Майски бебета 2024г. - Тема 8

• 32 861
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
аз не забелязвам някакви сериозни подувания, за това представете си шока ми - имам едни велурени ботуши до над коляното, които исках да си обуя за събитие тези дни и... О! Изненада! Не мога да ги вдигна над прасеца... Flushed Flushed Flushed аз съм абсолютно потресена. +8кг съм до момента, ама всичките в прасците ли са отишли, та чак толкова, направо не мога да повярвам...

# 571
Момичета, по-рано ви попитах за мнение за креслото от Икеа и ме отказахте изобщо да ходя да го тествам Grinning
Сега да ви попитам дали някоя от вас е ползвала такова легло - https://www.yourbaby.bg/koshara-za-bebe-7v1-detsko-leglo.html Дали имате отзиви? Чудя се дали да вземем такъв тип или най-обикновено next to me от пластмасовите с колелца.

# 572
аз не забелязвам някакви сериозни подувания, за това представете си шока ми - имам едни велурени ботуши до над коляното, които исках да си обуя за събитие тези дни и... О! Изненада! Не мога да ги вдигна над прасеца... Flushed Flushed Flushed аз съм абсолютно потресена. +8кг съм до момента, ама всичките в прасците ли са отишли, та чак толкова, направо не мога да повярвам...

И аз се виждам много готина и секси бременна обаче имам усещането за 1кг бебе с води и плацента и останалите в краката Grinning

# 573
Аз вече си ходя с летните маратонки.Немога вече със зимните обувки,стягат ме.И с дебелото яке съм страхотна просто.Гледам,че и чорапите ми се впиват в кожата. Confused

# 574
Колко Сорбифер приемаш? Хемоглобина не е нисък само от желязо. То колко е? Как е Б12? Фолиева приемаш ли? ЖСК, феритин? Иди на хематолог. Значи проблема не ти е в желязото, щом не вдигаш хемоглобина от него.

Витамин Б12 (приемам) е в граници, феритин и фолиева са в граници (фолиева само от комбинирана добавка приемам). Имам тромбофилия и повечето ми витамини са метилирана форма. ЖСК не съм изследвала никога.. чак сега чукнах в нета да видя какво е.
Иначе Сорбифера ми е 2х1 и е голяма мъка с отстоянието с магнерота и храненето. Май май ще ми вдигнат дозите на витамините.

По принцип Б12 трябва да е на горна, даже над горна граница. Референтните не са достатъчни. Хубаво е, че взимаш метилирана форма. Тя е по-добрата и добре усвояема.
Странно е, защо със Сорбифер не вдигаш. Аз започнах с 80 хемоглобин, вляха ми една система Фероинжект, стана около 90-94, минах на Сорбифер 2х1 и за месец скочи на 144, чак се стреснах и помолих да мина по едно хапче на ден, защото пък ми се стори ненормално да имам висок хемоглобин. А и наистина е неудобно с това отстояние на Магнерот, кафе, мляко и тн. Сега ми е около 130 хемоглобина и в някои дни нарочно не взимам Сорбифер, за да балансирам. За това ми е странно при теб да няма ефект. Това ме кара да си мисля, че проблема ти е другаде. При мен има установена желязо-дефицитна анемия и с прием на желязо всичко си идва на мястото. Опитай да засилиш Б12. Макар, че то лесно се вдига с хапчета. Приемай желязото с витамин Ц или портокалов сок. Като го пиеш, приемаш ли с него мляко и кафе? Защото те намалят усвояването на желязото. Понякога и много рядко има анемия от липса на фолиева, за това питах дали приемаш. На мен ми е препоръчана да я пия постоянно. Не само за забременяване или при бременност. Ако имаш нужда от фолиева, не знам дало само от комбинираните ще ти е достатъчно.

# 575
Благодаря за съветите Simple Smile
Не съм се сещала за фреш с желязото, ще пробвам. Иначе вит Б12 от скоро си пръскам (better you) ама явно му трябва наслагване. Ще говоря и с АГ да даде мнение.

# 576
Мислите ли да взимате нагревател за кърма/друга храна?

Чудя се на това: https://www.ozone.bg/product/philips-avent-komplekt-podgotovka-z … nene-23-response/

Аз нямам особени амбиции за кърменето и затова съм си поръчала това https://www.emag.bg/ured-3-v-1-za-prigotvjane-na-shisheta-s-adap … tm_medium=android

# 577
Витамин Ц подпомага усвояването на желязото. Особено прясно изстискан фреш е супер. Аз Б12 взимам на Natural Factors под езика и съм много доволна. Бетър Ю не бях доволна от желязото и не съм взимала други витамини. Грам не ми мръдна с него. И са скъпи.

# 578
Аз имам драма с ЛЛ и педиатри. Ще си местя настоящия адрес с София и съответно ще ми трябва нов личен лекар, а трябва да търся и за бебето. Хич не съм наясно с положението в квартала, мисля да поразпитам из фб групите.

# 579
Аз цял ден се търкалям🐻,още на обяд сготвих 😃
Облякох едно ново яке с цип от зара ама тц не се закопчава вече,ще нося старите

# 580
И на мен ми се подуват вече краката. Днес си обух верните маратонки и едвам изкарах деня с тях.

Шишета още не съм взимала, но мисля само 1-2 като за начало да взема, колкото да има. Надявам се да кърмя, но и бебето да пие кърма от шише, ако някой друг го гледа.

Днес бях в Икеа, нещо не ми допадна шкафа с повивалника, струва ми се че ще е неудобно да се взимат неща от долу, защото горната част доста стърчи.
Скрит текст:
Но пък харесах няколко обикновенни комода и се чудя мога ли просто да метна един мек повивалник отгоре?
Скрит текст:

# 581
Ох и аз се чудя за скрин или повивалник. И аз виждам супер неудобни тези повивалници. Още повече, че след някоя и друга година ще ми е излишен. Ако сложа на скрин отделен мек повивалник, дали ще е удобно?

# 582
И аз го обмислям. Струва ми се, че ще си бия колената в шкафа, ако не е така издаден повивалника. Има един от икейските модели, който се трансформира в нещо като скрин с място за играчки/книжки. Не ми допада, че има голямо пространство от пода. Но пък мога да бутна 2 кутии за съхранение примерно 🤔

https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/changing-tables- … ne-skrin/80494026

# 583
Ние искаме да си направим детската от сега, която да е подходяща и за по-голямо дете. Само ще махнем кошарата и ще сложим след време бюро. Та повивалник е просто временна мебел и не ми се иска сега да поръчвам един скрин, а след време да не ми е функционален. Това за краката не се сетих. Мъжа ми настоява за обикновен скрин с повивалник отгоре и ако не ми е удобен, просто ще му го бия в главата. Той не смята да сменя памперси и неговата е лесна, но ще види как ще полудея, ако не ми е удобен този скрин, който мисли да поръчваме… И отделно този, който ще поръчаме ще е по-голям и с място за повече неща, защото за първо време гардероба ще ни трябва за други неща за съхранение ииии нашата е сложна. Така ми се иска да имаше още 1-2 стаи 😃😃😃

# 584
Винаги може да го продадеш този повивалник, както и да вземеш втора ръка 😁 Мои приятелки пък ми казват, че не са им били удобни и на леглото са ги повивали... Та всеки според височината си.

Общи условия

Активация на акаунт