ми. Все пак аз съм в тялото си и го познавам най-дорбе. Ако имах най-малкото притеснение като миналия път щях всеки ден да съм при доктора.

Мерси все пак, знам, че не е с лошо. Heart Имам нужда от подкрепа и мили окуражителни думи, не от сплашване.

# 635
  • София
Аз не го казвам, за да стресна някой. Просто съм минала по този път - с единствената разлика, че при мен кървенето беше като най-типичен цикъл, и болките ми дойдоха докато чаках да ме приемат за операция. Момичето, което лежеше с мен също не е имала болки и зацапване - просто се спукала тръбата...

Спирам да коментирам темата! Пожелавам ти най-доброто развитие!

За мен Калчев не е върха и той може да допусне грешка!

# 636
Никой лекар или човек не е безгрешен, всички могат да допуснат грешки. Ама аз лично не мога да живея с постоянно недоверие към всичко и всеки.

Ако научавам урок в момента, той е, че трябва да умеем да запазим спокойствие и търпение в трудните моменти. Да, на повечето инстинктивно ни се иска да мислим и правим постоянно, да сме продуктивни. Аз съм така 99 процента от времето и само повече стрес си докарвам. Психичното здраве е не по-малко важно от физическото.

Няма нужда да си вкарваме всеки възможен страшен филм в главите като нещо не върви по перфектен начин. Телата ни не са машини, всеки случай е уникален. Аз вече започвам да мисля за начини да се съхраня, защото не мога още дълго време да го карам на ръба на нервна криза при всяко предизвикателство.

Чела съм и съм се информирала предостатъчно, изследвала съм си какво ли не и вече имам нужда сериозно да пусна контрола или да го предам на друг, т.е на компетентен лекар.

# 637
Спокойно мами, никой не те обвинява нито напада 🫶
Момичетата на база техен опит се опитват да те предпазят от нещо. Със сигурност е от добри чувства.
Естествено че Всеки случай е уникален и всеки най-добре знае какво му е. Разбирам те за напрежението. Много ти се събра.

# 638
Оо, аз даже план си бях направила - преди 30 да родя първото дете Grinning Тъкмо стана този месец, ама беше БХ, така че засега не се очертава. Grinning Животът ни изненадва понякога, на мен това ми е личният урок тези месеци - да не се опитвам да контролирам всичко и да се науча на търпение. Невинаги всичко се получава, както искаме, но за себе си знам, че не трябва да губя усещането и убеждението, че в крайна сметка това, за което се борим всички, ще се случи.   

# 639
шантал и за много хора Сенкова не е върха и очевидно допуска грешки, но ти продължаваш да й се доверяваш, нали? Жената каза, че е взела решение консултирано с лекар, не знам защо се впуснахте пак в две страници разправии… Това между другото е една от причините да не де включвам в последните теми - постоянно чаршафи със спорове или драми  И колкото и да ми е/беше любима темата, май така ще си остане за напред

# 640
  • София
аз чаршафи не съм разпъвала, казах само, че според мен трябва да проследи чхг...
твоето мнение за Сенкова го знам.

# 641
  • гр. София
шантал и за много хора Сенкова не е върха и очевидно допуска грешки, но ти продължаваш да й се доверяваш, нали? Жената каза, че е взела решение консултирано с лекар, не знам защо се впуснахте пак в две страници разправии… Това между другото е една от причините да не де включвам в последните теми - постоянно чаршафи със спорове или драми  И колкото и да ми е/беше любима темата, май така ще си остане за напред
Аз в спор не искам да влизам, обичайно се включвам в темата само когато мога да отговоря на нечие питане или да потърся помощ. Ама ей така в пространството да се хвърлят някакви приказки с конкретни имена без факти, не мога да го приема при положение че всеки първо търси информация в интернет и при всички случаи ще попадне на дадено изказване. Аз досега на много хора дето Сенкова да ги е объркала и допуснала грешки не съм попадала, всъщност даже и на един не съм. А имам и лични бази за сравнение за жалост с други репродуктивни... Така че моля! Едно е да споделяш лични впечатления,  друго е да хвърляш конкретни обвинения без факти! Алисън това го казвам само като лек коректив към изказването ти градивен и нищо негативно към него! А дали е Калчев, дали е Сенкова ясно е че всички сме хора!
Мами, стискам палци и само да споделя че винаги до последно си мисля за капчицата Надежда която може да е останала демек може пък и да се случва чудото!
И за да не е само на създателния тон, с чието впечатление ще останете,  да споделя че въпреки хремата все пак в петък имах пункция, единия фоликул се е пукнал по време на пункцията, докато се мъчат да нацелят яйчника който е в гърлото ми, но пък извадиха други две яйцеклетки които оплодихме едната с класическо инвитро, другата с икси и днес  на трети ден ми се обадиха, че се развиват повече от нормално. И чак ме е страх да си помисля че този път нещата може и да се случат Heart

# 642
petufin, имаш силно стиснати палчета🫶🏻

# 643
  • София
petufin, толкова се радвам за положителното развитие на нещата! Стискам палци да се развият до прекрасни ембриончета и в най-скоро време да пия едно вина в твоя чест!
С Пълнолуние двете ще ви дебна по коридорите да се търкам във вас Grinning

А иначе Алисън и друг път е изказвала мнение към мен, че може би трябва да направя консултация с друг специалист, предполагам с най-добри чувства, че може би нещо се изпуска при мен. Но тя не е седяла безброй пъти на седяла пред Сенкова, за да води разговори с нея.

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 14:23 от shan^tall

# 644
Значи шантал дето не е ходила при Калчев и няма лични впечатления, а само е чела, може да пише, че не е върха, а аз не мога за Сенкова? Да, супер
И само ще кажа, писала съм и преди, на моя позната Сенкова не й видя ендометриозата и там тя нямаше успех. На друго място успя от първи път. Но явно и това е хвърлена в пространството приказка

Общи условия

Активация на акаунт