Майски бебета 2024г. - Тема 8

• 32 715
  • 759
  •   1
Отговори
# 675
Eleyn спокойно и при мен е същото положение. Мен като ме предърпа или опъне нещо там и реши да ме изрита Smile За да ми стане по-добре Smile

# 676
Момичета, знам че е говорена тази тема, но бих искала за мнение на тези от вас, които вече имат дечица. Кое е по-практично и удобно относно кошарите? Насочили сме се към трансформиращо дървено легло, от тези, които имат прикрепени шкафчета към тях, с люлеещ механизъм и падаща рамка (да стане нещо от типа на Next to me) или по-малките, които са без шкафчета към тях? Пред голяма дилема сме и ми се иска  да чуя вашето мнение и опит...

# 677
Поправям се 😀 30г.с

# 678
Имам такава голяма с шкафчета отдолу и отстрани,взех я защото все пак има някакво място за съхранение,защото нямаме място за отделен скрин само за нея.Ако имате място препоръчваме да е чиста кошара само и отделно скрин.

# 679
esmer22 Ако взимах дървено легло и нямам проблем с пространството, бих взела най-голямото и комфортно със скрин и повивалник отделно.

Скрит текст:
Ще вметна само, че меките легла имат доста предимства и си струва да помислите и за тях. Не купувате обиколници. Плата може да се минава с парочистачката- изпробвано на нашето. При основно почистване може да се сгъне или изтъркаля на колелцата доста лесно. Отстрани има един цип, от който детето в един момент може да се измъква и много се забавляват, защото е като таен изход Grinning Нашето вървеше комплект с пееща въртележка, повивалник и органайзер и всичко това за под 300лв Wink  Ние бяхме с ето такова: https://igra4kite.com/product/cangaroo-koshara-za-spane-i-igra-f … eams-brownturkoaz

# 680
На коя марка е това магнезиево олио?

Аз трудно заспивам, ама пък спя до късно. Явно просто съм си изместила режима, иначе голямо спане пада. Ставам 1 или 2 пъти до тоалетна и усещам, че непрекъснато се въртя наляво, надясно. Понякога се събуждам и по гръб, не знам как ми е удобно така.
Аз пръскам магнезиево олио, тъй като тук няма кой да ми предпише магнезий. Имам само крампи в прасците, нямам контракции или други оплаквания. Затова реших, че да си самоназнача мазило, което да мажа само там, не е лоша идея. Не знам от това ли е, но е факт, че откакто мажа не се будя от крампи.

# 681
На Better you.

На коя марка е това магнезиево олио?

Аз трудно заспивам, ама пък спя до късно. Явно просто съм си изместила режима, иначе голямо спане пада. Ставам 1 или 2 пъти до тоалетна и усещам, че непрекъснато се въртя наляво, надясно. Понякога се събуждам и по гръб, не знам как ми е удобно така.
Аз пръскам магнезиево олио, тъй като тук няма кой да ми предпише магнезий. Имам само крампи в прасците, нямам контракции или други оплаквания. Затова реших, че да си самоназнача мазило, което да мажа само там, не е лоша идея. Не знам от това ли е, но е факт, че откакто мажа не се будя от крампи.

# 682
Айде много зле положението каката три дни на градина и е с присипнал глас ...пак ще се гледаме.   
Свърши ми лежането 🫥😁

# 683
Еххх ... кога я пусна, кога се разболя. Бързо да се оправя и да не те изморява 🍀❤️

Значи от 31.03 ми почва този 45 дневен болничен, имате ли представа трябва ли да подавам документи някакви там за майчинството. Много ми е непозната тази материя, ще почна да следя и темата тук.

# 684
  • Пловдив
АГ трябва да ти издаде болничен и ти да го предадеш на работодателя, той ще го подаде в НОИ.

# 685
  • София
Хм, значи ще е същото като с другите болнични досега. А след раждането какво се прави, за да се започне майчинството (документално)?

# 686
Мими,скорошно оздравяване на каката Heart
И аз по тая тема съм много боса.Четох в сайта на НОИ,нищо не разбрах.Надявам се АГхда ми обясни,че и на мен следващия болничен дефакто ще ми е за 2 седмици някъде и после от 5 Април ми почва 45-дневния.Също как се кандидатства за еднократната помощ за раждане и после за детските надбавки?

# 687
След 45 има още два документа болнични от болницата и лл дете,после мисля че се попълваше нещо.Официално да започне и да не носим документ болничен.
Иначее май 45 дн вече се води майчинство,а се доказва с документ болничен.

За еднократната помощ в съответния район се ходи в институция ама как се води точно социална ли нз,с акта за раждане и данни за сметка айбан това помня ...попълваш данни там и на следващия месец изплащат
Имате срок до 3 г.споко

Пускам линк
https://bremennost.bg/ednokratna-pomosht-pri-rajdane.html
Като парите са увеличени от тази г.

За детски нз .
Благодаря да тъпча я с всичко 🫥

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 09:01 от Mimi9999

# 688
  • София
От болницата дават друг болничен след раждането. Пак се представя на работодателя. След него следва още един болничен от педиатъра на детето. Общо като дни трите болнични стигат 135 дни (ако помня правилно). Този от педиатъра на детето е изравнителен, защото може да родите преди да е изтекъл първия 45-дневен. Ако преносите пък се издава и един междинен между датата на термина и датата на раждане на детето.

Чак след като свършат всички тия болнични се подават документи към ЧР за остатъка от първата година майчинство, някъде 200 и не знам колко дни бяха докато запълнят 410. 410 са сумарно дните от трите болнични и декларацията за до края на първата година на детето. След това се подава нова декларация за втората година майчинство.

Третата година реално не е майчинство вече, а неплатена отпуска и само половината от нея е ваша, другите 6 месеца са на мъжа, като могат да се прехвърлят на майката. Могат да се вземат и по-късно, например да се върнете на работа и след месец-два да пуснете третата година. Просто ще е неплатена.

Аз днес все пак ще ида на преглед, да видя какво ще кажат за позицията на бебето. Ще пътувам по празниците и искам да ми е спокойно. Стискайте ми палци!

# 689
Ако бащата прехвърли неговите 6, получавате 5 от тях само...
Аз така пуснах малко примерно два неплатена и платена натрупана и се върнах на работа

Общи условия

Активация на акаунт