Майски бебета 2024г. - Тема 8

• 32 730
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
1600гр в 31 седмица си е супер, доколкото знам. Нее е голямо бебето. Така ли ти казаха или ти така мислиш?

Предния път ми каза, че върви голяма, май една седмица напред, та затова се шегувам и за височината. Но то се очакваше, аз съм 175, което не много, но мъжът ми и брат му са 185 и 190...

# 661
Аз миналата седмица бях на фетална в 29та седмица и беше 1531 грама. И всеки път доктора казваше малеее какво дълго бебе... И каза, че ако ще родя нормално щяла да е 53-54 см...
При положение, че аз съм 1,60, а мъжът ми е 1,90, явно на него ще прилича Satisfied
Дано да е по-висока от мен като порасне Satisfied

# 662

Предния път ми каза, че върви голяма, май една седмица напред, та затова се шегувам и за височината. Но то се очакваше, аз съм 175, което не много, но мъжът ми и брат му са 185 и 190...

И ние сме в отбора на дългокраките. 😁 Аз съм 176, таткото е 187 и на последната ФМ бедрената кост на бебка беше на горната граница. Което обяснява тежките ритници.

Другата седмица съм на последната ФМ и нямам търпение да видя колко е пораснала.
Затова и размер 50 изобщо не съм купувала засега. Все си мисля, че по-добре да са й малко големи дрешките, отколкото изобщо да не може да ги носи. Но ще видя как се развива и накрая може и да поръчам нещо, ако се наложи.

Относно спането, аз започнах да приемам магнезия малко преди лягане и крампите изчезнаха, но като цяло краката ми са доста неспокойни напоследък и ми е все по-трудно да си намеря удобна поза за заспиване. Да не говорим, че веднъж като заспя се будя по 100 пъти, имам чувството че не мога да изкарам повече от час в една и съща поза. Така че заспивам супер късно и сутрин не мога да стана преди 10-11...

# 663
И ние двамата сме високи,съответно каката се роди 53

# 664
Аз съм 170, таткото 192 см, бебо се роди 49 см. Носи си 50 размер доволно 😅, главно защото беше кльощав.
Сегашното ще видим върви по-дългокрако.

# 665
Мале какви сте манекенки и манекени 😄 ние с моят мъж сме си тапички аз 156, той 163 едвам стигаме кухненските шкафове 😅

Викам му добре, че е момиче, че за момче щеше да дойде много ниско 😅😅😅 

В коя седмица ще правите последна ФМ? Някъде четох, че по нови стандарти се препоръчва да се прави след 34-та седмица.
Ние ходихме за мартеници и тези 5000 крачки нещо ми взеха душата. Нещо много бързо се уморявам.

# 666
В коя седмица ще правите последна ФМ? Някъде четох, че по нови стандарти се препоръчва да се прави след 34-та седмица.

В Надежда я правят най-късно до 31г.с., така че аз ще ходя в 30+4. Но пък тоновете са чак от 34г.с., което ми се струва малко късно в сравнение с другите болници.

Иначе и на мен ми попадна това за новите стандарти между 34 и 37г.с, но ми звучи малко странно. Според АГ колкото повече расте бебето, толкова по-трудно могат да огледат всичко, а и някои жени вече раждат в 36-37 седмица, което малко обезсмисля ФМ на толкова късен етап.

# 667
Аз си запазих за другата седмица, 31 почти 32.

# 668
Аз сега бях на преглед най-накрая, моето писанче вече е 1.300кг. и изглежда толкова пухкаво и сладичко 😊
В 28г.с. съм, продължава да отговаря на 29та. Обърнал се е с главичката надолу вече, чак ми стана малко тъпо, че ще съм секцио ☹️
Иначе с размерите му при нас ще е тото, аз съм 173, а баща му 170см. така че ще го видим висок на майка си или нисък на баща си 😂

# 669
Супер
Аз се чудя колко ли ще бъде на 6.03 моето 😇🍀🍀🍀🍀

# 670
Аз другата седмица съм на преглед 30г.с, май и фетална ще има (при един и същи лекар ми е всичко) и тонове за първи път ще ми пускат.
Аз съм тапичка, ама мъжът ми е 186см. Доктора беше казал, че има дълги крака нашия бебок и все се чудя дали да купувам размер 50см или направо 56см.

Последна редакция: ср, 28 фев 2024, 17:49 от Lilly_7

# 671
Лили, да не е 29? Или май си напред от всички ни 😂

# 672
ФМ на голямо бебе трудно се прави. От докторите го знам. По-назад мисля споделих, че Чучумишев ме викна 29-30 с думите: "... че после ще станете много големи и няма да мога да го огледам добре".

# 673
  • София
Момичета, нещо тия дни бебока ме рита много по шийката, сякаш иска да излезе. Много неприятно усещане. По принцип нямам проблем с шийката, но все пак се притеснявам дали това може да се отрази по някакъв начин. Вие как мислите?

# 674
Eleyn, не се отразява, но е много неприятно...винаги като застане седалищно го прави.

Общи условия

Активация на акаунт