Майски бебета 2024г. - Тема 8

• 32 800
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Аз имам голямата кошара от Айко трансформираща,никога не съм ползвала плота горе за повиване ...в кошарата,на леглото спалня или в самата кошара сменях памперИ.
Горе си държах памперси и козметика

# 586
Повивалника на ИКЕА после се трансформира на бюро. Тоест расте с детето като цяло.., поне преди три години такъв взехме, но се местихме и го подарихме. Иначе и ние правихме стаята с идеята да става после и за по голямо дете и да не се налага прекалено преправяне.
Ох и аз се чудя за скрин или повивалник. И аз виждам супер неудобни тези повивалници. Още повече, че след някоя и друга година ще ми е излишен. Ако сложа на скрин отделен мек повивалник, дали ще е удобно?

# 587
Леглото и гардероба ще са по поръчка и ще се различават от скрина 😃😃😃 То едно ли е 😃😃😃 А, как повивате на леглото? Не ви ли боли после кръста? Аз съм висока и не си представям да сменям памперси по 10 пъти на ден приведена. Ох, то после 100 неща ще ме е яд, че съм купила или не съм направила, както трябва, но то като не знаеш кое ще ти е удобно и кое излишно. Всеки дава съвети, но докато сама не хванеш и усетиш кое, как да е,  няма да се получи.

# 588
Сестрите ми повиваха на леглото седнали по турски, на мен ми беше страшно неудобно, аз си ползвах твърд повивалник върху кошарата. Таткото е 190+ и му беше удобно също, защото първият месец той сменяше главно пелени през нощта.
Аз сега май ще взема втора ръка най-обикновената маса на ИКЕА.

# 589
И аз съм сравнително висока и след секцио не си го представям на леглото. Повивалника, който е към кошарата ми идва точно за ръста и на мен и на таткото, отделно си взехме и мек повивалник, за да имаме и преносим - него като го сложа върху самата кошара пасва точно, така че ще видим кое ще ползвам повече, но със сигурност спалнята ще ми е някакъв краен вариант поне в началото.

# 590
Кръста ме болеше от носене 😁

# 591
На мен повивалникът Gulliver на Икеа ми е идеален на височина, а не съм от ниските. Харесва ми, че отдолу е с рафтове и с разни кутии за съхранение по-късно може да се използва за играчки и книжки.

Сестра ми също повиваше почти винаги на леглото, но на мен ми се струва страшно неудобно и предпочитам да не си кривя постоянно кръста.  А от скрина се отказах по простата причина, че в стаята имаме вграден гардероб и достатъчно място за нещата на бебето.

# 592
Ние вкъщи с баткото миехме на мивката повивалникът  беше на плота до мивката или на острова зад мен и беше супер удобно, сега пак така ще процедираме

# 593
  • Пловдив
Аз с малко по-различно мнение, но е много трудно една стая да е оптимална едновременно и за бебе, и за по-голямо дете. Нуждите им се променят и съответно за нас беше доста по-удачно да променяме в движение нещата, да добавяме/премахваме мебели и аксесоари, които лесно биха се продали.

Стаята на сина ми първоначално беше офис за мен с разтегателен диван, който се ползваше и от гости + гардероб. След като се роди, добавихме в един момент шкафове за играчки и килимче за игра. Ние например намерихме Trofast от ИКЕА за нашите нужди да върши чудесна работа, добавяхме още модули при нужда, добавихме кутии за организация, сега ще взимам пък рафтчета, които ще заменят част от кутиите, за да има къде да си подрежда легото. Появиха се постепенно етажерки за книжки, масичка и столчета. Като беше готов да го отделим преместихме кошарата там, известно време спях при него на дивана. След това вече сменихме с 90х200 легло (ниско, KURA от ИКЕА), махнахме дивана. Появи се и детска кухня, и какво ли още не.
След 1-2 години стаята му ще се премести в по-голямата спалня, за да си я споделят с братчето, ние ще се преместим в по-малката.

Та с този роман идеята ми е, че е доста по-удачно да се фокусирате върху това, което ще ви е удобно в настоящия момент и да се адаптирате във времето.

Последна редакция: пн, 26 фев 2024, 21:06 от Karina*

# 594
Karina* Абсолютно точно!

Това повиване на леглото звучи мазохистично. Ами ако се напишка/наака бааа каква работа ми се отваря 😂
Хич не ми се слагат още мебели, харесвам простора в стаите, на обичам натурия и може и да приспособим единия от съществуващите скринове. Ако не- оставам на варианта с икейски.

Някой има ли опит с везничките? Искам качествено и точно измерване.

# 595
Карина, много си права. Фокусът, разбира се, е бебешка стая. Със сигурност във времето ще се трансформира за по-голямо дете, за ученик, за тийн, а пък ако станат и две, а пък и жилището може да сменим. Много са неизвестните. Иска ми се да е възможно най-удобно за всички периоди горе/долу. Няма как да знам от сега, разбира се. Със сигурност ще търпи промени във времето.

# 596
Аз само искам да похваля моето човече, че след драмите и ходенето до спешното вчера, днес цял ден не се е спрял и отново е активен като преди ☺️
Вече очаквам всичко и знам, че от утре пак може да се крие и да седи неподвижно, но днес ме направи много, много щастлива ☺️❤️

# 597
Не се филмирай повече, че само влияе зле на теб. Приеми, че и то е човече и понякога може да им активни дни, така и мързеливи като всички нас.

# 598
То да не се филмираш, но пък на много места съм чела, че ако нещо не усещаш бебето по-дълго е силно препоръчително да отидеш за преглед.

# 599
Аз като цяло бих казала, че не се филмирам предвид overthinking натурата ми. В случая не съжалявам, че отидох, точно защото навсякъде чета, че намаляващи или изчезнали движения са нещо, за което трябва да се сигнализира на АГ, а при мен намалелите движения са факт. Но важното е накрая всичко да е наред 😊

Общи условия

Активация на акаунт