Майски бебета 2024г. - Тема 8

• 32 924
  • 759
  •   1
Отговори
# 435
Аз съм маниак на тема чистота. Толкова си се ядосвам дори. Не мога да седя и да ми е мръсно. Мега  гнус ме е, нищо че сме си само двамата без домашни любимци. Трябва да се сприрам вече, че работа чистене идва много. Вие работите ли още?

# 436
Аз работя, ще спра като влезе в сила болничния за 45 дни. И ми е толкова натоварено, че нямам търпение да дойде този момент. Смятам и да си го донатоваря с купуване и организиране на всичко необходимо за мен, бебе, болница и изписване, за да не правя после абсолютно нищо цяяяяял месец Relieved

Момичета, как сте с намирането на педиатър/ЛЛ за бебето? Аз ударих на камък два пъти - отказах ми, даже моята ЛЛ ми отказа. Имам още 1-2 варианта да прозвъня, но пък те не ми вдигат телефона... Гледам да се огранича до ДКЦ-то до нас, защото ми е най-удобно, но в крайна сметка, ще търся и други варианти Sad

# 437
Креслото на Икеа по принцип го харесвам за четене, но откакто съм бременна не го използвам въобще. Точно заради наклонената седалка ми е много неудобно вече (особено ставането от него 😁) и също не мисля, че ще е подходящо за кърмене. По-добър вариант ще е нещо  с хубава опора за гърба.

Успокоихте ме относно чистенето. Не е като да нямам свободно време в момента, но също като Lucy Ford,  съм на принципа, че животът е прекалено кратък, за да отделям такава  голяма част от него в чистене. Това не значи, че не се поддържа хигиена вкъщи, просто се чисти когато има нужда.😊

# 438
И аз ще работя до 45 дневен. Home office съм и не ми е проблем

# 439
И аз още работя, но на 08.03 съм при АГ и ще ми пусне 30 дни. После са 45д пр.р. Моята работа е на крак и вече ми тежи. И корема ми пречи да достигам клиентите😁(фризьор съм)

# 440
Аз спрях да работя преди 2 седмици. Въпреки, че работя от вкъщи ми е адски натоварено. Аз съм 8ч. нон стоп на бюрото и освен в регламентираната почивка не мога да ставам. Всичко, което постъпи за обработка трябва да се направи сега на момента и е лудница. Това много ме напряга  и не исках да си причинявам допълнителен стрес, а и откакто не седя постоянно на стола ми изчезнаха болките в кръста и между краката. Та за мен това беше по-правилното решение.

Наистина ставането от този стол е голяма мъка 🤣

# 441
  • София
Аз съм в болнични от момента, в който разбрах, че съм бременна. Работя в детска градина и за мен беше немислимо да се върна на работа. Самата работа не е тежка, но децата често се водят болни, има си напрежение. Това бебе го чакаме 4 години и нямаше начин да рискувам.
За чистенето - откакто сме в ремонт мия и бърша всеки ден. Побърква ме мизерията от един ремонт. Но и преди ремонта поне през ден пусках прахосмукачка. С домашен любимец няма как. Иначе за прозорци и тем подобни не си давам зор.

# 442
Их момичета не искам да кажа че живеете мръсно или нещо такова напротив, възхищавам се на всички които можете да сте спокойни аз подивявам когато знам че не съм изчистила много ми е трудно и досадно но не мога иначе, ако не се изкъпя не мога даже да заспя надявам се с появата на второ бебче да се изморя толкова много че да нямам изобщо сила да пипна парцала .. А напоследък контракциите зачестиха, от снощи имам силна болка под ребрата глезените също много ме болят, направо съм като пребита.. А този феротон който пия едва се сдържам да не го повърна много ми е противно, и ми писна да пия лекарства и тем подобни. Напоследък все ми се хапва нещо а ми тежи доста 65кг съм вече и все не знам какво да сготвя .. Извинявайте, просто ми се иска да се пооплача на някой

# 443
Днес пък кръвното ли ми падна ужас набързо до мола с детето и после вървим малко и все гледам да седна никакви сили....яла съм, феро си взимам😰брей...🫣🫣
И аз работя с деца,отделно и каката ми носи и затова началото на дек излязох,нея я пускам за макс седмица в месеца.

# 444
G•H• Точно това е, че всеки го избива в различна посока, така че не бъди прекалено строга към себе си! Аз например имам ужасна мания с хигиената в кухнята и откакто забременях не ям почти нищо навън, а когато друг готви постоянно наблюдавам дали си мие ръцете и т.н. Може би от страх заради предишната ми неуспешна бременност, не знам и аз, но не мога да се отпусна и това е... Да не говорим, че изплаквам чиниите по 100 пъти. Ясно ми е, че е прекалено, ама само така ми е спокойно. Много завиждам на всички, които си хапват каквото си искат и въобще не го мислят толкова.
И всеки постоянно ми повтаря как трябва да съм спокойна, но пустите хормони и постоянната смяна на симптоми, не винаги ти го позволяват. Да стискаме палци, че след няколко месеца нещата ще започнат да се нормализират! Simple Smile

Mimi9999, не си само ти, напоследък и ние като тръгнем по магазините рязко ми прилошава. Няколко пъти направих грешката да не си взема вода, и едва стигнах до касите. А по принцип кръвното ми никога не пада след като съм се нахранила, но аз си го обяснявам с това, че ми става задушно и бързо се изморявам.

# 445
  • София
И на мен често ми прилошава като съм навън, особено като съм на затворено и с маска...направо усещам как кръвта ми се отдръпва от лицето. Директно излизам навън, махам маската, събличам нещо или се разкопчавам, за да се охладя и сядам.

# 446
О аз одеве ходих в Лидл,направо едвам бутах количката Flushed Това моментно ли е незнам ама до 9ти месец направо не ми се мисли.

# 447
  • София
Мен пък кръстът започва да ме боли. Преди малко излязох да разходя кучето и ме заболя. Забелязвам, че като спя продължително време на една страна, също започва да ме боли. По гръб пък въобще не мога да спя вече, става ми тежко. Интересното е, че коремът не ми тежи все още. Това да са проблемите. Simple Smile

# 448
Ние в момента сме в ремонт, така че голямо чистене ще е скоро.

Аз имам подобен стол, разликата е че има сгъваема стойка и за краката - най-удобното място за седене. От айко го взех. Достатъчна опора е за гърба и не ме боли като се излегна на него, но ставането е малко сложно да, но с времето се научих.
Харесахме го при една приятелка, на която бяха подарили и по-скоро беше за подарък на мъжа ми, не с цел кърмене.

# 449
  • Варна
MisS_Sunshine_, на последната ми консултация имаше едни момичета, стажантки и моята акушерка изришно има каза, че кръвно се мери ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на лява ръка...

Общи условия

Активация на акаунт