Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 57

• 78 175
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • София

Скрит текст:

# 211
Пиле с ориз

Сиврия със сирене и яйца на фурна

И порция

# 212
  • ВАРНА
Сладолед с вишнево сладко,бял шоколад и натрошени целувки

# 213
Честити да са всички имали повод за празнуване! Чудесни торти и ястия както винаги са изпълнили страниците на темата! Пеп-4о, честито да ви е малкото юначе! Да расте здраво, щастливо и заобиколено от обич!
Три манджи от едно пиле  😉
Супа

Хапки

Бутчета с мед и горчица на фраера

Зелеви сарми по "За каквото и да е "

С лук, праз, ориз и гъби-преди години така ги правихме за Бъдни вечер

Свинско руло по "Cook With A Smile"

Почти "сълзици", но с канелена захар и като охлювчета

Картофи на фраера

"Майонеза " от авокадо

Ежедневната закуска на един тийн-само сменя плодовете 😉

Спокойна вечер и успешна нова седмица!

# 214
# 215
  • Mediterraneo
Свински филенца с гарнитура( задължително яйца за спортистката вкъщи)

Пипер с яйца и сирене и много моцарела

Деконструирани пълнени чушки с кайма и ориз

# 216
  • пак на Рив Гош
Някой беше направил яйчена японска салата, не помня кой, но ако се познае може ли рецептата
Мисля че става въпрос за мен Joy
Рецептата е много лесна:
3-4 твърдо сварени яйца (голям калибър)
5-6 с.л майонеза (до крайна консистенция като за руска салата)
1/4 ч.л горчица
1 ч.л. оризов оцет (може и повече, ако обичате по-кисел вкус)
Щипка захар
Щипка сух бульон даши (може да се пропусне)
Сол и пипер
Яйцата се размачкват с вилица в купа, до дребни парченца. Подправят се със сол и черен пипер, добавят се останалите продукти и се обърква добре. Охлажда се и преди сервиране може да се поръси с малко ситно нарязан пресен лук.
А ако се сложи между две филии хляб-тостер, се получава "tamago sando" (яйчен сандвич).
Оригиналната рецепта е тук.

От тази вечер - телешки шницел (купешки) с печена тиква с гарам масала и салата.

# 217

Карагьоз на фурна с картофена салата.

# 218
  • Някъде по Дунава
От почивните дни пак доста въглехидрати, но готвя разни неща, за да си вземе детето за общежитието.
Тиквеник по рецепта на Марчева

Пица

# 219
Омлет с ориз и свинско; зеленчукова супа; палачинки

# 220
Тайне, пожелавам да се възстановиш напълно. Радвам се, че си тук и че показваш вкусотиите си. Вярвам с упражнения ще оправиш и словоред и няма и думите да бъркаш.
Много вкусно при всички! Не бях гледала няколко дни и тая сутрин напълних очите. Приядоха ми се 100 неща. Нямам търпение за градински зеленчуци. Така са ми се прияли таратор с летни краставици и розови домати, че... Гледам магазинските, ама няма я оная съблазън и слюнкоотделяне Smiley

У нас е пак въглехидратно - много. Ще ме бият вече, ама реално само аз дебелея.

Парче бут с кост печено във фурна
Картофена салата и салата с печен пипер и чесън

Хлебчета с картофи и лук, пълнени с гриловано свинско, моцарела и салата от авокадо, яйца, лук и кисели краставици + майонеза от жълтъци /не много успешна/

Картофи във фрайъра, дробчета в тиган и кисело зеле с рагу, сланина и свински бут в гювеча

Две баници с препечен хляб (останал от вечеря), с яйца, кисело мляко, сирене, кашкавал и сусам... и едни добруджанки намазани с жълтък

Мляко с ориз и ретро торта Монблан - с домашни бишкоти, какаов маслен крем с орехи и крокан

Тутманик и хляб с тесто забъркано в робота. Вадим, втасва, оформяме без месене и печем

И малко българо-китайска вълна. Свинско контрафиле със соево -лучен сос, жасминов ориз със свинско, пилешко, яйца и зеленчуци и басмати само с айца и зеленчуци. Преди имах един неуспешен опит за ориз по китайски и не правех. Нещо ме бутна тия дни и за седмица вече не знам колко пъти ядохме.

И тук нежни свински каренца, начукани, панирани в брашно и изпържени набързо на силен огън. Пак със соево-лучен сос с мед и кетчуп и отделно сладко-меден сос, който ни е любим. Олио, чесън, джинджифил, кетчуп, вода, мед. Оризът е обикновен - преди да купя басмати и жасминов. И пак много се хареса. То от него твъгнаха тестовете.

Хубава да ви е седмицата и много приятни емоции да имате!

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 07:57 от Merelenda

# 221
Пурички с извара

# 222
Дареееее, разногледа станах 🤪🤪
Благодаря ви, момичета! Да ни расте здравичко човечето!
Толкова стигнах до вечерята снощи  - луканка биволски кашкавал и чеснова франзела си направих набързо във фурната.

От предния ден яхния заешко с картофи

Солени мъфини с шпек и сирене

И бутер хапки с шунка и кашкавал два поредни дни.

И едни бутчета по крилца 3 лъжици https://pep-4o.blogspot.com/2014/11/3.html?m=0

# 223
Много хубава и апетитна тема!
Записвам се за идеи с два вида от любимите ми браунита и бутерки с ябълка:

# 224
  • Plovdiv

Пилешки бутчета във фрайъра и за гарнитура картофи със сирена на фурна

Общи условия

Активация на акаунт