Майски бебета 2024г. - Тема 8

• 33 796
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
По темата за болниците - в обща стая или в самостоятелна? Имате ли препоръки? Знам, че е супер субективно - някои предпочитат спокойствие и тишина, други казват - ама в обща стая ще имаш кой да ти го нагледа докато отидеш до тоалетната примерно. Аз клоня към обща, но ще ми е за първи път и съм тотално неподготвена.

Моля ви обяснете ми тези силиконови зърна какво правят- чувствам се ужасно тъпо, но не схващам функцията им.

# 211
Аз боря запека със следното:
- сутрин и вечер по малка глътка ленено масло
- всеки ден (или през ден-два, като забравя) по една чаша фибри Хуск
- отвреме навреме киви (когато сме намерили читаво в магазина)
- ям и домашно кисело мляко или такова на Хармоника всяка сутрин, заради лактобацилите, които действат добре на стомаха, но с толкова малко овесени ядки, че не знам дали оказват влияние
- периодично хапвам ядки следобедите (забелязала съм,че на леко гладен стомах често ме вкарват в тоалетната)
- спанакът също ми се отразява добре, както и тиквата
- опитвам се да пия повече вода, макар че не винаги ми се получава
- гледам да минимизирам приема на сухи и тестени храни

Въпреки всичко изброено, успявам да ходя до тоалетна през ден-два-три според това кое с кое съм "съгрешила"/пропуснала от горе описаното.

# 212
И аз си пиша списък в момента, но на ръка в тефтерче,ретро 😁
Благодаря добавих някои от вас (самобръсначка,маска)💯
Аз бях в частна и осигуряваха вс за бебето освен м кърпи🤔аз нямах и ми донесоха после,не е фатално
Незнам за стая,цените как са вече ....аз предпочитам да ми е спокойно и да съм сама,малко съм интроверт.И като почнат свижданията 🫣
Но ще видим

# 213
purplemouse, как правиш чашата хуск?
Mariya26, аз ще съм в обща, защото няма избор на стая като цяло в Надежда. Предният път ми беше ок, единственият минус беше, че ми се падна хъркаща съквартирантка, но пък бебо не я отразяваше 😀. Но наистина е удобно да има кой да го наглежда да си теглиш 1 душ поне, когато оставах сама си го вкарвах в банята с мен 😅. Иначе силиконовите зърна се слагат върху твоите и обикновено се ползват в началото, ако има проблеми със засукването или са силно разранени зърната. Не бих купувала предварително обаче. Има във всяка аптека, има различни размери също. Аз лично не съм ползвала, но при мен проблем беше, че ми бяха твърде големи зърната(или неговата уста 🤷🏻‍♀️) и трябваше да ги приплесквам, за да засуче правилно 😀(в някакъв форум го бяха нарекли nipple sandwich 😂😂😂)

# 214
  • София
Леле, колко теми минавате за отрицателно време.

Каката ще я спра от ясла щом се роди бебето и ще я пусна чак наесен, когато ще е първа група в детската. Тя като цяло не се разболява често, ама веднъж да е, пак ще ми е притеснено с малко бебе.

Добре ме подсещате за силиконови зърна да си приготвя за болницата. Предния път ми се наложиха в началото на кърменето. Само не си помня размера, а бях купила и на Филипс Авент, и на Нук по два размера. Кои ползвах обаче.... И как се мереше кои да са? Ще трябва да се разровя за информация. Със сигурност ще си взема и помпата за стимулация или ако се наложи бебето да не е при мен. И видях в нечии списък "нещо за хапване". Подкрепям с две ръце и два крака. Такъв глад ме беше налегнал след предното раждане, че едвам издържах от хранене до хранене, а бях в частна болница, с хубава храна.

За педиатър и аз се оглеждам, ама не знам как да ида и да говоря с който и да е в този сезон. Пред кабинетите сигурно са много болните. Предния път бяхме при частна педиатърка, от която сме супер доволни, но е далече от нас и финансово не е изгодно никак. Щерката има и ЛЛ по ЗК ама я записахме при него през лятото и като цяло не е много навит да работи с бебета, та мисля друг вариант.

Само на мен ли времето ми влияе страхотно много на енергията? Съботата, като беше слънчево, свърших хиляда неща, но щом се появиха облаците вчера и искам само да си легна.

# 215
Относно ДЗО- ако имам опция, ще си спестя висенето за направления от педиатъра.Там винаги е лудница с безброй болни и съм чакала 3 часа за бележка, което е абсурдно. А факта, че е лекар и на възрастни ме изкарва леко извън равновесие. Даже не смятам да го водя на месечните консултации само за да ми кажат колко е висок и колко тежи. Децата ги водя на частно, ако се наложи и си плащам, но вероятно ше ги включим към ДЗО на мъжа ми.

# 216
  • Пловдив
Питам за желязото и феритина, защото са ми изписали вливка. А не ми се виждат толкова ниски или бъркам Thinking
Феритина ми е 19.14
Желязото ми е 16.34
Хемоглобина ми е 130
Та се чудя какво да правя...

На мен не ми се струва като за вливка, доколкото знам вливания правят при доста по-ниски показатели.
Аз дори при хемоглобин 124, желязо 24,4 и феритин 14,3 не приемах допълнително под формата на добавка. Вече с хемоглобин 122, желязо 16,5 и феритин 11 започнах.

# 217
  • София
Педиатрите по райони ли са или мога да го запиша в друг, по-далечен, квартал? И всъщност това добра идея ли е?

# 218
Педиатрите по райони ли са или мога да го запиша в друг, по-далечен, квартал? И всъщност това добра идея ли е?

Имаш право където желаеш. Докато живеехме в София, кв.Надежда бяхме записали първото в Студентски град, защото 2-3 педиатри отказаха да ни вземат поради разни наши предпочитания.

# 219
Аз като си търсих педиатър,моята ми беше дала 3 имена. Първия като отвори вратата и видя корема каза, че не приема нови бебета и ми тресна под носа. С втората имах късмет. Каза като родя да се чуем и ми каза кога да заведа бебето, защото не ходи по домовете.
Сега не съм я питала конкретно, но се надявам, че няма да ме отреже 😊
От към разстояние не е много близо, но ние сме на малко изолирано място и вечно сме с кола. Но ако се наложи имам директен автобус до там.

# 220
Аз бях самостоятелна и пак искам така. След секциото, първата вечер спахме в една стая четири родилки и една също хъркаше, будеше се, викаше сестрите и хич не успях на спя. А в болницата ти е възможността да “спиш” поне малко 🙂😅! А за оставяне на бебето, си го водиш с теб в банята ако искаш( креватчета им са с колелца и си ги буташ, ако не го оставяш при неонатологията и сестрите. Вечер всички майки към 10 ги оставяхме бебетата там и в 6 ни ги носиха. Та въобще бе виждам нужда да имаш чужд човек с теб в стаята…. Аз помня в началото с топлите компреси, се развявах и си се носих в стаята по голи гърди и тн, та по -ще ми е комфортно да не ме гледат други 😅
Силиконови протектори и аз не помня кой размер ( та ще взема различни да проверя), но ми бяха спасението в болницата, та ги слагам в багажа. Помня че тези на avent не ми бяха удобни, не залепваха добре, а ползвах тези на lansinoh.
Слагам снимка
По темата за болниците - в обща стая или в самостоятелна? Имате ли препоръки? Знам, че е супер субективно - някои предпочитат спокойствие и тишина, други казват - ама в обща стая ще имаш кой да ти го нагледа докато отидеш до тоалетната примерно. Аз клоня към обща, но ще ми е за първи път и съм тотално неподготвена.

Моля ви обяснете ми тези силиконови зърна какво правят- чувствам се ужасно тъпо, но не схващам функцията им.

# 221
purplemouse, как правиш чашата хуск?
Взела съм си Хуск на пакетчета - една доза на ден ми е половин пакетче. Разтварям за 10 минути в 150-200 мл вода, докато набъбнат и изпивам. За предпочитане е да е на гладно (преди хранене), няма значение по кое време на деня.

# 222
Благодаря за отговорите Simple Smile една моя мистерия е разрешена благодарение на вас. Аз имам приятелка, която роди скоро и се беше запасила със зърна различни размери и марки, та ще взема от нея 😀

# 223
  • София
А какво е важно при избора на педиатър - въобще как се избира? Моля за препоръки и съвети Heart

# 224
На мен ми беше важно да ми е близо ако се наложи и пеш да ида възможно най-бързо,нямам книжка....и да не изписва Аб за всеки сопол....да си вдига тел или да отг на Вайбър( с първото дете без опит като бях изобщо първата лл не ми вдигаше,не ми отг,не ми върна обаждане...вдигна т за първи път след годинка и влязохме в болница)

Общи условия

Активация на акаунт